Συνταγές με συστατικό: βούτυρο
Γιαουρτένια πουγκάκια με γέμιση ζαμπόν
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 5φλ.αλεύρι 100γρ.γιαούρτι Αλατοπίπερο 1 ποτήρι νερό χλιαρό ½ ποτήρι λάδι ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 1κ.σ.βούτυρο 150ml κρέμα γάλακος Πιπέρι 100γρ.γκούντα 150γρ.ζαμπόν ΓΙΑ ΤΟ ΨΉΣΙΜΟ 2αυγά χτυπημένα με 2κ.σ.γάλα
Διαβάστε περισσότεραΠαντζαρόπιτα γυμνή
1φλ.αλεύρι 1κ.σ.μπείκιν πάουντερ 1φλ.γιαούρτι 1φλ.φέτα θρυμματισμένη 1φλ.γκούντα τριμμένο 3αυγά Αλατοπίπερο 1φλ.παντζάρια βρασμένα και κομμένα σε κυβάκια 1/2κ.σ.βούτυρο λιωμένο 3κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος Λάδι και φρυγανιά τρίμμα για το ταψι
Διαβάστε περισσότεραΖύμη τάρτας ή πίτας με παρμεζάνα
4κ.σ.βούτυρο λιωμένο 1γλ.χλιαρό νερό 1/2φλ.παρμεζάνα τριμμένη 1αυγό 3φλ.αλεύρι 1πρέζα αλάτι
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με ψητές μελιτζάνες και φέτα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 250γρ.αλεύρι 130γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1 πρέζα αλάτι 1κρόκο αυγού Νερό όσο πάρει για να αποκτήσουμε μια ομοιογενή και μέτρια ζύμη ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ 2μελιτζάνες φλάσκες κομμένες στη μέση 2ντομάτες κομμένες σε ροδέλες 1φλ.φέτα θρυμματισμένη 1κ.σ.φρέσκια ή ξερή ρίγανη 1κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος Λάδι Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΣιμιγδαλόπιτα αλμυρή
10φύλλα κρούστας 1λίτρο γάλα 1/2φλ.αλεύρι 1/2φλ.σιμιγδάλι ψιλό Αλατοπίπερο 100γρ.βούτυρο λιωμένο 4αυγά χτυπημένα 1/2κ.γλ.μοσχοκάρυδο Κεφαλοτύρι τριμμένο για το πασπάλισμα Σιμιγδαλόπιτα αλμυρή
Διαβάστε περισσότεραΓαλέτα με πράσο και φέτα
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 2φλ.αλεύρι 1/2κ.γλ.αλάτι 1πρέζα ζάχαρη 1/3φλ.βούτυρο παγωμένο κομμένο σε μικρά κομμάτια 1/3φλ.κρύο νερό 1αυγό χτυπημένο ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 2πράσα κομμένα σε ροδέλες 2κ.σ.βούτυρο 1/2ποτήρι λευκό κρασί 100γρ.κρέμα γάλακτος 120γρ.φέτα θρυμματισμένη 1κ.γλ.θυμάρι 1κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος Αλατοπίπερο Tips: *Galette είναι όρος της γαλλικής κουζίνας για τη στρογγυλή ή ελεύθερης μορφής επίπεδη ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα αλλαντικών με μανιτάρια
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 250γρ.αλεύρι 130γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου Λίγο αλάτι 1κρόκο αυγού 5κ.σ.νερό ή όσο πάρει ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 2πατάτες βρασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες Λάδι Αλατοπίπερο 1κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε φέτες 1φλ.μανιτάρια κομμένα σε φέτες 4κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος 1/2φλ.λευκό κρασί 1φλ.αλλαντικά διάφορα ψιλ/να 1φλ.γκούντα τριμμένο 200ml κρέμα γάλακτος ...
Διαβάστε περισσότεραPanzerotti ή τηγανητές πίτσες
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 1φλ.νερό χλιαρό 1 ½ κ.σ.βούτυρο 2κ.γλ.ζάχαρη 1πρέζα αλάτι 3φλ.αλεύρι 1 ½ κ.γλ.μαγιά ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ Σάλτσα για πίτσα ή κέτσαπ Ότι άλλα υλικά θέλετε ή έχετε στο ψυγείο και θα βάζατε σε μια πίτσα. Εγώ έβαλα 250γρ.ανθότυρο θρυμματισμένο 2φλ.ζαμπόν τριμμένο 1πιπεριά κέρατο ψιλ/νη Λίγο αλατοπίπερο ...
Διαβάστε περισσότεραΛουκανικόπιτες με καλαμπόκι και βασιλικό
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 1φλ.παγωμένο νερό 225γρ.βούτυρο κρύο 2 ½ φλ.αλεύρι ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 3κ.σ.βούτυρο 1κρεμμύδι ψιλ/νο 2κ.σ.βασιλικός ξερός 1φλ.καλαμπόκι κονσέρβα 4λουκάνικα Φρανκφούρτης ψιλ/να ½ φλ.γάλα 1 ½ φλ.γκούντα τριμμένο 15ντοματίνια κομμένα στη μέση Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΚις με πράσα μανιτάρια και ζαμπόν
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ 1 & 1/4αλεύρι και επιπλέον για τον πάγκο που θα ανοίξουμε το φύλλο 115γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο ακόμα για την ταρτιέρα 1πρέζα αλάτι 1/4φλ.κρύο νερό ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 3πράσα κομμένα σε ροδέλες 2κ.σ.λάδι 1φλ.ζαμπόν ψιλ/νο 1φλ.μανιτάρια σε φέτες Αλατοπίπερο 1κ.γλ.θυμάρι 4αυγά χτυπημένα 1κίτρινη ή ...
Διαβάστε περισσότερα