Συνταγές με συστατικό: βούτυρο
Μπριζόλες με σκορδοβούτυρο στο τηγάνι
11/11/14 Μπριζόλες με σκορδοβούτυρο στο τηγάνι. Γεύμα στα γρήγορα δηλαδή, με σπιτικά αρωματισμένο βούτυρο και πλούσια γεύση σκόρδου.
Διαβάστε περισσότεραΣκορδάτο κοτόπουλο φούρνου
4/9/14 Σκορδάτο κοτόπουλο φούρνου. Το πιο εύκολο κοτόπουλο που σας έχω παρουσιάσει τον τελευταίο καιρό. Απλό, χορταστικό και με μια κρύα μπύρα, μοναδικό. Προσοχή :Σε αυτό το κοτόπουλο, απαγορεύεται να βγάλουμε την πέτσα. Αν δεν την συμπαθούμε, όπως εγώ, την αφήνουμε τουλάχιστον κατά το ψήσιμο γιατί εκεί βρίσκεται το μυστικό ...
Διαβάστε περισσότεραΜπριζόλες και πατάτες με εστραγκόν και βότκα στο slow cooker
20/7/14 Μπριζόλες και πατάτες με εστραγκόν και βότκα στο slow cooker. Δηλαδή, πάμε παραλία και όταν γυρίσουμε έχουμε έτοιμο φαγάκι. Μεγάλες στιγμές με την αγαπημένη μου συσκευή , αυτό το καλοκαίρι.
Διαβάστε περισσότεραΜπριζόλες σερβιρισμένες στη λαδόκολλα
30/3/14 Μπριζόλες σερβιρισμένες στη λαδόκολλα η σημερινή μας πρόταση γιατί εκτός από ευπαρουσίαστη , η λαδόκολλα τραβάει και την περίσσια λαδιού ή λιπαρών χωρίς να χαλάει τη γεύση του φαγητού μας. Κάντε μια δοκιμή, σήμερα κιόλας που είναι Κυριακή και το τραπέζι μας, ζητάει κρεατάκι αλλά το σώμα μας λιγότερο ...
Διαβάστε περισσότεραΒουτυράτες γαρίδες φούρνου με μυρωδικά
5/4/14 Βουτυράτες γαρίδες φούρνου με μυρωδικά ή αλλιώς γαρίδες μιαμ μιαμ , αν μου επιτρέπεται τον συγκεκριμένο όρο, μιας και δηλώνω ενάντια στα greekenglish ή γενικά οτιδήποτε δεν είναι αποδεκτό στο ελληνικό λεξιλόγιο. Αλλά μια στο τόσο πρέπει να παραδεχτούμε ότι υπάρχουν λέξεις ή φράσεις που εκφράζουν επακριβώς ορισμένες γεύσεις, ...
Διαβάστε περισσότεραΜπισκοτομισοφέγγαρα βουτύρου
29/3/14 Μπισκοτομισοφέγγαρα βουτύρου δηλαδή κάτι μεταξύ κρουασάν και μπισκότου. Τραγανά, βουτυράτα και πάνω απ’ όλα σπιτικά!
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με applesauce και steusel κανέλας
21/3/14 Γλυκάκι για σήμερα ή μάλλον κεκάκι , που όπως ίσως έχετε διαπιστώσει, κάθε πρόταση μας στην κατηγορία «επιδόρπιο», συνήθως είναι και άκρως υγιεινό. Ελπίζω να μην τρομάζει κάποιους η λέξη υγιεινό σε συνδυασμό με το γλυκό, γιατί πραγματικά δεν στερείται τίποτα σε γεύση από άλλα πιο κοινά γλυκά ή ...
Διαβάστε περισσότεραStrawberry pie από τη Μαρία
15/3/14 Τώρα που οι φράουλες είναι στα καλύτερα τους σας παρουσιάζουμε μια από τις καλύτερες τάρτες από τη φίλη μας Μαρία Χατζημαρκάκη που εκτός από ταλέντο στα χειροποίητα κοσμήματα , είναι ταλέντο και στη μαγειρική!! Ευχαριστούμε και σπεύδουμε να τη δοκιμάσουμε!! Για τη ζύμη: 250gr. αλεύρι 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο ...
Διαβάστε περισσότεραΨαρονέφρι φούρνου θωρακισμένο
17/2/14 Πρωταγωνιστής της Τσικνοπέμπτης θα είναι όπως πάντα το κρέας σε άπειρες παραλλαγές και οι απανταχού κρεατοφάγοι θα το επιβεβαιώσουν. Το cookmania προσαρμόζοντας το έθιμο της συγκεκριμένης μέρας στις ανάγκες και στις δυνατότητες κάθε σπιτιού (φούρνος αντί κάρβουνων), σας προτείνει ψαρονέφρι φούρνου θωρακισμένο, γιατί το τσίκνισμα θέλει «παχουλό» κρέας.
Διαβάστε περισσότεραΣοκολατάκια Tiffin για τους Βαλεντίνους μας
1/02/14 Σοκολατάκια Tiffin για τους Βαλεντίνους μας για να ξεκινήσει ο μήνας μας γλυκά, πάνω απ’ όλα!Το tiffin είναι ένα γλυκό ψυγείου, σαν σοκολατάκι με κύριο συστατικό του το θρυμματισμένο μπισκότα (τύπου digestive) μαζί με γλυκόζη, κακάο, σταφίδες και ζάχαρη καλυμμένο με λιωμένη κουβερτούρα. Εγώ το λέω και γλυκό με ...
Διαβάστε περισσότερα