Συνταγές με συστατικό: γαρύφαλλο
Πράσινο basmati με κάσιους
1φλ.ρύζι basmati μαγειρεμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας 1/4κ.γλ.κύμινο 1/4κ.γλ.κάρδαμο 1/3κ.γλ.γαρύφαλλο 1φύλλο δάφνης 1ξυλάκι κανέλας 1/3φλ.κάσιους άψητα 1/4κ.γλ.τσίλι σκόνη 1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1/2κ.γλ.κουρκουμάς 1/2κ.γλ.garam masala 3κ.σ.λάδι Αλατοπίπερο ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕΙΓΜΑ 1 ½ φλ.σπανάκι πλυμένο 1/2κ.γλ.ginger σκόνη 4σκελ.σκόρδο 1κ.σ.ινδοκάρυδο
Διαβάστε περισσότεραΦάβα με σάλτσα κρεμμυδιών
ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΒΑ 1 1/2φλ.φάβα 1κρεμμύδι καθαρισμένο Αλατοπίπερο Λάδι Χυμός λεμονιού 4ίνες σαφράν διαλυμένες σε λίγο ζεστό νεράκι Ρίγανη ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ 3κρεμμύδια κομμένα σε φέτες Λάδι Αλατοπίπερο 1/2φλ.κόκκινο κρασί 1ξυλαράκι κανέλας 2-3γαρύφαλλα 1φύλλο δάφνης Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΜελομακάρονα
Όσο μικρότερα τόσο καλύτερα γιατί απλώνουν αρκετά στο ψήσιμο 2 κούπες (250γρ) ελαιόλαδο ή 1 ελαιόλαδο και 1 ηλιέλαιο 1 κούπα ζάχαρη 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι 1/2 κούπα κονιάκ 1 κουτ. γλυκ. μπέικιν πάουντερ 1 κουτ. γλυκ. σόδα 1 κουτ. γλυκ. ξύσμα πορτοκαλιού & λεμονιού 1 κουτ. γλυκ. τριμμένη ...
Διαβάστε περισσότεραΛαλάγγια ή τηγανίδες
λαλάγγια ή τηγανίτες όπως τα έλεγαν στη Μάνη, αποτελούσαν εθνική παράδοση για την περιοχή και δεν έλειπαν από κανένα σπίτι κατά την διάρκεια των μεγάλων θρησκευτικών εορτών. Την παραμονή, όλες οι νοικοκυρές άφηναν κάθε άλλη ασχολία και έδιναν προτεραιότητα στην παρασκευή των τηγανίδων. Οι ποσότητες ήταν μεγάλες, διότι οι οικογένειες ...
Διαβάστε περισσότεραΒασιλόπιτα με γλάσο
400 γρ. Ζαχαρούχο Γάλα 150 γρ. Ζάχαρη 4 κρόκοι αυγών 4 ασπράδια αυγών ξύσμα από 1 πορτοκάλι 350γρ. αλεύρι 1κ.του γλυκού μπέικιν 150γρ. βούτυρο 100γρ. σταφίδες 80 γρ. μαύρο ρούμι 1/4 κ. του γλυκού κανέλα λίγο γαρύφαλλο Για το γλάσο: 200γρ. Ζαχαρούχο Γάλα 230γρ. ζάχαρη άχνη
Διαβάστε περισσότεραΚαρυδάτο
Γλυκό- Veggie μενού Χριστουγέννων 2011 8κ.σ.καρυδόψιχα τριμμένη 8κ.σ.φρυγανιά τρίμμα 8κ.σ.ζάχαρη 4αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια 1κ.γλ.κανέλα 1κ.γλ.γαρύφαλλο 1κ.γλ.σόδα 1βανίλια Βούτυρο & αλεύρι για το ταψί ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 1 ½ φλ.ζάχαρη 1φλ.νερό Το χυμό 1 λεμονιού
Διαβάστε περισσότεραΦανουρόπιτα 2012
500gr.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 3/4φλ.λάδι 1/2φλ.ζάχαρη 1/2φλ.καστανή ζάχαρη 2φλ.χυμός πορτοκαλιού 2/3φλ.σταφίδες ξανθές 1κ.σ.κανέλα 1κ.σ.γαρύφαλλο 1σφηνάκι κονιάκ ή ότι λικέρ έχετε Σουσάμι
Διαβάστε περισσότεραΜελομακάρονα 2012
1φλ.ελαιόλαδο 1φλ.βούτυρο φρέσκο 1κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ 1φλ.ζάχαρη 1κ.σ.κανέλα 1/4φλ.κονιάκ 1φλ.χυμό πορτοκαλιού Ξύσμα 3 πορτοκαλιών 1κ.γλ.σόδα φαγητού 1κ.γλ.γαρίφαλλο τριμμένο ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 2φλ.μέλι 1φλ.ζάχαρη 1 ½ φλ.νερό Χυμό ½ λεμονιού ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ Καρυδόψιχα χοντροτριμμένη
Διαβάστε περισσότεραΧαλβάς σιμιγδαλένιος λάιτ
2/3 κούπας ελαιόλαδο 1½ κούπες χοντρό σιμιγδάλι 2 κούπες καστανή ζάχαρη 4 κούπες νερό 1 ξύλο κανέλας 10 καρφιά γαρύφαλλο Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού Κανέλα τριμμένη για το σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότεραΠικάντικη ρεβυθάδα γάστρας
Εγώ έβαλα και μερικά light μπιφτεκάκια για να πάρουν περισσότερο γεύση από το κρέας τα ρεβύθια. 2φλ.ρεβύθια μουλιασμένα αποβραδίς και ελαφρά βρασμένα 1κ.γλ.μουστάρδα 2φύλλα δάφνης Λάδι Αλατοπίπερο 1/2κ.γλ.γλυκάνισος 1/4κ.γλ. κανέλα 3γαρύφαλλα 1κ.γλ.τσίλι σκόνη 1κ.γλ.κόλιαντρος σκόνη 1/4κ.γλ.κουρκουμάς 15ντοματίνια κομμένα στη μέση 1μικρό κρεμμύδι ψιλ/νο 4σκελ.σκόρδο ολόκληρες 1/2κ.γλ.ginger σκόνη
Διαβάστε περισσότερα