Συνταγές με συστατικό: ζαμπόν
Το σουφλέ της μαμάς Κικής
300γρ.πένες 200ml κρέμα γάλακτος 2φλ.διάφορα τυριά τριμμένα 5φέτες μπέικον ψιλ/νες 5φέτες ζαμπόν ψιλ/νο 3αυγά χτυπημένα Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΚοχύλια με κουνουπίδι και ζαμπόν στο φούρνο
2φλ.κουνουπίδι βρασμένο και χωρισμένο σε τουφάκια 2κ.σ.λάδι και επιπλέον για το ταψί Αλατοπίπερο 1κολοκυθάκι πολύ ψιλ/νο 1καρότο πολύ ψιλ/νο 2σκελ.σκόρδο λιωμένες 1κρεμμύδι 1κ.σ.βούτυρο 2κ.γλ.δενρολίβανο 1/2φλ.λευκό κρασί 1φλ.ζαμπόν ψιλ/νο 200ml κρέμα γάλακτος 1/2φλ.παρμεζάνα τριμμένη 1φλ.γκούντα τριμμένη ή όποιο τυρί προτιμάμε 250γρ.κοχύλια ή άλλο μικρό ζυμαρικό της αρεσκείας μας 1φλ.Φρυγανιά τρίμμα
Διαβάστε περισσότεραΚρεμώδες ριζότο με pesto αρακά ζαμπόν
3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να 2κ.σ.βούτυρο 1φλ.ρύζι για ριζότο 1/2φλ.λευκό κρασί 1φλ.αρακάς κατ/νος 3/4φλ.ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια 1/2φλ.pesto έτοιμο ή σπιτικό Αλατοπίπερο 1μπάλα μοτσαρέλα χοντροκομμένη 1/2φλ.παρμεζάνα τριμμένη
Διαβάστε περισσότεραΚινέζικο ρύζι του Georginho89
Προσοχή το ρύζι το βράζω μόνο για 15′ της ώρας να κρατάει και τ’αφήνω να στεγνώσει γιά να μη λασπώσει. Τη σόγια τη ρίχνω κάνοντας κύκλους πάνω απ’το ρύζι και πέρνοντας κάθε φορά λίγο-λίγο από το φαί.Μπορείτε ν’αυξήσετε τη σόγια αν το θέλετε. Μπορεί να φαίνεται περίπλοκο αλλά είναι πανεύκολο. ...
Διαβάστε περισσότεραΚοτοσαλάτα εορταστική
Σαλάτα- Μενού Χριστουγέννων 2011 1φλ.κοτόπουλο βρασμένο και ψιλ/νο 1φλ.ζαμπόν ψιλ/νο 2κ.σ.σέλινο ψιλ/νο 4-5βερύκοκα ψιλ/να Λάδι Αλατοπίπερο 1φλ.μαγιονέζα 2κ.σ.μουστάρδα Αλατοπίπερο 4αγγουράκια τουρσί ψιλ/να 2κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
Διαβάστε περισσότεραΡώσικη με ζαμπόν σε φωλιά
4Μέτριες πατάτες βρασμένες και κομμένες σε κύβους 3καρότα βρασμένα και κομμένα σε κυβάκια 2κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος 1κ.σ.σέλινο ψιλ/νο 1φλ.αρακάς βρασμένος 1πιπεριά Φλωρίνης από βάζο ψιλ/νη 2/3φλ.ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια 1ξινόμηλο κομμένο σε κυβάκια 1φλ.μαγιονέζα 1κ.σ.μουστάρδα Αλατοπίπερο 3κ.σ.γιαούρτι ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΛΙΑ Πράσινη σαλάτα ψιλ/νη
Διαβάστε περισσότεραΜακαρονόπιτα με χυλοπίτες
350γρ. (μια συσκευασία) χυλοπίτες με αυγά 2φλ.κρέμα γάλακτος 1φλ.γάλα 5αυγά Αλατοπίπερο 1κ.σ.μουστάρδα πικάντικη 2φλ.διάφορα τυριά (φέτα οπωσδήποτε και ρεγκάτο, cheddar, gouda κλπ) 2/3φλ.ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια (προαιρετικά) 1κ.σ.βούτυρο
Διαβάστε περισσότεραΣπαγγέτι ολικής με αντζούγιες σκόρδο και μπούκοβο
250γρ.σπαγγέτι ολικής Την ψίχα από 4φέτες μπαγιάτικο ψωμί Λάδι Αλατοπίπερο 1/3κ.γλ.σκόρδο σκόνη ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ 1/2κ.γλ.μπούκοβο 3σκελ.σκόρδο πολύ ψιλ/νες 5αντζούγιες φιλέτο ψιλ/νες Πιπέρι 1/4φλ.βασιλικός φρέσκος ψιλ/νο ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ 2μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 2κ.σ.βούτυρο Αλάτι 1/2κ.γλ.ζάχαρη 1κ.γλ.ξύδι Πιπέρι Μυζήθρα ξερή τριμμένη προαιρετικά
Διαβάστε περισσότεραΠατάτα τριφτή ογκρατέν με ζαμπόν
4 πατάτες μέτριες τριμμένες στον τρίφτη 1/2φλ ζαμπόν ψιλ/νο 1φλ.τυρί τριμμένο ρεγκάτο ή ότι προτιμάτε που να λιώνει 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να 1 αυγό 1 ποτήρι γάλα Αλατοπίπερο 2κ.σ. αλεύρι Λάδι για το ταψί
Διαβάστε περισσότεραΛαχανάκια με λιαστή ντομάτα και ζαμπόν
ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ *Αν δεν τα φάμε όλα , την επόμενη τα βάζουμε σε ταψί λαδωμένο και πασπαλισμένο με λίγη φρυγανιά. Χτυπάμε όσα αυγά χρειάζεται ανάλογα με την ποσότητα που έχει περισσέψει και περιχύνουμε με αυτά το φαγάκι μας. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 30 λεπτά και ...
Διαβάστε περισσότερα