Συνταγές με συστατικό: θυμάρι
Καλτσόνε με μοτσαρέλα και σαλάμι
Φρέσκια ζύμη για πίτσα, έτοιμη ή σπιτική 200γρ. μοτσαρέλα σε φέτες 8 φέτες σαλάμι αέρος λεπτοκομμένο ½ φλιτζάνι κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο 1/2 κουταλιά γλυκού ξερό θυμάρι Λίγο ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι
Διαβάστε περισσότεραΚαλτσόνε με μοτσαρέλα και σαλάμι αέρος
1 δόση ζύμη για πίτσα * 200γρ, μοτσαρέλα τριμμένη 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να 1 σκελ.σκόρδο λιωμένη 2κ.σ.μαιντανός 1κ.σ. θυμάρι Αλατοπίπερο 5 φέτες σαλάμι αέρος Λάδι για το άλειμμα Tips: * 3φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2κ.γλ.μαγιά , ξηρή 2κ.σ. καλαμποκέλαιο, 2κ.γλ.ζάχαρη, Αλάτι ,1 ποτήρι χλιαρό νερό. Βάζουμε το αλεύρι και ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με κρεμμύδια και ροκφόρ
1φύλλο σφολιάτας 750γρ.κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 200γρ.ροκφόρ θρυμματισμένο Λάδι Αλατοπίπερο 2κ.σ.θυμάρι
Διαβάστε περισσότεραTarte tatin με κρεμμύδια και κατσικίσιο τυρί
1φύλλο σφολιάτας 750γρ.κρεμμύδια μικρά κομμένα στη μέση 2κ.σ.βούτυρο 2κ.σ.λάδι 1/2φλ.balsamico 3κ.σ.ζάχαρη καστανή 2κ.σ.θυμάρι Αλατοπίπερο 150γρ.κατσικίσιο τυρί λιωμένο με το πιρούνι 4κ.σ.γιαούρτι στραγγιστό 1κ.γλ.θυμάρι 1κ.γλ.βασιλικός 1κ.γλ.μαντζουράνα 1κ.γλ.δυόσμος
Διαβάστε περισσότεραΠιτάκια με κατσικίσιο τυρί και προσούτο
1/2πακ.φύλλο χωριάτικο για πίτες 1κ.σ.θυμάρι 150γρ.προσούτο 200γρ.κατσικίσιο τυρί σε κορμό
Διαβάστε περισσότεραΓαλέτα με πράσο και φέτα
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 2φλ.αλεύρι 1/2κ.γλ.αλάτι 1πρέζα ζάχαρη 1/3φλ.βούτυρο παγωμένο κομμένο σε μικρά κομμάτια 1/3φλ.κρύο νερό 1αυγό χτυπημένο ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 2πράσα κομμένα σε ροδέλες 2κ.σ.βούτυρο 1/2ποτήρι λευκό κρασί 100γρ.κρέμα γάλακτος 120γρ.φέτα θρυμματισμένη 1κ.γλ.θυμάρι 1κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος Αλατοπίπερο Tips: *Galette είναι όρος της γαλλικής κουζίνας για τη στρογγυλή ή ελεύθερης μορφής επίπεδη ...
Διαβάστε περισσότεραΠρασόπιτσα
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 1κ.γλ.μέλι 1κ.σ.μαγιά 1/4φλ.χιαρό νερό 2/4φλ.μπύρα 2κ.σ.λάδι 1πρέζα αλάτι 3φλ.αλεύρι ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 2πράσα κομμένα σε ροδέλες 3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να 1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1κ.σ.θυμάρι 1/2κ.σ.εστραγκόν Αλατοπίπερο Λάδι 1 ½ φλ.γκούντα τριμμένο 1/2φλ.φέτα θρυμματισμένη
Διαβάστε περισσότεραΚις με πράσα μανιτάρια και ζαμπόν
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ 1 & 1/4αλεύρι και επιπλέον για τον πάγκο που θα ανοίξουμε το φύλλο 115γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο ακόμα για την ταρτιέρα 1πρέζα αλάτι 1/4φλ.κρύο νερό ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 3πράσα κομμένα σε ροδέλες 2κ.σ.λάδι 1φλ.ζαμπόν ψιλ/νο 1φλ.μανιτάρια σε φέτες Αλατοπίπερο 1κ.γλ.θυμάρι 4αυγά χτυπημένα 1κίτρινη ή ...
Διαβάστε περισσότεραΓαλέτες με μανιτάρια ελιές και ανθότυρο
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 1 ½ φλ.αλεύρι και λίγο ακόμα για το άνοιγμα του φύλλου Μια πρέζα αλάτι 8κ.σ.βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους 100γρ.τυρί κρέμα 1/2φλ.νερό κρύο Τον κρόκο ενός αυγού ανακατεμένο με 1 κουταλιά της σούπας νερό για το ψήσιμο ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 2σκελ.σκόρδο λιωμένες 1φλ.ανθότυρο θρυμματισμένο 1κ.σ.μέλι Το ...
Διαβάστε περισσότεραΠατατοπρασόπιτα με αλλαντικά
1συσκ.φύλλο σφολιάτας 4μεγάλες πατάτες βρασμένες 2πράσα κομμένα σε ροδέλες 1 1/2φλ.διάφορα αλλαντικά ψιλ/να 1 ½ φλ.διάφορα τυριά τριμμένα 1δόση sauce veloute Αλατοπίπερο 1κ.σ.θυμάρι ΓΙΑ ΤΗ SAUCE VELOUTE 1κ.σ.βούτυρο 1κ.σ.αλεύρι 1 & 3/4φλ.ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών 1κ.σ.κρέμα γάλακτος
Διαβάστε περισσότερα