Συνταγές με συστατικό: θυμάρι
Κοτόπουλο με γλάσο κέτσαπ και μυρωδικών
1κοτόπουλο ανοιγμένο πεταλούδα 2κ.σ.λάδι 1/3φλ.κέτσαπ Αλατοπίπερο 1κ.γλ.θυμάρι 1κ.γλ.βασιλικός ψιλ/νος 1/2κ.γλ.σκόρδο σκόνη
Διαβάστε περισσότεραΚοτόπουλο με σαγκουίνι
1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (ή κότα χωριάτικη) 1κ.σ.θυμάρι Λάδι Αλατοπίπερο 2σαγκουίνια κομμένα στα 4 1/2φλ.χυμός πορτοκαλιού 3σκελ.σκόρδο 2κ.γλ.soya sauce 1κ.σ.μουστάρδα 2φλ.λευκό κρασί
Διαβάστε περισσότερα“Επίπεδο” ρολό κιμά
5κ.σ.λάδι 3πράσα ψιλ/να 1μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο 1/2κιλό κιμάς , της προτίμησης μας 1κ.σ.θυμάρι 2/3φλ.φρυγανιά τρίμμα και επιπλέον για το ταψί και το ψήσιμο Αλατοπίπερο 1αυγό 1/2φλ.ζαμπόν τριμμένο στον τρίφτη ή μπέικον ψιλ/νο
Διαβάστε περισσότεραΜοσχάρι γάστρας με αρωματικά dumplings
2κ.σ.λάδι 1κιλό μοσχάρι με κόκαλο 3καρότα χοντροκομμένα 5-6παντζάρια μαζί με τα φύλλα τους πλυμμένα, ολόκληρα 1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 15ντοματίνια 1φλ.χυμός ντομάτας 2κ.σ.σέλινο ψιλ/νο 1κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος Αλατοπίπερο 500ml ζωμός κρέατος ή λαχανικών ΓΙΑ ΤΑ DUMPLINGS 60gr.βούτυρο λιωμένο 110γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1κ.σ.θυμάρι 1κ.γλ.κόλιαντρος σκόνη Αλατοπίπερο 5κ.σ.νερό ...
Διαβάστε περισσότεραΛουκάνικα με γραβίερα Κρήτης
2 χωριάτικα λουκάνικα 4 πιπεριές κέρατο 100 gr. γραβιέρα Κρήτης σε κύβους 3/4 φλυτζάνι λευκό κρασί 1 κουταλιά της σούπας μέλι Ξύσμα από μισό λεμόνι Θυμάρι Μπούκοβο Πιπέρι πράσινο Αλάτι Ελαιόλαδο
Διαβάστε περισσότεραΜελιτζανοσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης
800γρ.μελιτζάνες 2 Πιπεριές Φλωρίνης 2σκελ.σκόρδο λιωμένες 1κ.γλ.κόλιανδρο κοπανισμένο 1κ.γλ.θυμάρι 2κ.σ.ξύδι balsamico 1/2φλ.λάδι Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΑυγά en cocotte με ζαμπόν και σπανάκι
4αυγά 100γρ.ζαμπόν ψιλ/νο 1φλ.σπανάκι σωταρισμένο και στραγγισμένο 125γρ.βούτυρο 300ml γάλα 2κ.σ. αλεύρι 1/2κ.γλ.μοσχοκάρυδο 4κ.σ.γραβιέρα τριμμένη 1κ.σ.θυμάρι
Διαβάστε περισσότεραΨητό χαλούμι με πατατούλες
300γρ.χαλούμι κομμένο σε λεπτές φέτες 1/2κιλό πατατούλες μικρές και λεπτόφλουδες 1κ.σ.θυμάρι ξερό 2σκελ.σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες 150γρ.ελιές Καλαμών 250γρ.ντοματίνια 1/2φλ.λευκό κρασί Ρόκα για το σερβίρισμα λάδι
Διαβάστε περισσότεραΣαγανάκι φλαμπέ με προσούτο
100γρ.κεφαλοτύρι (μια χοντρή φέτα) 50γρ.προσούτο κομμένο σε κυβάκια Λάδι Θυμάρι Τσίπουρο
Διαβάστε περισσότεραΠιπεριές γεμιστά με ρύζι και μανιτάρια
4πιπεριές χρωματιστές 1 ½ φλ.ρύζι βρασμένο Λάδι Αλατοπίπερο 1φλ.μανιτάρια σε φέτες 1κ.γλ.θυμάρι 1κ.γλ.βασιλικός 1/2φλ.γκούντα τριμμένο 1/3φλ.φέτα θρυμματισμένη 2αυγά χτυπημένα
Διαβάστε περισσότερα