Συνταγές με συστατικό: κανέλα
Σιροπιαστά κεκάκια καρύδας
Γλυκό- Μενού Χριστουγέννων 2011 200γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου 2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ 120γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο ακόμα για τα φορμάκια 1κ.γλ.ξύσμα λεμονιού 120ml γάλα 3κ.σ.καρύδα 1βανίλια ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 1/2ποτήρι ζάχαρη 1/2ποτήρι νερό 1ξυλάκι κανέλλας
Διαβάστε περισσότεραΧαλβαδοπιτάκια της Καθαρά Δευτέρας
6φύλλα κρούστας 300γρ.χαλβά του μπακάλη με αμύγδαλα 1/2φλ.σπορέλαιο Κανέλα και άχνη για το πασπάλισμα 2κ.σ.κανέλα για τη γέμιση 1/3φλ.σταφίδες μαύρες ή ξανθές (ότι έχετε)
Διαβάστε περισσότεραΟ χαλβάς του μπακάλη με μήλα στο φούρνο
1/2κιλό χαλβάς του μπακάλη κομμένο σε φέτες όχι πολύ χοντρές Κανέλα 1μήλο κομμένο σε φέτες
Διαβάστε περισσότεραΑρωματικά λαδοκούλουρα
1φλ.λάδι 600γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2ξυλάκια κανέλας 1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ Χυμό 2 πορτοκαλιών Χυμό 1 λεμονιού 1κ.γλ.σόδα 1/3φλ.τσίπουρο 1 1/2φλ.ζάχαρη Σουσάμι
Διαβάστε περισσότεραΦανουρόπιτα 2012
500gr.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 3/4φλ.λάδι 1/2φλ.ζάχαρη 1/2φλ.καστανή ζάχαρη 2φλ.χυμός πορτοκαλιού 2/3φλ.σταφίδες ξανθές 1κ.σ.κανέλα 1κ.σ.γαρύφαλλο 1σφηνάκι κονιάκ ή ότι λικέρ έχετε Σουσάμι
Διαβάστε περισσότεραΡίχνουμε για 10 λεπτά τα ξερά φρούτα σε νερό που βράζει. Τα στραγγίζουμε, τα ακουμπάμε σε πετσέτα να στεγνώσουν καλά και τα ψιλοκόβουμε. Εντωμεταξύ βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το ρύζι και τη βανίλια και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τον κρόκο χτυπημένο με λίγο από το γλυκό για να πάρει θερμοκρασία και έπειτα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα φρούτα και την κρέμα toffee και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το γλυκό σε μπολάκια ή ποτήρια και τα αφήνουμε να σταθούν 20 λεπτά πριν σερβίρουμε.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΕΝΟΥ 2012-ΓΛΥΚΟ 2 ½ φλ.αλεύρι 1φλ.quaker 1πρέζα αλάτι 1/3φλ.σταφίδες ξανθές 2κ.σ.κανέλα 2μήλα κομμένα σε κυβάκια 1κ.γλ.μοσχοκάρυδο 1 ½ φλ.ζάχαρη 1βανίλια 3αυγά 1/3φλ.καρύδια χοντροκομμένα 1 ½ φλ.αραβοσιτέλαιο ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ 1/2φλ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 100γρ.τυρί κρέμα 1βανίλια 3κ.σ.σιρόπι καραμέλας 1 ½ φλ.άχνη ζάχαρη
Διαβάστε περισσότεραΜηλοβασιλόπιτα
3/4φλ.αραβοσιτέλαιο 1 ½ φλ.ζάχαρη 4αυγά 3/4φλ.γάλα 1 ½ φλ.αλεύρι 1/4φλ.κακάο 1 ½ φλ.quaker 1πρέζα αλάτι 1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ 1κ.σ.κανέλα 1/3κ.γλ.μοσχοκάρυδο 1/2φλ.σταφίδες 1/2φλ.καρύδια τριμμένα 1βάζο υποβρύχιο γλυκό ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΟΥ 3μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια 1ξυλάκι κανέλας Χυμό ½ λεμονιού και το ξύσμα του 1/4φλ.ζάχαρη
Διαβάστε περισσότεραΧριστουγεννιάτικα scones
1/3φλ.γιαούρτι 1/3φλ.γάλα 1βανίλια 1/4φλ.μέλι 1/4φλ.ζάχαρη κανονική ή καστανή 2φλ.αλεύρι 1φλ.quaker 1κ.σ.κανέλα 1κ.γλ.μοσχοκάρυδο 1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ 1/2κ.γλ.σόδα φαγητού 1πρέζα αλάτι 1μεγάλο μήλο κομμένο σε κυβάκια με τη φλούδα Άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα 3/4φλ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κυβάκια
Διαβάστε περισσότεραΜελομακάρονα 2012
1φλ.ελαιόλαδο 1φλ.βούτυρο φρέσκο 1κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ 1φλ.ζάχαρη 1κ.σ.κανέλα 1/4φλ.κονιάκ 1φλ.χυμό πορτοκαλιού Ξύσμα 3 πορτοκαλιών 1κ.γλ.σόδα φαγητού 1κ.γλ.γαρίφαλλο τριμμένο ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 2φλ.μέλι 1φλ.ζάχαρη 1 ½ φλ.νερό Χυμό ½ λεμονιού ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ Καρυδόψιχα χοντροτριμμένη
Διαβάστε περισσότεραΜπακαλιάρος γεμιστός με πλιγούρι και βερίκοκα
100γρ.πλιγούρι 3μπακαλιαράκια περίπου 500γρ. 1 κρεμμύδι ψιλ/νο 2σκελ.σκόρδο λιωμένες Λάδι Αλατοπίπερο 2κ.σ.τζίντερ σκόνη 1κ.γλ.κανέλα Ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια 12βερίκοκα αποξηραμένα
Διαβάστε περισσότερα