Συνταγές με συστατικό: κρεμμύδια
Μοσχάρι γάστρας με αρωματικά dumplings
2κ.σ.λάδι 1κιλό μοσχάρι με κόκαλο 3καρότα χοντροκομμένα 5-6παντζάρια μαζί με τα φύλλα τους πλυμμένα, ολόκληρα 1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 15ντοματίνια 1φλ.χυμός ντομάτας 2κ.σ.σέλινο ψιλ/νο 1κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος Αλατοπίπερο 500ml ζωμός κρέατος ή λαχανικών ΓΙΑ ΤΑ DUMPLINGS 60gr.βούτυρο λιωμένο 110γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1κ.σ.θυμάρι 1κ.γλ.κόλιαντρος σκόνη Αλατοπίπερο 5κ.σ.νερό ...
Διαβάστε περισσότεραΜελιτζάνες με ξυνόχοντρο
4 μελιτζάνες τσακώνικες 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές δυόσμος ψιλοκομμένος 3-4 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος 2 φλυτζάνια ξυνόχοντρος (τραχανάς ξυνός) 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες Αλάτι και πιπέρι
Διαβάστε περισσότεραΦαλάφελ-λιβανέζικοι ρεβυθοκεφτέδες
250 γρ. (1/2 πακέτο) ρεβύθια 1 ματσάκι μαϊντανό 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια (με το πράσινό τους) 2 μεγαλούτσικα κρεμμύδια 2-3 σκελίδες σκόρδο 1 κουτακάλι κόλιαντρο σκόνη 1 1/2 κουταλάκι κύμινο σκόνη 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι 1/2 κουταλάκι πιπέρι
Διαβάστε περισσότεραΡολά πιπεριάς με λουκάνικο
6 πιπεριές πράσινες κέρατο 6 κόκκινες πιεριές Φλωρίνης 48 χωριάτικα λουκάνικα μίνι 1 κρεμμύδι 1συσκ.σάλτσα ντομάτας ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι λευκό κρασί 1κ.γλ.ζάχαρη 1κ.γλ.ρίγανη 1κ.γλ.θυμάρι 1κ.γλ.πάπρικα γλυκιά αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΠικάντικα μανιτάρια γεμιστά με γραβιέρα Κρήτης
16 μανιτάρια λευκά τσίλι σκόνη ή από βαζάκι 70 γρ. τυρί γραβιέρα Κρήτης 1 κ. σούπας μαϊντανό 1 μικρό κρεμμύδι αλάτι λίγο ελαιόλαδο
Διαβάστε περισσότεραΒερύκοκα γεμιστά με κιμά
600 γρ. κιμάς μοσχάρι 30 μεγάλα βερύκοκα 1 μεγάλο κρεμμύδι ½ φλυτζ. κρασί λευκό 2 γαρύφαλλα 2 μπαχάρια 30 γρ. κουκουνάρια 30 γρ. σταφίδες αλάτι, πιπέρι μοσχοκάρυδο
Διαβάστε περισσότεραΣπρινγκ ρόλς λαχανικών στον φούρνο
200 γρ. Καλαμπόκι κονσέρβας στραγγισμένο ½ κιλό λάχανο ψιλοκομμένο 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 πράσα ψιλοκομμένα 100 γρ. βούτυρο 2-3 σταγόνες κόκκινο ταμπάσκο 1 κουταλιά ζάχαρη 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό αλάτι, πιπέρι 400 γρ. φύλλο κρούστας
Διαβάστε περισσότεραΡεβιθοκεφτέδες
2 φλ.ρεβύθια βρασμένα 2 πατάτες βρασμένες 1 κρεμμύδι 2 σκελ.σκόρδο 2 αυγά 2κ.σ.εβαπορέ Αλατοπίπερο Κύμινο δυόσμος 1 1/2φλ.σιμιγδάλι αλεύρι για το τηγάνισμα
Διαβάστε περισσότεραΠολέντα με μανιτάρια
Tips: Πολέντα, δηλαδή χυλό από βρασμένο καλαμποκίσιο σιμιγδάλι, δεν τρώνε μόνο οι Ιταλοί. Κι εμείς οι Ελληνες έχουμε πολλές εκδοχές του χυλού, που εμφανίζεται με διαφορετικά ονόματα: κατσαμάκι τον αποκαλούν οι Θεσσαλοί, χαβίτσι οι Πόντιοι, μπγκρντάνι οι Βλάχοι. Το μαγείρεμα του δεν διαφέρει πολύ από τόπο σε τόπο. Συνήθως χοντροκομμένο ...
Διαβάστε περισσότεραΙσπανική τορτίγια
200ml ελαιόλαδο μισό κιλό καθαρισμένες και λεπτοκομμένες πατάτες 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένος μαϊντανός 2 κομμένα κρεμμύδια 6 αυγά
Διαβάστε περισσότερα