Συνταγές με συστατικό: μαγιά σκόνη
Τραγανή ζύμη πίτσας
1κ.σ.μαγιά σκόνη 1/4κ.γλ.ζάχαρη 3/4φλ.χλιαρό νερό 1 και 3/4φλ.αλεύρι 1πρέζα αλάτι
Διαβάστε περισσότεραΠίτσα με κιμά σε γιαουρτένια ζύμη
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 250γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1κ.σ.μαγιά σκόνη διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό 100γρ.γιαούρτι 1πρέζα αλάτι 1πρέζα ζάχαρη 1ποτήρι χλιαρό νερό 2κ.σ.λάδι 1/2κ.γλ.μοσχοκάρυδο 1κ.γλ.ρίγανη ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 200γρ.κιμάς ανάμικτος Λάδι Αλατοπίπερο 1 κρεμμύδι ψιλ/νο 1σκελ.σκόρδο λιωμένη 1φλ.ντοματάκια κονκασέ 1κλωνάρι δενδρολίβανο τα φύλλα του Τυρί τριμμένο της αρεσκείας ...
Διαβάστε περισσότεραΗ τελευταία πίτσα του Ιουλίου
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 1 & 3/4 φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3/4φλ.χλιαρό νερό 1κ.σ.μέλι 1/2κ.γλ.αλάτι 1πακέτο μαγιά ξερή 2κ.σ.λάδι ΓΙΑ ΤΗ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 100γρ.τυρί κρέμα 3κ.σ.κέτσαπ ανακατεμένη με 1κ.σ.πάστα σκόρδου 1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 4-5λιαστές ντομάτες ψιλ/νες 1ντομάτα κομμένη σε φέτες 1μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια 2φλ.μοτσαρέλα τριμμένη Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραStromboli με σπανάκι μανιτάρια και βασιλικό
Tips: *Stromboli είναι ένα είδος πίτας γεμισμένης με τυριά, κυρίως μοτσαρέλα, αλλαντικά ή λαχανικά. Γίνεται ουσιαστικά με ένα κομμάτι από ζύμη πίτσας που περίσσεψε και με ότι υλικά θα βάζαμε σε μια κανονική πίτσα. ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 1κ.σ.μαγιά ξερή (βρήκα πρόσφατα μια που δεν χρειάζεται να την διαλύσουμε σε ...
Διαβάστε περισσότεραΠρασόπιτσα
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 1κ.γλ.μέλι 1κ.σ.μαγιά 1/4φλ.χιαρό νερό 2/4φλ.μπύρα 2κ.σ.λάδι 1πρέζα αλάτι 3φλ.αλεύρι ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 2πράσα κομμένα σε ροδέλες 3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να 1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1κ.σ.θυμάρι 1/2κ.σ.εστραγκόν Αλατοπίπερο Λάδι 1 ½ φλ.γκούντα τριμμένο 1/2φλ.φέτα θρυμματισμένη
Διαβάστε περισσότεραPanzerotti ή τηγανητές πίτσες
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 1φλ.νερό χλιαρό 1 ½ κ.σ.βούτυρο 2κ.γλ.ζάχαρη 1πρέζα αλάτι 3φλ.αλεύρι 1 ½ κ.γλ.μαγιά ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ Σάλτσα για πίτσα ή κέτσαπ Ότι άλλα υλικά θέλετε ή έχετε στο ψυγείο και θα βάζατε σε μια πίτσα. Εγώ έβαλα 250γρ.ανθότυρο θρυμματισμένο 2φλ.ζαμπόν τριμμένο 1πιπεριά κέρατο ψιλ/νη Λίγο αλατοπίπερο ...
Διαβάστε περισσότεραPizza το Σαββατόβραδο
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 2φλ.αλεύρι 1κ.γλ.αλάτι 1/2κ.γλ.ζάχαρη 100γρ.γιαούρτι 1/3φλ.λάδι 3κ.σ.μαγιά 1/2φλ.νερό χλιαρό ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ Σάλτσα ντομάτας Μοτσαρέλα τριμμένη 20ντοματίνια κομμένα στη μέση 2μεσαία κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες 1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1φλ.μανιτάρια κομμένο σε φέτες Αλατοπίπερο ή κόκκινο πιπέρι Ρόκα χοντροκομμένη Λίγη παρμεζάνα τριμμένη
Διαβάστε περισσότεραΡολάκια με σπανάκι και ανθότυρο
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 400γρ.αλεύρι και επιπλέον για το άνοιγμα του φύλλου 75γρ.βούτυρο 250ml γάλα 25γρ.μαγιά ξερή Αλάτι ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 200γρ.τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου 1/2κιλό σπανάκι χοντροκομμένο 1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1σκελ.σκόρδο λιωμένη 200γρ.ανθότυρο θρυμματισμένο 2κ.σ.λάδι Αλατοπίπερο 1αυγό για το άλειμμα
Διαβάστε περισσότεραΦιλέτο τυλιγμένο σε ζύμη ψωμιού
1500γρ. χοιρινό ή μοσχαρίσιο φιλέτο 10 φέτες μπέικον 1κ.σ. βασιλικό ξερό τριμμένο 4κ.σ. λάδι 1 κρόκο αυγού Αλατοπίπερο Για τη ζύμη 500γρ. αλεύρι 1 φακελάκι ξερή μαγιά 1κ.γλ.αλάτι 1/2κ.γλ. ζάχαρη 1φλ.χλιαρό νερό
Διαβάστε περισσότεραΣκορδόψωμο πίτα με μοτσαρέλα
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 2φλ.χλιαρό νερό 1/2φακελάκι μαγιά σκόνη 1πρέζα αλάτι 1κ.γλ.ζάχαρη 4φλ.αλεύρι ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 2κ.σ.πάστα σκόρδου ή 6σκελ.σκόρδο λιωμένες 1πρέζα αλάτι 1κ.σ.βασιλικός 2/3φλ.μαγιονέζα 1/2φλ.παρμεζάνα τριμμένη 1κ.σ.λάδι 2φλ.μοτσαρέλα τριμμένη
Διαβάστε περισσότερα