Συνταγές με συστατικό: μοσχοκάρυδο
Ταραμομπιφτεκάκια με πατάτα και μπύρα
18/2/15 Ταραμομπιφτεκάκια με πατάτα και μπύρα για ένα ανάλαφρο και νηστίσιμο burger ή όπως αλλιώς μας αρέσει.
Διαβάστε περισσότεραΒασιλόπιτα με κολοκύθα
31/12/14 Βασιλόπιτα με κολοκύθα για φέτος.Άλλη μια χρονιά πέρασε φίλες και φίλοι με καλές, κακές, εύκολες ή δύσκολες στιγμές. Όπως και να έχει βρισκόμαστε πάλι εδώ, έχοντας πάνω από όλα την υγεία μας που είναι, όσο κουραστικό κι αν ακούγεται κάποιες φορές, ειδικά στα αυτιά των μικρότερων, το πιο σημαντικό. ...
Διαβάστε περισσότεραΚαλαμποκόψωμο με μπανάνα
31/12/14 Καλαμποκόψωμο με μπανάνα. Ένα πραγματικά διαφορετικό ψωμί που τρώγεται και σε αλμυρούς αλλά και σε γλυκούς συνδυασμούς. Όπως είχα πει και πριν ένα χρόνο( η πρώτη ανάρτηση του 2014 ), το καλαμποκόψωμο είναι ένα τυχερό και γούρικο φαγητό κι αφού το δοκίμασα πέρσι και δεν πήγε κι άσχημα η ...
Διαβάστε περισσότεραΣούπα κολοκύθα κάστανο
25/12/14 Σούπα κολοκύθα κάστανο για να ξεκινήσει το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας με γεύση και θρεπτική αξία.
Διαβάστε περισσότεραΧριστουγεννιάτικη βελουτέ
17/12/14 Χριστουγεννιάτικη βελουτέ για μια σούπα που θα «καταπραΰνει» πραγματικά την ψυχή μας και θα ζεστάνει το κορμί μας. Γεύση γεμάτη και πλούσια που θα προετοιμάσει τον ουρανίσκο για το υπόλοιπο γιορτινό μενού.
Διαβάστε περισσότεραΦιλέτο γαλοπούλας φούρνου με κολοκύθα και ανανά
27/12/14 Φιλέτο γαλοπούλας φούρνου με κολοκύθα και ανανά γιατί δεν χρειάζεται να ψήσουμε ολόκληρη γαλοπούλα για να νιώσουμε Χριστούγεννα. Για τη γαλοπούλα: 2 στήθη γαλοπούλας, κομμένα στα 2 ή στα 4 (περίπου 800gr.) ¼ της κουταλιάς του γλυκού πάπρικα ¼ της κουταλιάς του γλυκού ρίγανη ξερή 2 κουταλιές του γλυκού ...
Διαβάστε περισσότεραΓιορτινό mince meat
19/12/14 Γιορτινό mince meat, δηλαδή το φρουτώδες αυτό μείγμα που χρησιμοποιείται συχνά ως γέμιση για πίτες ή ακόμα και γαλοπούλα. Αγγλικής προέλευσης, σε vegetarian εκδοχή γιατί σε πολλές περιπτώσεις εμπεριέχει κρέας μοσχαριού. Δοκιμάστε το με κρουασάν βουτύρου, φρυγανισμένο ψωμί, σε γιαούρτι και όπου αλλού βάλει ο νους σας.
Διαβάστε περισσότεραΥγιεινό γλύκισμα με κομποστα φρέσκων δαμάσκηνων
10/11/14 Υγιεινό γλύκισμα με κομπόστα φρέσκων δαμάσκηνων. Ένα πραγματικό γλύκισμα με πολλές επιλογές σερβιρίσματος πέρα από τη σημερινή μας συνταγή. Βάζουμε την κομπόστα πάνω σε γιαούρτι, παγωτό ή ακόμα φρυγανισμένο ψωμί. Για το μείγμα βρώμης: 2 φλιτζάνι γάλα 2 φλιτζάνια νερό 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης ¼ του φλιτζανιού καστανή ...
Διαβάστε περισσότεραCrumble με νεκταρίνια και ρόδι
27/10/14 Crumble με νεκταρίνια και ρόδι. Δηλαδή μια πίτα με φρούτα, χωρίς βάση, αλλά με μια εξαιρετικά τραγανή επικάλυψη από αλεύρι και βούτυρο. Εγώ παρέλειψα το βούτυρο, μιας και δεν το χρησιμοποιώ , όταν γίνεται , στις μαγειρικές μου και το αντικατέστησα με λάδι καρύδας. Επίσης αν τα νεκταρίνια δεν ...
Διαβάστε περισσότεραΣπανάκι ογκρατέν με βραστά αυγά και mascarpone
6/6/14 Σπανάκι ογκρατέν με βραστά αυγά και mascarpone για σήμερα. Ένα διαφορετικό ογκρατέν πραγματικά αφού τα αυγά είναι όπως λέει και ο τίτλος,βραστά. Γκρατιναριστό με το τυράκι του – κεφαλογραβιέρα- τραγανό από πάνω αλλά θυμίζει και λίγο σουφλέ με τη βοήθεια του mascarpone. Δοκιμάστε το ανεπιφύλακτα!
Διαβάστε περισσότερα