Συνταγές με συστατικό: μοσχοκάρυδο
Πικάντικο thai ρύζι με σταφίδες και μανιτάρια
2φλ.ρύζι thai 2κ.σ.λάδι Αλατοπίπερο 1/3φλ.σταφίδες ξανθές 1φλ.μανιτάρια κομμένα σε φέτες 1/2κ.γλ.κανέλα 1/3κ.γλ.μοσχοκάρυδο 1/2κ.γ.τσίλι flakes Χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού 1κ.γλ.κουρκουμάς 4φλ.ζωμός λαχανικών
Διαβάστε περισσότεραΚροκέτες με τα ρεβύθια που έμειναν
1φλ.ρεβύθια μαγειρεμένα και σουρωμένα από τα υγρά 1 ½ φλ.φρυγανιά τρίμμα 1πράσο 2κρεμμύδια φρέσκα Αλατοπίπερο 3φέτες μπέικον ψιλ/νες 2αυγά χτυπημένα 1/2κ.γλ.μοσχοκάρυδο Λάδι για το τηγάνισμα
Διαβάστε περισσότεραΑυγά που έμειναν με περίβλημα κιμά
4βραστά αυγά 2σκελ.σκόρδο λιωμένες 1κρεμμύδι τριμμένο Αλατοπίπερο 350γρ.κιμάς χοιρινός 1καρότο τριμμένο 2φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να 2κ.σ.soya sauce 1κ.σ.κονιάκ 1κ.σ.καστανή ζάχαρη 1/3κ.γλ.μοσχοκάρυδο 1/3κ.γλ.κουρκουμάς 1/3κ.γλ.ginger σκόνη Μια πρέζα κανέλα ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ Κορν φλάουρ Φρυγανιά τρίμμα 2αυγά χτυπημένα Λάδι για το τηγάνισμα ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ Κέτσαπ Φρέσκια σαλάτα
Διαβάστε περισσότεραΦακές σούπα με κάρυ και κύμινο
300γρ.φακές Λάδι Αλατοπίπερο 1κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε φέτες 1/2φλ.χυμός ντομάτας 1κ.γλ.κάρυ 1κ.γλ.κύμινο 1/2κ.γλ.μοσχοκάρυδο 4-5σκελ.σκόρδο ψιλ/νες 1μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη
Διαβάστε περισσότεραΦλαούνες Κύπρου
Για τη ζύμη: 1 κιλό σκληρό αλεύρι 1 κουταλιά μαγιά μπίρας 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 300 γρ. γάλα 1 κουταλάκι αλάτι Λίγο μοσχοκάρυδο Λίγη μαστίχα Χίου λίγο μαχλέπι Σουσάμι Για τη γέμιση: 1.200 γρ. ανθότυρο 6 αυγά (μεσαίου μεγέθους) Λίγο δυόσμο 1 κουταλιά μαγιά μπίρας
Διαβάστε περισσότεραΜανιταρόσουπα με κάστανα
Λάδι 1κρεμμύδι σε φέτες 1σκελ.σκόρδο 10 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα 1κ.σ.κόνιακ 200ml κρέμα γάλακτος Αλατοπίπερο 1/2κιλό μανιτάρια 3φλ.ζωμό κότας 1κ.γλ.μοσχοκάρυδο
Διαβάστε περισσότεραΠασχαλινή κοτόπιτα
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε μαζί με το τυρί στο τέλος και ψιλοκομμένα βραστά αυγά από τα κόκκινα που έχουμε 1πακέτο σφολιάτα Λάδι 2φιλέτα κοτόπουλο βρασμένα και ψιλ/να 3κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να 1/2φλ.αρακάς 2μεγάλες πατάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια 2καρότα ψιλ/να Αλατοπίπερο 1 1/2φλ.γκούντα 1/2κ.γλ.μοσχοκάρυδο
Διαβάστε περισσότεραΡίχνουμε για 10 λεπτά τα ξερά φρούτα σε νερό που βράζει. Τα στραγγίζουμε, τα ακουμπάμε σε πετσέτα να στεγνώσουν καλά και τα ψιλοκόβουμε. Εντωμεταξύ βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το ρύζι και τη βανίλια και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τον κρόκο χτυπημένο με λίγο από το γλυκό για να πάρει θερμοκρασία και έπειτα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα φρούτα και την κρέμα toffee και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το γλυκό σε μπολάκια ή ποτήρια και τα αφήνουμε να σταθούν 20 λεπτά πριν σερβίρουμε.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΕΝΟΥ 2012-ΓΛΥΚΟ 2 ½ φλ.αλεύρι 1φλ.quaker 1πρέζα αλάτι 1/3φλ.σταφίδες ξανθές 2κ.σ.κανέλα 2μήλα κομμένα σε κυβάκια 1κ.γλ.μοσχοκάρυδο 1 ½ φλ.ζάχαρη 1βανίλια 3αυγά 1/3φλ.καρύδια χοντροκομμένα 1 ½ φλ.αραβοσιτέλαιο ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ 1/2φλ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 100γρ.τυρί κρέμα 1βανίλια 3κ.σ.σιρόπι καραμέλας 1 ½ φλ.άχνη ζάχαρη
Διαβάστε περισσότεραΜηλοβασιλόπιτα
3/4φλ.αραβοσιτέλαιο 1 ½ φλ.ζάχαρη 4αυγά 3/4φλ.γάλα 1 ½ φλ.αλεύρι 1/4φλ.κακάο 1 ½ φλ.quaker 1πρέζα αλάτι 1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ 1κ.σ.κανέλα 1/3κ.γλ.μοσχοκάρυδο 1/2φλ.σταφίδες 1/2φλ.καρύδια τριμμένα 1βάζο υποβρύχιο γλυκό ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΟΥ 3μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια 1ξυλάκι κανέλας Χυμό ½ λεμονιού και το ξύσμα του 1/4φλ.ζάχαρη
Διαβάστε περισσότεραΧριστουγεννιάτικα scones
1/3φλ.γιαούρτι 1/3φλ.γάλα 1βανίλια 1/4φλ.μέλι 1/4φλ.ζάχαρη κανονική ή καστανή 2φλ.αλεύρι 1φλ.quaker 1κ.σ.κανέλα 1κ.γλ.μοσχοκάρυδο 1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ 1/2κ.γλ.σόδα φαγητού 1πρέζα αλάτι 1μεγάλο μήλο κομμένο σε κυβάκια με τη φλούδα Άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα 3/4φλ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κυβάκια
Διαβάστε περισσότερα