Συνταγές με συστατικό: μουστάρδα
Ντοματίνια σαλάτα με κρουτόν και ότι άλλο θέλουμε
1/3 του φλιτζανιού κρουτόν της αρεσκείας μας (ακόμα και σπιτικά από μπαγιάτικο ψωμί, για να μην πετάξουμε τίποτα) 200gr. Ντοματίνια 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλιά του γλυκού ξύδι από λευκό κρασί Αλατοπίπερο ¼ της κουταλιάς του γλυκού μουστάρδα Dijon ¼ του φλιτζανιού φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη (ή άλλο μυρωδικό ...
Διαβάστε περισσότεραΡυζομαϊντανοσαλάτα με αγγούρι και ανθότυρο
25/09/13 Λοιπόν μπορεί να σας ακουστεί κάπως, αλλά τον τελευταίο καιρό, τείνω όλο και περισσότερο να μου αρέσουν και να χρησιμοποιώ τα σεμεδάκια της γιαγιάς μου. Ξέρετε αυτά τα άσπρα, κεντημένα, ραμμένα και χειροποίητα πανάκια που αράδιαζαν σε όλο το σπίτι οι παλιότερες γενιές. Δεν ξέρω αν μπορώ να εντάξω ...
Διαβάστε περισσότεραΜπουτάκι κοκκινιστό με εστραγκόν και καλή εβδομάδα
09/09/13 Κοτόπουλο κοκκινιστό για τον καλό μου είναι η συνταγή αυτή. Απλά επειδή έχω τεράστιο πρόβλημα να σερβίρω το ίδιο πιάτο, χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά, περισσότερο κι από τον ίδιο που το τρώει, να μια ακόμα παραλλαγή. Εσείς δημιουργείστε πάνω σε αυτή ανάλογα με τα γούστα σας! 1 μπούτι κοτόπουλο ...
Διαβάστε περισσότεραΚυριακάτικο χοιρινό με κόκαλο στη γάστρα
01/09/13 Ένα καλοψημένο και ζουμερό κομμάτι χοιρινό στη γάστρα είναι πάντα καλοδεχούμενο Κυριακάτικο και όχι μόνο, γεύμα. Τώρα που δροσίζει ο καιρός και δεν θα μας βαρύνει, σας το προτείνω ανεπιφύλακτα! Για το κρέας: 1 ½ kg. χοιρινό με κόκαλο 1 ½ φλιτζάνι ζωμός κρέατος Αλατοπίπερο 2 κουταλιές της σούπας ...
Διαβάστε περισσότεραΤραγανό φιλέτο πέρκας στο φούρνο με τροπική καροτοσαλάτα
25/8/13 Κυριακή γιορτή και σχόλη να’ ταν η βδομάδα όλη!! Λίγο να μπορούσα μόνο να ρυθμίσω το βιολογικό μου ρολόι να μην χτυπάει τόσο νωρίς κάθε πρωί, χωρίς καμία εξαίρεση αυτές τις γλυκές Κυριακές. Και το πράσινο αυγό! Το πράσινο αυγό μου το έφεραν φέτος από τη Δράμα. Μου το ...
Διαβάστε περισσότεραΧοιρινές μπριζόλες Δράμας σε Ελληνοαμερικάνικη μαρινάδα
24/08/13 Σαββατιάτικο μεσημεριανό φαγάκι για τον καλό μου, που είναι λάτρης των απλών υλικών και της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας. Με την δική μου πινελιά και με «κρυμμένα» κρεμμυδοσκόρδια κατά την πολτοποίηση, ιδού: 4χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο 1μικρή ντομάτα τριμμένη 1μικρό κρεμμύδι τριμμένο 1σκελ.σκόρδο λιωμένη 1κ.σ.worcestershire sauce 2 κουταλιές της ...
Διαβάστε περισσότεραΖυμαρικά φούρνου με τσένταρ και μπέικον
300γρ.ριγκατόνι Μπέικον 8 φέτες 2κ.σ. φρυγανιά τρίμμα 2κ.σ. βούτυρο 2 σκελ.σκόρδο τριμμένες 2κ.γλ. μουστάρδα αλατοπίπερο 2κς. Αλεύρι 500ml γάλα 200γρ.τσένταρ τριμμένο
Διαβάστε περισσότεραΡιγκατόνι με λιαστή ντομάτα κοτόπουλο και βασιλικό
250gr.ριγκατόνι 1κ.σ.βούτυρο 1κ.σ.λάδι 4λιαστές ντομάτες 1κρεμμύδι 1κ.σ.βασιλικός αλατοπίπερο 2κ.σ.μουστάρδα 1φλ.μανιτάρια σε φέτες 1φλ.κοτόπουλο ψημένο και ψιλ/νο Παρμεζάνα τριμμένη
Διαβάστε περισσότεραΣπαγγέτι με ζαμπόν μουστάρδα και μέλι
200γρ.σπαγγέτι Νο 6 200ml κρέμα γάλακτος 3κ.σ.μουστάρδα πικάντικη 150γρ.ζαμπόν καπνιστό κομμένο σε κυβάκια 2φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλ/να 1κ.σ.μέλι λάδι Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΚοχύλια και κουνουπίδι με μπεσαμέλ στο φούρνο
250gr.ζυμαρικά κοχύλια 1 ½ φλ.βρασμένο κουνουπίδι ψιλ/νο 4κ.σ.βούτυρο 3σκελ.σκόρδο ψιλ/νες 2κ.σ.βούτυρο 2φλ.γάλα 1κ.σ.μουστάρδα 1κ.γλ.θυμάρι 1κ.γλ.πάπρικα 2φλ.γκούντα τριμμένο ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΦΡΥΓΑΝΙΑΣ 1φλ.φρυγανιά τρίμμα Αλατοπίπερο 1/4φλ.παρμεζάνα τριμμένη 1κ.γλ.πάπρικα 1κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος
Διαβάστε περισσότερα