Συνταγές με συστατικό: ξύδι
Μελιτζανοσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης
4μελιτζάνες διάφορες ψημένες στο γκριλ Λάδι Ξύδι Αλατοπίπερο 1πιπεριά Φλωρίνης από βάζο 2σκελ.σκόρδο
Διαβάστε περισσότεραΣκορδαλιά με γιαούρτι
Την ψίχα από ένα μπαγιάτικο καρβέλι ψωμί μουλιασμένο και στυμμένο 4σκελ.σκόρδο 1/3φλ.λάδι 3κ.σ.ξύδι Αλατοπίπερο 1κ.σ.γιαούρτι
Διαβάστε περισσότεραΣυνοδευτικό ντιπ για ψάρι
1/2φλ.μαγιονέζα 2κ.σ.μουστάρδα 1/κ.γλ.σκόρδο σκόνη 1κ.σ.ξύδι 1κ.σ.μέλι Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραDip κόκκινης πιπεριάς με μελιτζάνα
5πιπεριές Φλωρίνης 1μεγάλη μελιτζάνα 6ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι 4σκελ.σκόρδο 2κ.σ.ξύδι από λευκό κρασί 1κ.γλ.πάπρικα 1/4κ.γλ.πιπέρι καγιέν Αλατοπίπερο 2κ.σ.λάδι
Διαβάστε περισσότεραΜουσταρδομελένια vinaigrette
3κ.σ.λάδι 1κ.σ.αραβοσιτέλαιο 2κ.σ.μέλι 3κ.γλ.ξύδι 1 ½ κ.γλ.μουστάρδα 1σκελ.σκόρδο Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραAdobo sauce
*Η σάλτσα αυτή , γνωστή στις Φιλιππίνες και με πολλές εκδοχές , είναι ένα είδος μαρινάδας, δηλαδή βύθισης των κύριων υλικών σε μια σάλτσα με βάση τη ρίγανη, το ξύδι, το σκόρδο, την πάπρικα , το αλάτι και φυσικά τις πιπεριές, ώστε να ενισχυθεί η γεύση τους. Επειδή παλιότερα το ...
Διαβάστε περισσότεραΗ σαλάτα όλων των εποχών
1φλ.μαρούλι ψιλ/νο 1ντομάτα κομμένη σε κυβάκια 1κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες 1φλ.κόκκκινο λάχανο ψιλ/νο 1μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης από βάζο ψιλ/νο 120γρ.ζαμπόν ψιλ/νο 3αυγά κομμένα σε ροδέλες ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ 200γρ.γιαούρτι 2κ.σ.μουστάρδα 2κ.σ.μαγιονέζα 3κ.σ.Λάδι Αλατοπίπερο 2κ.σ.ξύδι 1/2κ.γλ.ζάχαρη
Διαβάστε περισσότεραΓλυκόξινο chutney πιπεριάς για ψητό
6πιπεριές Φλωρίνης 6πιπεριές πράσινες 3Μεγάλα κρεμμύδια 1 ½ φλ.ξύδι 1φλ.ζάχαρη Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΠλήρες γεύμα σε βάζο
ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ 1 ½ φλ.βρασμένα φασόλια ή κονσέρβας Λάδι Αλατοπίπερο 1κρεμμύδι μικρό ψιλ/νο 3φέτες μπέικον ψιλ/νες 1/2κ.γλ.πιπέρι καγιέν 1πιπεριά τσίλι αποξηραμένη 1πρέζα ζάχαρη 3κ.σ.πολτός ντομάτας 1φλ.ζωμό κρέατος ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ COLESLAW 1 ½ φλ.λάχανο ψιλ/νο 1καρότο τριμμένο Λάδι Αλατοπίπερο 1κ.σ.ξύδι Χυμός 1λεμονιού 1πρέζα ζάχαρη ½ γλ.μαγιονέζα 2κρεμμύδια ...
Διαβάστε περισσότεραΤηγανομπαστουνάκια με λαχανικά και φέτα
Λάδι για το τηγάνισμα ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ 300γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμα για το άνοιγμα του φύλλου 1πρέζα αλάτι 1κ.σ.ξύδι 1/2φλ.λάδι 1/3φλ.ούζο 1ποτήρι χλιαρό νερό περίπου ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 1κολοκυθάκι τριμμένο 1πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά ψιλ/νη 4κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να 200γρ.φέτα θρυμματισμένη Αλατοπίπερο 1κ.σ.δυόσμος ξερός
Διαβάστε περισσότερα