Συνταγές με συστατικό: ξύδι
Ρόκα με ροκφόρ αχλάδι και καραμελωμένα αμύγδαλα
1ματσάκι ρόκα χοντροκομμένη 1μεγάλο αχλάδι κομμένο σε φέτες 1μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1/4φλ.καραμελωμένα αμύγδαλα 100γρ.ροκφόρ θρυμματισμένο ΓΙΑ ΤΟ DRESSING 1/3φλ.λάδι 1κ.σ.μουστάρδα Dijon Αλατοπίπερο 1/2κ.γλ.ζάχαρη 1/2κ.γλ.σκόρδο σκόνη 4κ.σ.ξύδι
Διαβάστε περισσότεραΖεστή μελιτζανοσαλάτα
3μελιτζάνες κομμένο σε κύβους 4πιπεριές κέρατο χοντροκομμένες 5σκελ.σκόρδο ψιλ/νες 1κ.σ.λάδι Αλατοπίπερο 2κ.σ.ξύδι 1φλ.κέτσαπ 1κ.σ.καστανή ζάχαρη
Διαβάστε περισσότεραΝισουάζ με καπνιστό τόνο
1κονσέρβα καπνιστό τόνος 1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση 2βραστά αυγά κομμένα σε φέτες 2κ.σ.ελιές διάφορες 2πατάτες βρασμένες και κομμένες σε ροδέλες 1φλ.ανάμικτα κατ/να λαχανικά , βρασμένα ΓΙΑ ΤΟ DRESSING 3κ.σ.λάδι 1κ.σ.ξύδι Αλατοπίπερο 1κ.γλ.βασιλικός 1κ.γλ.μαϊντανός
Διαβάστε περισσότεραΕλιόπιτες
Για τη ζύμη: 500 γρ. αλεύρι 100 ml ελαιόλαδο 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κουτ. γλυκού ξίδι λευκό Για τη γέμιση: 500 γρ. ελιές θρούμπες, ξεκουκουτσιασμένες, καλά ξεπλυμένες και κομματιασμένες 3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα τα φυλλαράκια από 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα 50 ml ελαιόλαδο σουσάμι για πασπάλισμα
Διαβάστε περισσότεραΜαριδόπιτα
Υλικά για τη ζύμη του φύλλου 4 φλυτζάνια αλεύρι 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο Νερό Λίγο ξύδι Υλικά για τη μαριδόπιτα 1 ½ κιλό μαριδάκι πολύ λεπτό 300 γρ. ψιλό πεπονάκι ή ρύζι ή τραχανά ½ φλυτζάνι τσαγιού σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο με μαχαίρι 3-4 ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες 400 γρ. ...
Διαβάστε περισσότεραΚιμαδόπιτα χωρίς φύλλο
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ 1κιλό κιμάς χοιρινός Λάδι Αλατοπίπερο 1κρεμμύδι τριμμένο 1ντομάτα τριμμένη 4φέτες μπαγιάτικο ψωμί βρεγμένο και στυμένο 1κ.σ.ξύδι 1κ.γλ.ρίγανη 1κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος 1κ.σ.δύοσμος ψιλ/νος ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 1πιπεριά κόκκινη, 1κίτρινη και 1 πράσινη κομμένη σε μεγάλες λωρίδες 1ντομάτα μεγάλη κομμένη σε φέτες 3αυγά χτυπημένα 200γρ.γιαούρτι 2φλ.γκούντα τριμμένο Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΓουρουνόπουλο με μέλι
1 γουρουνόπουλο ολόκληρο (περίπου 7-8 κιλά με το κεφάλι) 300 ml ελαιόλαδο 3 πορτοκάλια (το χυμό) 120 γραμ. μέλι 2 κουτ. γλυκού ξίδι 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή 1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο αλάτι και πιπέρι χοντροκομμένα αρωματικά λαχανικά (καρότο, κρεμμύδι ξερό, πιπεριά κόκκινη, πιπεριά πράσινη, σέλινο, σκόρδο)
Διαβάστε περισσότεραΠάπια με χριστουγεννιάτικη σάλτσα λαχανικών
300 γρ φιλέτα στήθους πάπιας 1 σκελίδα σκόρδο 1 κρεμμυδάκι 1 αγγουράκι 200 γρ τομάτες ψιλοκομμένες 50 ml ζωμός λαχανικών 1 αχλάδι 3 κουταλάκια ξίδι 3 κουταλάκια σόγια σως 2 κουταλάκια μέλι 2 κουταλιές κέτσαπ 2 κουταλιές μαυροδάφνη 1 κουταλιά κορν φλάουρ αλεύρι 100 γρ ρύζι ηλιέλαιο ταμπάσκο Αλάτι
Διαβάστε περισσότεραΜπιφτέκια γεμιστά με φέτα
500 γρ.κιμάς 100γρ.φέτα 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί ή 1 1/2 φλ.φρυγανιά τριμμένη* 1κ.σ.ρίγανη 1/2κ.γλ. μπαχάρι 1/2κ.γλ.κύμινο μαιντανός΄ 2 αυγά 1κ.σ.ξύδι αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΠάπια πορτοκάλι
1 πάπια (1 με 2 κιλά) 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού 2-3 πορτοκάλια για το γαρνίρισμα 1 καρότο 1 κρεμμύδι 100 γρ. Φρέσκο βούτυρο Αλάτι και πιπέρι 2-3 κ.σ ζάχαρη 1 κ.σ κονιάκ 1 κ.σ ξίδι
Διαβάστε περισσότερα