Συνταγές με συστατικό: ξύσμα πορτοκαλιού
Απλά πορτοκαλόπιτα
1 πακέτο φύλλο κρούστας 1 κεσεδάκι γιαούρτι 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο 3 αυγά 1φλ.ζάχαρη 2 βανίλιες 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ ξύσμα από ένα πορτοκάλι για το σιρόπι 3 φλ.νερό 2φλ.ζάχαρη ξυλάκι κανέλας φλούδα ενός πορτοκαλιού 1 φλ.καφέ λικέρ πορτοκάλι(προαιρετικά)
Διαβάστε περισσότεραΚαρυδόπιτα σιροπιαστή με φρυγανιά και σιμιγδάλι
5 αυγά , χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια 5κ.σ.ζάχαρη 6κ.σ.σιμιγδάλι ψιλό 6κ.σ.φρυγανιά τρίμμα 2 ποτήρια καρύδια τριμμένα 6κ.σ. κονιάκ 2κ.γλ μπέικιν πάουντερ 1κ.γλ.κανέλα 1/2κ.γλ. μοσχοκάρυδο 1κ.σ.ξύσμα πορτοκαλιού ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 3φλ.ζάχαρη 4φλ.νερό 1 ξυλαράκι κανέλας
Διαβάστε περισσότεραΦανουρόπιτα
** Στις 27 Αυγούστου, η Εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη του Αγ. Φανουρίου. Είναι μια σημαντική μορφή, που ξεχωρίζει ανάμεσα στους άλλους Αγίους της χριστιανοσύνης, γιατί δεν τιμάται απλά σαν μια μόνο ημερομηνία. Η μεγάλη τιμή που τρέφουν οι χριστιανοί στον Άγιο έγινε αιτία να δημιουργηθεί το έθιμο της πίτας ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με αμύγδαλα και λικέρ σοκολάτας
150γρ.αλεύρι 200γρ.ζάχαρη άχνη και λίγη ακόμα για το πασπάλισμα 1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ 200γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο ακόμα για το ταψί 3αυγά 150γρ.αμύγαλα τριμμένα 150γρ.κουβερτούρα τριμμένη 1σφηνάκι λικέρ σοκολάτας (Mozart) Ξύσμα από 1/2πορτοκάλι
Διαβάστε περισσότεραΠορτοκαλόπιτα from Marina
250 γρ. φύλλο κρούστας 1 γιαουρτι 2% 4 αυγα 1 φλ. λάδι 1 φλ. ζάχαρη 2 βανίλιες 1 φακελάκι μπεϊκιν ξύσμα από ένα πορτοκάλι Υλικά για σιρόπι 2 ποτήρια νερό 2 ποτήρια ζάχαρη 1 φλούδα πορτοκαλιού
Διαβάστε περισσότεραΜους γιαουρτιού με άρωμα πορτοκάλι
1πακέτο μπισκότα πτι μπερ 400γρ.γιαούρτι 400ml κρέμα γάλακτος 2φύλλα ζελατίνης 100γρ.ζάχαρη άχνη 2κ.σ.μέλι Τρούφα σοκολάτας Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Διαβάστε περισσότεραΣοκολατομάνια
250γρ.κουβερτούρα 1φλ.ζάχαρη 200γρ.βούτυρο 5αυγά χωρισμένα οι κρόκοι από τα ασπράδια 2κ.σ.κονιάκ Ξύσμα 1 πορτοκαλιού 3/4φλ.κακάο Ζάχαρη άχνη για το στόλισμα
Διαβάστε περισσότεραΚαρυδόπιτα με σοκολάτα και γλάσο
1φλ.καρύδια τριμμένα 1φλ.φρυγανιά τρίμμα 1/2φλ.ζάχαρη 4αυγά 100γρ.κουβερτούρα τριμμένη Ξύσμα ενός πορτοκαλιού 2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 1 1/2φλ.ζάχαρη 1 1/2φλ.νερό Χυμό ½ πορτοκαλιού 1ξυλάκι κανέλας ΓΛΑΣΟ 400γρ.κουβερτούρα 10κ.σ.γάλα εβαπορέ
Διαβάστε περισσότεραΣουφλέ με μαύρη ζάχαρη και ξηρούς καρπούς
300γρ.κουβερτούρα 1/2φλ.φουντούκια και αμύγδαλα τριμμένα Ξύσμα από μισό πορτοκάλι 1σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ 120γρ.βούτυρο 3/4φλ.αλεύρι 4αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια 1/2κ.γ.nescafe 1 και 1/4φλ.μαύρη ζάχαρη
Διαβάστε περισσότεραΧαλβάς με γάλα και ροδόνερο
220gr.ζάχαρη 220gr.σιμιγδάλι ψιλό 500ml γάλα 1κ.σ.λάδι 2κ.σ.ροδόνερο Το ξύσμα 1 πορτοκαλιού 3κ.σ.αμύγδαλα φιλέ καβουρντισμένα 2κ.σ.σταφίδες ξανθιές 1βανίλια
Διαβάστε περισσότερα