Συνταγές με συστατικό: παρμεζάνα
Φτερούγες κοτόπουλου με κρούστα παρμεζάνας
1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου χωρισμένες στα δυο (με ψαλίδι ή με μπαλτά κόβουμε το κόκκαλο και χωρίζουμε τη φτερούγα στα δυο) Για τη μαρινάδα 3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες (χωρίς τις φύτρες) και λιωμένες 4 κ.σ. κέτσαπ 4 κ.σ. ελαιόλαδο 5 Χυμός από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι 6 1 κ.γλ. ...
Διαβάστε περισσότεραΤυλιχτά σνίτσελ κοτόπουλου με γέμιση πατάτας
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου καλά χτυπημένα 3 πατάτες μεσαίου μεγέθους 1 ποτηράκι του κρασιού γάλα 2κ.σ. βούτυρο 2κ.σ. εστραγκόν ξερό 1 αυγό 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη 100γρ.μπέικον κομμάτι κομμένο σε κυβάκια 1φλ. λάδι για το άλειμμα Αλατοπίπερο 1/2κ.γλ.μοσχοκάρυδο
Διαβάστε περισσότεραΚοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι και μπέικον
1κοτόπουλο 1 ½ φλ.σπανάκι 1κρεμμύδι ψιλ/νο 2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες Λάδι Αλατοπίπερο 1κουτάκι μπύρα 3φέτες μπέικον ψιλ/νες 1/2φλ.τριμμένη παρμεζάνα 1/2φλ.μανιτάρια σε φέτες
Διαβάστε περισσότεραΣκορδοδενδρολιβανάτες μπριζόλες με παρμεζάνα
2μπριζόλες χοιρινές λαιμού Λάδι Αλατοπίπερο 3κ.σ.δενδρολίβανο 1/2φλ.παρμεζάνα 2σκελ.σκόρδο
Διαβάστε περισσότεραΚοτόπουλο παστίτσιο alfredo
300γρ.ζυμαρικά για παστίτσιο 1στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια Λάδι Αλατοπίπερο 1κ.γλ.σκόρδο σκόνη 1κ.γλ.θυμάρι 1κ.γλ.μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο 2φλ.γκούντα τριμμένο 1μικρό μπρόκολο βρασμένο και χωρισμένο σε μπουκετάκια 1φλ.μανιτάρια σε φέτες ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ 1/3φλ.βούτυρο 200ml κρέμα γάλακτος Αλατοπίπερο 2σκελ.σκόρδο λιωμένες 1/2φλ.παρμεζάνα τριμμένη 100γρ.μοτσαρέλα σε μπαλάκια
Διαβάστε περισσότεραΑρωματικά κεφτεδάκια με παρμεζάνα
1/2Κιλό κιμάς ανάμικτος 3σκελ.σκόρδο 1μέτριο κρεμμύδι 1αυγό 1/3φλ.παρμεζάνα τριμμένη 1κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος 1κ.γλ.θυμάρι 1/2κ.γλ.φρέσκια ρίγανη ψιλ/νη 1/4κ.γλ.μπούκοβο 1φλ.φρυγανιά τρίμμα 1κ.σ.λάδι 1/2κ.γλ.βασιλικός ψιλ/νος αλατοπίπερο 1/3φλ.γάλα Λάδι για το τηγάνισμα Αλεύρι για το τηγάνισμα
Διαβάστε περισσότεραΠολέντα με μανιτάρια
Tips: Πολέντα, δηλαδή χυλό από βρασμένο καλαμποκίσιο σιμιγδάλι, δεν τρώνε μόνο οι Ιταλοί. Κι εμείς οι Ελληνες έχουμε πολλές εκδοχές του χυλού, που εμφανίζεται με διαφορετικά ονόματα: κατσαμάκι τον αποκαλούν οι Θεσσαλοί, χαβίτσι οι Πόντιοι, μπγκρντάνι οι Βλάχοι. Το μαγείρεμα του δεν διαφέρει πολύ από τόπο σε τόπο. Συνήθως χοντροκομμένο ...
Διαβάστε περισσότεραΠατάτες γεμιστές με σπανάκι και μπέικον
6 πατάτες μέτριες 300 γραμμάρια σπανάκι ½ φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη 200 γραμμάρια μπέικον 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια Βούτυρο Μοσχοκάρυδο Αλάτι Πιπέρι
Διαβάστε περισσότεραΣουφλέ γλυκοπατάτας με γραβιέρα
2 γλυκοπατάτες 3κ.σ. παρμεζάνα 70γρ.γραβιέρα τριμμένη 25γρ.βούτυρο και λίγο ακόμα για το σκεύος 2κ.σ.αλεύρι 200ml γάλα 1 πρέζα μπούκοβο ή 1/2κ.γλ.τσίλι σκόνη 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλ/νο 2 κρόκους αυγών 3ασπράδια αυγών Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΤυρόψωμο με κρεμμύδι
500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ.σ. δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο, ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας 1 φλ. τσαγιού γεμάτο τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα 1 ποτήρι και λίγο ακόμη νερό λίγο γάλα για το άλειμμα
Διαβάστε περισσότερα