Συνταγές με συστατικό: παρμεζάνα
Σαλάτα γιορτινή με ρόδι και ψητές φέτες κολοκύθας
20/12/13 Γλυκές φέτες κολοκύθας ψητές στο φούρνο πάνω σε πράσινη σαλάτα. Αν προλάβετε να τις ακουμπήσετε πάνω στα σαλατικά γιατί εγώ τις μισές φέτες τις έφαγα καθ’ οδόν! Σαλάτα γιορτινή με ρόδι και ψητές φέτες κολοκύθας σας παρουσιάζουμε σήμερα για κύριο ή συνοδευτικό πιάτο, ανάλογα την όρεξη μας! Για τη ...
Διαβάστε περισσότεραΣπιτικά κράκερ Χριστουγεννιάτικο δέντρο
15/12/13 Η μανία μου με τα συγκεκριμένα κράκερς έγινε και Χριστουγεννιάτικο δέντρο! Και γιατί όχι, Χριστούγεννα είναι, γιορτές γενικά, τα υλικά είναι απλά, η παρασκευή πανεύκολη, δεν κοστίζουν ακριβά και το αποτέλεσμα όλο και καλύτερο! Βλέπετε η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως και με τόσες φορές που τα έχω κάνει ...
Διαβάστε περισσότεραPesto μαϊντανού με φουντούκια
13/12/13 Για να ξεφύγουμε λιγάκι από το κλασικό pesto βασιλικού και γιατί τελευταία μου έχουν ταιριάξει ιδιαίτερα στη διατροφή όλα αυτά τα αλείμματα, hummus, pesto και τα σχετικά, σας παρουσιάζω ένα pesto μαϊντανού με φουντούκια για τα ζυμαρικά αλλά και τα καναπεδάκια των μπουφέδων ή τραπεζιών αυτές τις μέρες. Φυσικά ...
Διαβάστε περισσότεραΣαλάτα ρόκα και σέλερι με ρόδι και ξινόμηλο
23/11/13 Σάββατο σήμερα και σας παρουσιάζουμε την τελευταία από την σειρά εορταστικών σαλατών, για να προετοιμαστείτε έγκαιρα! Σέλερι και ρόκα σαλάτα με ρόδι και ξινόμηλο, με γλυκόξινη αίσθηση στην γλώσσα και άκρως γαργαλιστική σε συνδυασμό με ένα ωραίο κρασί. Στην υγειά σας και καλές γιορτές να έχουμε, με υγεία και ...
Διαβάστε περισσότεραΒραδινό gourmet & Light τοστ
18/11/13 Καλή εβδομάδα σε όλους! Πως ήταν το Σαββατοκύριακο σας; Για σήμερα Δευτέρα βράδυ ένα gourmet τοστ, για να απολαύσω μαζί με το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», την αγαπημένη σειρά της φετινής σεζόν που χιουμορίζει, χωρίς να βρίζει και λίγο πολύ μας θυμίζει κάτι από όλους εμάς και την καθημερινότητα ...
Διαβάστε περισσότεραΜεθυσμένες vegetarian χυλοπίτες ή drunken noodles
28/10/13 Πολλές θεωρίες υπάρχουν για την ονομασία του συγκεκριμένου πιάτου, Κινέζικης προέλευσης αλλά με πολλά μεσογειακά υλικά στην εξέλιξη της. Μια από τις εκδοχές για την προέλευση του ονόματος αλλά και του ίδιου του πιάτου, αναφέρει ότι επινοήθηκε από κάποιον που επέστρεψε σπίτι μεθυσμένος αλλά και πεινασμένος για κάτι εύκολο ...
Διαβάστε περισσότεραΛαχανικά στο πήλινο με κρούστα γλυκοπατάτας
5/10/13 Γλυκοπατάτα εδώ κολοκύθα εκεί, παντού στο μαγειρικό μου κόσμο περιβάλλομαι από αυτά τα τόσο αγαπημένα πλέον λαχανικά , που τόσο πολύ είχα παρεξηγήσει. Η μαλακή υφή τους, η πλούσια γεύση τους, η ποικιλία στους τρόπους μαγειρέματος, η χαμηλή θερμιδική τους αξία, η υψηλή περιεκτικότητα τους σε θρεπτικά στοιχεία και ...
Διαβάστε περισσότεραCookies βρώμης με παρμεζάνα και δενδρολίβανο
1 φλιτζάνι βρώμη ¼ του φλιτζανιού χλιαρό νερό 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη 1 αυγό χτυπημένο 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες της χρήσεις Μια πρέζα αλάτι ¼ της κουταλιάς του γλυκού σόδα φαγητού 3 κουταλιές του γλυκού φυλλαράκια δενδρολίβανου, χοντροκομμένα Μια πρέζα πιπέρι ½ φλιτζάνι ...
Διαβάστε περισσότεραΑλμυρά biscotti της Κυριάκης
15/09/13 Ωραία που’ ναι η Κυριακή, το λέει και το τραγούδι. Όλα μπορούν να κυλούν σε χαλαρούς ρυθμούς, απλά και μόνο επειδή είναι Κυριακή και με ένα μαγικό τρόπο, το σώμα μας το νιώθει και ακολουθεί τους ρυθμούς του εγκεφάλου. Ακόμα κι αν ξυπνάω συνήθως , την ίδια ώρα με ...
Διαβάστε περισσότεραΖυμαρικά ολικής με ψητά μανιτάρια και θετική σκέψη εν όψει Φθινοπώρου
08/08/13 Ομολογουμένως ήταν ένα πολύ ωραίο Σαββατοκύριακο!! Κλείσαμε το καλοκαίρι μας με μια γλυκιά ανάμνηση από το νησί (Ελαφόνησος), τι καλύτερο! Όλα ήταν όπως τα θέλαμε (ταξίδι πήγαινε έλα, διαμονή, φαγητό, ποτό), τα πάντα μέσα σε ένα 2ημεράκι. Το μόνο ίσως τρωτό σημείο της υπόθεσης ήταν ότι έπρεπε να ...
Διαβάστε περισσότερα