Συνταγές με συστατικό: soya sauce
Κορεάτικο μοσχάρι bulgogi
11/12/14 Κορεάτικο μοσχάρι Bulgogi. Το δοκίμασα σε μαγαζί και αποπειράθηκα να το φτιάξω και μόνη μου στο σπίτι. Ένα καλά μαριναρισμένο κρέας και μια διαφορετική συνταγή, για όσους δεν τους αρέσουν τα συνηθισμένα, όπως και σε εμένα. 380gr. Μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο Σουσάμι ...
Διαβάστε περισσότεραΦιλέτο βακαλάου με μέλι και σουσάμι
28/11/14 Φιλέτο βακαλάου με μέλι και σουσάμι γιατί αφού μου αρέσει ιδιαίτερα ο συνδυασμός μέλι σουσάμι, γιατί όχι και στο ψάρι. Με ένα καλό ανακάτεμα και σωστή τη δοσολογία των υλικών το αποτέλεσμα θα είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητικό στον ουρανίσκο. Γλυκό και τρυφερό ψάρι με τελείωμα την αίσθηση του σουσαμιού, να ...
Διαβάστε περισσότεραΚαυτερό stir fry σέλερι με φουντούκια
25/11/14 Stir frying είναι μια κινέζικη τεχνική μαγειρέματος κατά το οποίο τα υλικά τηγανίζονται σε πολύ ζεστό λάδι με διαρκές ανακάτεμα. Με το πέρασμα του χρόνου το stir fry έγινε ένας υγιεινός τρόπος μαγειρέματος, καθώς μειώθηκε η ποσότητα λαδιού και συνήθως μαγειρεύεται σε αντικολλητικά τηγάνια ή wok. Επιπλέον, επειδή τα ...
Διαβάστε περισσότεραΣπαλόμπριζόλα στο slow cooker
15/11/14 Σπαλομπριζόλα στο slow cooker. Μπορεί να έκανα πολύ καιρό να σας παρουσιάσω συνταγή μαγειρεμένη στην πολύτιμη μου και αγαπημένη , αυτή συσκευή, αλλά με το σημερινό πιάτο θα σας αποζημιώσω. Το κρέας, θα γίνει απλά λουκούμι που θα λιώνει στο στόμα.
Διαβάστε περισσότεραΜοσχάρι με σκούρα κοκκινιστή σάλτσα
31/10/14 Μοσχάρι με σκούρα κοκκινιστή σάλτσα. Ένα κατά τα λοιπά κλασικό κοκκινιστό κρεατάκι, προσαρμοσμένο για τα διατροφικά γούστα του καλού μου. Μαρινάρισμα σε σόγια για να αποκτήσει έντονη γεύση, χρώμα και άρωμα, χωρίς να το καταλάβει κανείς. 500gr. Μοσχάρι, κομμένο σε κύβους 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 1 μεγάλο ...
Διαβάστε περισσότεραΚουβανέζικο ρύζι αλα Cookmania
17/10/14 Κουβανέζικο ρύζι αλα ZannetCooks. Κανονικά σερβίρεται με τηγανητή μπανάνα και τηγανητό αυγό. Εγώ παρέβλεψα την μπανάνα, όχι γιατί την σνόμπαρα, ξέρετε άλλωστε πως είμαι πρόθυμη να γευτώ διαφορετικά και πρωτότυπα πράγματα, αλλά γιατί δεν είχα και αντί να τηγανίσω το αυγό, το έβρασα, γιατί το προτιμώ έτσι. Εσείς αν ...
Διαβάστε περισσότεραΤονοσαλάτα σε μπολ αβοκάντο
12/20/14 Τονοσαλάτα σε μπολ αβοκάντο. Σερβιρισμένο μέσα στο μπολ που δημιουργείται από την φλούδα του φανταστικού αυτού καρπού, του δέντρου με την ονομασία βουτυρόδεντρο. Πραγματικά βουτυράτη τονοσαλάτα ,λοιπόν, χωρίς τις θερμίδες και τις τύψεις.
Διαβάστε περισσότεραΚεφτεδάκια τηγανητά ή ψητά
5/10/14 Κεφτεδάκια τηγανητά ή ψητά. Η επιλογή δική σας. Και στις δυο περιπτώσεις το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Η sauce ασιατικής επιρροής, κάνει επιπλέον την διαφορά από τα υπόλοιπα κεφτεδάκια που έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα. Βουτάμε ένα ένα τα κεφτεδάκια σε κάθε μπουκιά ή απλά περιχύνουμε με αυτήν, για να ...
Διαβάστε περισσότεραΚοτόπουλο με μαρινάδα μελιού και πιπεριάς jalapeno
2/10/14 Κοτόπουλο με μαρινάδα μελιού και πιπεριάς jalapeno. Ένα ακόμα κοτόπουλο φούρνου ; Όχι απλά. Ένα κοτόπουλο μαριναρισμένο για πραγματικά γλυκοπικάντικη γεύση. Η φυσική γλύκα από το μέλι και ιδιαίτερη καυτερή αίσθηση από την πιπεριά jalapeno, θα το κάνουν ξεχωριστό. Άλλωστε όσο οδεύουμε προς τον χειμώνα, οι καυτές γεύσεις, ευδοκιμούν ...
Διαβάστε περισσότεραΜπιφτέκια μελιτζάνας με βρώμη
23/9/14 Μπιφτέκια μελιτζάνας με βρώμη. Τα κάνουμε burger ή τα σερβίρουμε με κάποια σος της αρεσκείας μας , αλλά τρώγονται εξίσου ευχάριστα μόνα τους. Κανείς δεν θα καταλάβει ότι δεν έχουν κρέας, ούτε στην γεύση μα ούτε και στην εμφάνιση.
Διαβάστε περισσότερα