Κατηγορίες: Αυγά
Αυγά με άπειρες χρήσεις
Γυμνή μπροκολόπιτα με τόνο
1μεγάλο μπρόκολο κομμένο σε φουντάκια 2κονέρβες τόνος σε νερό στραγγισμένες 3αυγά χτυπημένα 750ml γάλα 1φλ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Αλατοπίπερο 220γρ.ανθότυρο θρυμματισμένο 80γρ.παρμεζάνα τριμμένη Λάδι Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με ψητές μελιτζάνες και φέτα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 250γρ.αλεύρι 130γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1 πρέζα αλάτι 1κρόκο αυγού Νερό όσο πάρει για να αποκτήσουμε μια ομοιογενή και μέτρια ζύμη ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ 2μελιτζάνες φλάσκες κομμένες στη μέση 2ντομάτες κομμένες σε ροδέλες 1φλ.φέτα θρυμματισμένη 1κ.σ.φρέσκια ή ξερή ρίγανη 1κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος Λάδι Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΣιμιγδαλόπιτα αλμυρή
10φύλλα κρούστας 1λίτρο γάλα 1/2φλ.αλεύρι 1/2φλ.σιμιγδάλι ψιλό Αλατοπίπερο 100γρ.βούτυρο λιωμένο 4αυγά χτυπημένα 1/2κ.γλ.μοσχοκάρυδο Κεφαλοτύρι τριμμένο για το πασπάλισμα Σιμιγδαλόπιτα αλμυρή
Διαβάστε περισσότεραStromboli με σπανάκι μανιτάρια και βασιλικό
Tips: *Stromboli είναι ένα είδος πίτας γεμισμένης με τυριά, κυρίως μοτσαρέλα, αλλαντικά ή λαχανικά. Γίνεται ουσιαστικά με ένα κομμάτι από ζύμη πίτσας που περίσσεψε και με ότι υλικά θα βάζαμε σε μια κανονική πίτσα. ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 1κ.σ.μαγιά ξερή (βρήκα πρόσφατα μια που δεν χρειάζεται να την διαλύσουμε σε ...
Διαβάστε περισσότεραΠίτσα με χυλό γιαουρτιού pesto και σαλάμι μπύρας
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 200γρ.γιαούρτι 1πρέζα αλάτι 4κ.σ.λάδι 1φλ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ 1αυγό ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 1/2φλ.πέστο έτοιμο ή σπιτικό 2φλ.τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας 1/3φλ.σαλάμι μπύρας ψιλ/νο 1φλ.μανιτάρια σε φέτες 1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Διαβάστε περισσότεραΑλμυρά brownies με ντοματίνια και πατάτα
2φλ.γιαούρτι 2/3φλ.αλεύρι 3αυγά χτυπημένα 3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να Αλατοπίπερο 3κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος 1φλ.ντοματίνια ψιλ/να 1μεγάλη πατάτα βρασμένη και κομμένη σε φέτες 1φλ.γκούντα ή μοτσαρέλα τριμμένη Λάδι και φρυγανιά για το ταψί
Διαβάστε περισσότεραΓαλέτα με πράσο και φέτα
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 2φλ.αλεύρι 1/2κ.γλ.αλάτι 1πρέζα ζάχαρη 1/3φλ.βούτυρο παγωμένο κομμένο σε μικρά κομμάτια 1/3φλ.κρύο νερό 1αυγό χτυπημένο ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 2πράσα κομμένα σε ροδέλες 2κ.σ.βούτυρο 1/2ποτήρι λευκό κρασί 100γρ.κρέμα γάλακτος 120γρ.φέτα θρυμματισμένη 1κ.γλ.θυμάρι 1κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος Αλατοπίπερο Tips: *Galette είναι όρος της γαλλικής κουζίνας για τη στρογγυλή ή ελεύθερης μορφής επίπεδη ...
Διαβάστε περισσότεραΠρασοτυρόπιτα με χυλό
4πράσα κομμένα σε ροδέλες 150γρ.φέτα θρυμματισμένη Λάδι Αλατοπίπερο ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΛΟ 1/2φλ.αλεύρι 1πρέζα αλάτι 2αυγά χτυπημένα 3/4φλ.γάλα 1κ.σ.λάδι
Διαβάστε περισσότεραΛαχανόπιτα με σελινόριζα
1πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες (περιέχει 5 φύλλα) Λάδι Αλατοπίπερο 3φλ.λάχανο ψιλ/νο 1μεγάλο πράσο κομμένο σε ροδέλες 1μικρή σελινόριζα τριμμένη 1μεγάλο καρότο τριμμένο 1/2φλ.νερό 1φλ.φέτα θρυμματισμένη 1/2φλ.κασέρι τριμμένο 3αυγά
Διαβάστε περισσότεραΠατατόπιτα γυμνή με πολλά τυριά
800γρ.πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες σε πουρέ 3κ.σ.λάδι και λίγο ακόμα για το ταψί Φρυγανιά τρίμμα για το ταψί 1/2φλ.ανθότυρο θρυμματισμένο 1 ½ φλ. διάφορα τυριά τριμμένα (εγώ έβαλα ότι είχα στο ψυγείο, ρεγκάτο, πεκορίνο, γκούντα και γραβιέρα) 1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 4αυγά χτυπημένα 1/2φλ.γάλα
Διαβάστε περισσότερα