Κατηγορίες: Γλυκά
Γλυκά για μια γλυκιά ζωή
Πουράκια με κακάο και dip μερέντας
5φύλλα κρούστας 125γρ.βούτυρο 3κ.σ.κακάο 4κ.σ.άχνη ζάχαρη ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ Μερέντα Ζάχαρη άχνη
Διαβάστε περισσότεραBrownies στο λεπτό
220γρ.βούτυρο λιωμένο 1φλ.χλιαρό νερό 1/2φλ.κρέμα γάλακτος 2 ½ φλ.αλεύρι 1/2φλ.κακάο 1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ 1πρέζα αλάτι 2φλ.ζάχαρη 3αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Διαβάστε περισσότεραΣιροπιαστό γλυκό καρύδας χωρίς αυγά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ 2φλ.σιμιγδάλι ψιλό ½ φλ.καρύδα 1/2φλ.ζάχαρη 150γρ.βούτυρο λιωμένο 200γρ.γιαούρτι (εγώ έβαλα ένα γιαούρτι με γεύση πορτοκάλι –καρότο που ταιριάζουν με την καρύδα) 3/4κ.γλ.σόδα φαγητού 1πρέζα αλάτι Ωμοί ξηροί καρποί για το στόλισμα ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 1 ½ φλ.ζάχαρη 1 ½ φλ.νερό Ξύσμα ενός λεμονιού
Διαβάστε περισσότεραΣιροπιαστοί λουκουμάδες χωρίς αυγό
λουκουμάδες 1φλ.αλεύρι 1/4φλ.γιαούρτι 1/4κ.γλ.σόδα 1/4φλ.βούτυρο λιωμένο 1κ.σ.ζάχαρη Λάδι για το τηγάνισμα ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 1φλ.ζάχαρη 1φλ.νερό Ξύσμα λεμονιού Κανέλα για το σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότεραΑφράτο σοκολατοπρωινό
75γρ.αλεύρι 2κ.σ.σόδα φαγητού 200γρ.κουβερρτούρα 1σφηνάκι κονιάκ 3αυγά χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια 150γρ.ζάχαρη 150γρ.γιαούρτι 1βανίλια Αλεύρι και βούτυρο για τη φόρμα Ζάχαρη άχνη και κακάο για το σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με βρώμη καραμέλα και λευκή σοκολάτα
1φλ.βρώμη 1 & 3/4 φλ.ζεστό νερό 1φλ.ζάχαρη 1λ.ζάχαρη καστανή 1/2φλ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο ακόμα για τη φόρμα 2αυγά 1 & 3/4 φλ.αλεύρι 1κ.γλ.σόδα φαγητού Ξύσμα ½ πορτοκαλιού Μια πρέζα αλάτι 2/3φλ.κομματάκια λευκής σοκολάτας και καραμέλας. 1/4φλ.αμύγδαλο φιλέ
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με λευκή σοκολάτα και μαρμελάδα φράουλα
2 ½ φλ.αλεύρι 2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ 1πρέζα αλάτι 175γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο ακόμα για τη φόρμα 1 ½ φλ.ζάχαρη 85γρ.λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια , όσο μπορούν να κοπούν με τα χέρια 3αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 1φλ.γάλα ανακατεμένο με 1κ.σ.χυμό λεμόνι ή 1φλ.ξινόγαλα 1βανίλια 3/4φλ.μαρμελάδα φράουλα (ή άλλη της ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ αμυγδάλου με χρωματιστή κρέμα
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ 1φλ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1φλ.νερό 2 και ? φλ.αλεύρι 2φλ.ζάχαρη 2αυγά ελαφρά χτυπημένα 1.2φλκρέμα γάλακτος 1/2φλ.αμυγδαλόψιχα χοντροαλεσμένη 1βανίλια 1κ.γλ.σόδα Μια πρέζα αλάτι ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ 2συσκ.άνθος αραβοσίτου Χρωματιστή τρούφα
Διαβάστε περισσότεραΓλυκιά πουτίγκα ψωμιού με κρέμα κανέλας
5φλ.μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε κύβους, μέγεθος μπουκιάς 1/4φλ.καστανή ζάχαρη 3ασπράδια αυγών 2κ.σ.μέλι 1βανίλια 1κ.σ.κανέλα 2φλ.γάλα Καστανή ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ 200γρ.τυρί κρέμα σε θερμοκρασία ωματίου 150γρ.ζάχαρη άχνη 2κ.σ.κανέλα
Διαβάστε περισσότεραΤραγανές μπάρες λεμονιού
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ 1 & 3/4 αλεύρι 2/3φλ.ζάχαρη άχνη 1/4φλ.κορν φλάουρ Το ξύσμα ½ λεμονιού Μια πρέζα αλάτι 150γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ 3/4φλ.ανθότυρο θρυμματισμένο 4αυγά χτυπημένα 1 και 1/3φλ.ζάχαρη 3κ.σ.αλεύρι 1βανίλια Χυμό 2 λεμονιών Το ξύσμα ½ λεμονιού 1πρέζα αλάτι
Διαβάστε περισσότερα