Κατηγορίες: Κρέας
Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο
1 λάχανο ½ κιλό κιμάς χοιρινός 1 φλιτζάνι ρύζι για γεμιστά 1 κρεμμύδι 2σκελ.σκόρδο μαιντανός,άνιθος 1 φλιτζάνι λάδι Αλάτι, πιπέρι για το αυγολέμονο 2 αβγά Χυμός 2 λεμονιών 2 κουταλιές βούτυρο 2 κουταλιές αλεύρι
Διαβάστε περισσότεραΠατάτα τριφτή ογκρατέν με ζαμπόν
4 πατάτες μέτριες τριμμένες στον τρίφτη 1/2φλ ζαμπόν ψιλ/νο 1φλ.τυρί τριμμένο ρεγκάτο ή ότι προτιμάτε που να λιώνει 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να 1 αυγό 1 ποτήρι γάλα Αλατοπίπερο 2κ.σ. αλεύρι Λάδι για το ταψί
Διαβάστε περισσότεραΜπρόκολο με μπεσαμέλ γκρατιναρισμένο
600γρ.μπρόκολο βρασμένο 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη 2κ.σ. λάδι 150γρ.ζαμπόν ή γαλοπούλα καπνιστή ψιλ/νη 3κ.σ βούτυρο & λίγο ακόμα για το πυρέξ 5κ.σ.αλεύρι 1 κουτί γάλα εβαπορέ 3 αυγά Αλατοπίπερο Μοσχοκάρυδο 1 1/2φλ. καπνιστό τυρι 3κ.σ. φιστίκια Αιγίνης τριμμένα
Διαβάστε περισσότεραΤούρκικος μουσακάς
1 κιλό μελιτζάνες 300 γρ. κιμά αρνίσιο ή μοσχαρίσιο 1 κρεμμύδι μέτριου μεγέθους πολύ ψιλοκομμένο 3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο ή σπορέλαιο 1 μικρό μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο 1-1/2 φλιτζ. τα. ρεβιθιά ψημένα (βρασμένα) 1 ποτήρι νερό (για το ψήσιμο) 2 μεγάλες ντομάτες πολτοποιημένες ή 1 γεμάτη κουτ. σουπ. πελτέ ντομάτας ...
Διαβάστε περισσότεραΛαχανοντολμάδες με λουκάνικο
1 ½ κιλό λάχανο όχι πολύ σφιχτό 1λίτρο ζωμό κοτόπουλου Λάδι ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 500γρ.λουκάνικα χωριάτικα 2/3φλ.ρύζι καρολίνα 1κρεμμύδι ψιλ/νο 1/2φλ.μαιντανός ψιλ/νος 3κ.σ.κουκουνάρι 1/2φλ.λευκό κρασί Αλατοπίπερο Λάδι ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ 4κ.σ.αλεύρι 1/2φλ.χυμό λεμονιού
Διαβάστε περισσότεραΜουσακάς με κρούστα γιαουρτιού
1κιλό μελιτζάνες φλάσκες 1/2κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες 1/2κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1κρεμμύδι τριμμένο 2σκελ.σκόρδο λιωμένο 1κονσέρβα ντοματάκια ψιλ/να 1κ.σ.αλεύρι 1/2κιλό ντομάτες σε ροδέλες 3κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος Αλατοπίπερο Κεφαλογραβιέρα τριμμένη ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ 1φλ.αλεύρι 1φλ.γάλα 2αυγά χτυπημένα Λάδι ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ 250γρ.γιαούρτι 2αυγά χτυπημένα 1/2φλ.φέτα θρυμματισμένη 5κ.σ.κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Διαβάστε περισσότεραΛαχανάκια με λιαστή ντομάτα και ζαμπόν
ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ *Αν δεν τα φάμε όλα , την επόμενη τα βάζουμε σε ταψί λαδωμένο και πασπαλισμένο με λίγη φρυγανιά. Χτυπάμε όσα αυγά χρειάζεται ανάλογα με την ποσότητα που έχει περισσέψει και περιχύνουμε με αυτά το φαγάκι μας. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 30 λεπτά και ...
Διαβάστε περισσότεραΛαχανοπρασόρυζο με φτερούγες
4φλ.λάχανο ψιλ/νο 2πράσα κομμένα σε ροδέλες 4κ.σ.σέλινο ψιλ/νο 1καρότο μεγάλο τριμμένο 1κρεμμύδι τριμμένο Λάδι Αλατοπίπερο 2κ.γλ.πάπρικα 1πρέζα ζάχαρη 2φλ.χυμός ντομάτας 1/2κιλό φτερούγες κοτόπουλου 1νερόπότηρο ρύζι γλασέ Χυμό από 1 λεμόνι Μυζήθρα τριμμένη για το σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότεραΛάχανο με μπέικον και κρέμα γάλακτος
2φλ.λάχανο ψιλ/νο 5φέτες μπέικον ψιλ/νο 1κρεμμύδι ψιλ/νο 1κ.σ.βούτυρο 1φλ.γάλα 1κ.σ.αλεύρι 100ml κρέμα γάλακτος Αλατοπίπερο 1/2κ.γλ.μοσχοκάρυδο 1 ½ φλ.ζωμός 1/2κ.γλ.σόδα μαγειρική
Διαβάστε περισσότεραΣτραπατσάδα με κουνουπίδι
1φλ.κουνουπίδι σε τουφίτσες Λάδι Αλατοπίπερο 1μικρό κρεμμύδι ψιλ/νο 80γρ.γαλοπούλα βραστή ψιλ/νη 2αυγά χτυπημένα
Διαβάστε περισσότερα