Κατηγορίες: Με ότι περίσσεψε
Με ότι περίσσεψε είναι η πιο σημαντική κατηγορία συνταγών που αξιοποιεί τα πάντα με μεγάλη ευρηματικότητα
Κρεατόπιτα με τραχανά
1 πακ.σφολιάτα 2φλ.χοιρινό βρασμένο(που περίσσεψε απο το χοιρινό που έκανα στο φούρνο) 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά ψιλ/νες 1 κρεμμύδι τριμμένο 1/2 κουτί σάλτσα ντομάτας 200γρ.γκούντα τριμμένο (ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας, κατα προτίμηση μαλακό) 3κ.σ.τραχανάς ξινός αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο Tips: Aν χρειαστεί τοποθετούμε το ταψάκι μας κ ...
Διαβάστε περισσότεραΚοτόπιτα Γιαννιώτικη
Για τη γέμιση 1 μεγάλο κοτόπουλο βρασμένο και ξεκοκκαλισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια (αν θέλετε μπορείτε να βάλετε 2 κιλά αρνί μπούτι βρασμένο και κομμένο επίσης σε μικρά κομμάτια αντί για κοτόπουλο) 2 μεγάλα κρεμμύδια 1/4 κεφαλοτύρι τριμμένο μαύρο πιπέρι βούτυρο λάδι ζωμός από το κοτόπουλο ή το κρέας ...
Διαβάστε περισσότεραΠίτα γαλοπούλα με μανιτάρια και μπέικον
2 φύλλα σφολιάτας Λάδι 1 φλ. Γαλοπούλα ψιλ/νη ψητή 200γρ.μανιτάρια σε φέτες 100γρ. μπέικον 1 κρεμμύδι ψιλ/νο 2κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος 3 αυγά 1 φλ.γκούντα τριμμένο Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΠίτα από ψωμί με γάλα και αλλαντικα
15 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, όχι πόλυ χοντροκομμένες 150γρ.βούτυρο λιωμένο 5αυγά 1 ½ λίτρο γάλα 100γρ.φέτα θρυμματισμένη 100γρ.μανούρι θρυμματισμένο 150γρ.γραβιέρα σε κυβάκια 1φλ.αλλαντικά της αρεσκείας σας κομμένα σε κυβάκια 1/2κ/γλ.μοσχοκάρυδο Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΦωλίτσες με 2 είδη γέμισης
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 400γρ.αλεύρι 1αυγό Αλάτι 1/4φλ.λάδι 1σφηνάκι τσίπουρο 1φλ.χλιαρό νερό 2αυγά χτυπημένα με 3κ.σ.γάλα για την επάλειψη Σουσάμι προαιρετικά Α ΓΕΜΙΣΗ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΡΥ 1κολοκυθάκι κομμένο σε ροδέλες 1καρότο κομμένο σε ροδέλες 1σκελ.σκόρδο ψιλ/νη 1μικρό κρεμμύδι ψιλ/νο 1φλ.φουντίτσες μπρόκολου Λάδι Αλατοπίπερο 1/2κ.γλ.καγιέν 1κ.σ.κάρυ 1φλ.γκούντα τριμμένο Β ΓΕΜΙΣΗ ΦΕΤΑΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ 1/2φλ.φέτα ...
Διαβάστε περισσότεραΚρεατόπιτα με καρότα και ρύζι
2δόσεις ζύμης γιαουρτένιας ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 400γρ.χοιρινό (ή 1 ½ φλ.μαγειρεμένο χοιρινό που περίσσεψε ψιλ/νο) 1κρεμμύδι τριμμένο Λάδι 5καρότα τριμμένα 2κ.σ.κουκουνάρι 1κ.σ.σταφίδες μαύρες 2αυγά 1/2φλ.κρέμα γάλακτος 1φλ.ρεγκάτο τριμμένο Αλατοπίπερο 1/2φλ.ρύζι γλασέ 2κ.σ.γάλα
Διαβάστε περισσότεραΤα πρώτα μου πιροσκί
πιροσκί 1/2κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1φακελάκι μαγιά 2αυγά (ένα για τη ζύμη και ένα για να κλείσει ευκολότερα το φυλλαράκι που θα έχουμε βάλει τη γέμιση) 1/2κ.γλ.ζάχαρη 1κ.γλ.αλάτι 1/4φλ.λάδι 1/2φλ.γάλα χλιαρό Λάδι για το τηγάνισμα ΓΕΜΙΣΗ Μαγειρεμένος κιμάς Λουκάνικα Φραγκφούρτης Ζαμπόν-τυρί Ή όποια άλλη γέμιση της αρεσκείας σας
Διαβάστε περισσότεραΜπαστουνάκια με γέμιση χωριάτικης
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 12ελιές Καλαμών ψιλ/νες 1μικρή ντομάτα κομμένη σε κυβάκια 1/2αγγούρι κομμένο σε κυβάκια 1πιπεριά κέρατο ψιλ/νη 1κ.γλ.ρίγανη Αλατοπίπερο Λίγο λάδι για το λάδωμα ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ 200γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/3φλ.παρμεζάνα τριμμένη 1/2κ.γλ.αλάτι 1/2φλ.λάδι 1/2φλ.κρασί λευκό 1πρέζα ζάχαρη
Διαβάστε περισσότεραStromboli με κιμά και μανιτάρια
1δόση ζύμη για Stromboli (βλέπε ZannetCooks.com συνταγή Stromboli με σπανάκι μανιτάρια και βασιλικό) ή οποιαδήποτε ζύμη πίτσας προτιμάτε 1φλ.μανιτάρια 1φλ.μοτσαρέλα τριμμένη 1φλ.μαγειρεμένο κιμά (χρησιμοποιήστε την συνταγή της αρεσκείας σας)
Διαβάστε περισσότεραΠατατόπιτα γυμνή με πολλά τυριά
800γρ.πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες σε πουρέ 3κ.σ.λάδι και λίγο ακόμα για το ταψί Φρυγανιά τρίμμα για το ταψί 1/2φλ.ανθότυρο θρυμματισμένο 1 ½ φλ. διάφορα τυριά τριμμένα (εγώ έβαλα ότι είχα στο ψυγείο, ρεγκάτο, πεκορίνο, γκούντα και γραβιέρα) 1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 4αυγά χτυπημένα 1/2φλ.γάλα
Διαβάστε περισσότερα