Κατηγορίες: Μοσχάρι
Μοσχαρίσιο κρέας
Μοσχαρίσια φιλετάκια με gremolata baby πατάτες και φρέσκο αρακά
25/5/14 Μοσχαρίσια φιλετάκια με gremolata baby πατάτες και φρέσκο αρακά. Ένα πιάτο για το οποίο δεν ξέρω από πού να αρχίζω να σχολιάζω. Καταρχάς η gremolata είναι ένα είδος φρέσκιας σάλτσας πολύ ψιλοκομμένων μυρωδικών, με βασικά υλικά τον μαϊντανό, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού. Σε αρκετές περιπτώσεις προστίθεται τυρί ...
Διαβάστε περισσότεραΜοσχάρι σαλάτα με chips γλυκοπατάτας και σάλτσα thai
5/6/14 Με τη χθεσινή σαλάτα σας πήγα Αμερική, με τη σημερινή σε Ταϋλάνδη μεριά, διατηρώντας πάντα όσο πιο εύκολα υλικά γίνεται για τα δεδομένα της χώρας μας αλλά περισσότερο των φίλων του ZannetCooks. Μοσχάρι σαλάτα με chips γλυκοπατάτας και σάλτσα thai. Υπερπαραγωγή σαλάτας!
Διαβάστε περισσότεραΜαγειρίτσα με κάρδαμο κινόα και κιμά
15/4/14 Μαγειρίτσα με κάρδαμο κινόα και κιμά αφού ξέρετε πως στο ZannetCooks, μας αρέσει να πρωτοτυπούμε. Το κάρδαμο είναι ένα από τα πιο δυναμωτικά μπαχαρικά του κόσμου αλλά και από τα πιο θεραπευτικά και αφροδισιακά. Πιπεράτη η γεύση στα μικρά του φυλλαράκια και ταιριάζει με πολλές αλμυρές αλλά και γλυκές ...
Διαβάστε περισσότεραΣούπα μαγειρίτσα για δύσκολους συνδαιτυμόνες
19/4/14 Σούπα μαγειρίτσα για δύσκολους συνδαιτυμόνες ή μαγειρίτσα παραλλαγών. Ένα περίπου παραδοσιακό πιάτο για το βράδυ της Ανάστασης εμπνευσμένο καθαρά από τα διατροφικά γούστα του σπιτιού μας. Δεν τρώω αρνί σε καμία παραλλαγή και ο καλός μου δεν τρώει μαγειρίτσα για κανένα λόγο. Πράγμα που σημαίνει ότι ενώ μου αρέσουν ...
Διαβάστε περισσότεραΚεφτεδάκια της Λαμπρής
8/4/14 Κεφτεδάκια της Λαμπρής γιατί ελληνικό γιορταστικό τραπέζι χωρίς παρελκόμενα όπως και να το κάνουμε δεν γίνεται. Αυτή η συνήθεια των γιαγιάδων (από τα κατοχικά σύνδρομα) αλλά και των μαμάδων , απ’ ότι φαίνεται καλά κρατεί και στις επόμενες γενιές. Σε ταβέρνα παραγγέλνουμε ένα σκασμό, σε delivery κάτι επιπλέον για ...
Διαβάστε περισσότεραRustic κοκκινιστό μοσχάρι με λαχανικά στο slow cooker
31/3/14 Καλή εβδομάδα φίλοι μου. Όπως ίσως έχετε διαπιστώσει έχω αρχίσει δειλά δειλά να καθιερώνω τη Δευτέρα σαν slow cooking day! Έχω αρχίσει να μαθαίνω και λιγουλάκι τη συσκευή και ενθουσιάζομαι ακόμα περισσότερο για την επιλογή μου και το πόσα μπορώ να κάνω με αυτήν. Ο καλός μου λέει ότι ...
Διαβάστε περισσότεραΠατάτες με σπανάκι και κιμά στο slow cooker
17/3/14 Ινδικό saag allo (ένα πιάτο με βάση το σπανάκι ή κάθε είδους πλατύφυλλου πράσινου λαχανικού)το δεύτερο φαγάκι στην αγαπημένη μου συσκευή. Θα μου πείτε χάθηκαν οι ελληνικές και θα έχετε δίκιο. Αλλά ,τα πρώτα μαγειρικά πειράματα στο slow cooker πρέπει να έχουν μια καθοδήγηση σωστής χρήσης και αφού δεν ...
Διαβάστε περισσότεραΜοσχαράκι υψηλής γαστρο- νομίας
8/3/14 Μοσχαράκι υψηλής γαστρο- νομίας , φίλες και φίλοι για σήμερα καθότι θα σιγοψηθεί πανέμορφα, που αλλού; στη γάστρα! Αν και για να είμαι ειλικρινής σήμερα οι φίλες της παρέας θα πρέπει να «κρεμάσουν» τους σκούφους τους, όπως μου αρέσει να λέω τις φορές που δεν έχω όρεξη να μπω ...
Διαβάστε περισσότεραΜοσχαράκι κατσαρόλας με πλευρώτους και δαμάσκηνα
16/2/14 Μοσχαράκι κατσαρόλας με πλευρώτους και δαμάσκηνα, ήταν το κυρίως πιάτο για την ημέρα των ερωτευμένων. Και αυτό με μια μικρή καθυστέρηση γιατί θεωρώ ότι θα γίνει λατρεμένο φαγητό. Πλούσια χορταστική γεύση και μια σάλτσα, σκέτος έρωτας!
Διαβάστε περισσότεραΜπριζόλες με κακάο από τον Βαλεντίνο μας
11/2/14 Μπριζόλες με κακάο από τον Βαλεντίνο μας ,γιατί η μαγειρική δεν είναι σε καμία περίπτωση, γυναικείο προνόμιο και γιατί με τις συνταγές μας, οι πάντες μπορούν να μαγειρέψουν και να εντυπωσιάσουν! 1 μεγάλη μοσχαρίσια μπριζόλα** (περίπου 400gr.) 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Για το μείγμα κακάο*: 2 κουταλιές της ...
Διαβάστε περισσότερα