Loader

Κατηγορίες: Νηστίσιμα

Νηστίσιμα για τις μέρες που το επιβάλει η θρησκεία αλλά και οι ορέξεις μας

Γαρίδες cayenne

Κατηγορία Συνταγής: , , , Κουζίνα:
forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (5 / 5)

28/2/14 Γαρίδες cayenne, μια πρόταση για το τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας γιατί ως λαός εκτιμήσαμε ιδιαιτέρως το συγκεκριμένο όνομα και δεν αναφέρομαι στο γνωστό μας πιπέρι!   Για τις γαρίδες: 400gr. Γαρίδες καθαρισμένες, φρέσκες ή κατεψυγμένες 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες Χυμός ½ λεμονιού και επιπλέον για το σερβίρισμα 1 κουταλιά ...

Διαβάστε περισσότερα

Κολοκυθοντοματόσουπα με ταχίνι και ψητά πλευρώτους

forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (5 / 5)

26/2/14 Μπήκαμε πλέον σε περίοδο νηστείας και το ταχίνι είναι ίσως ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές στη διατροφή μας. Η αποχή από γαλακτοκομικά και κρέας δηλαδή ασβεστίου και σιδήρου αντισταθμίζεται υπερ- πλήρως από αυτό το κρεμώδες υλικό που έχει μόνο «καλά» λιπαρά και θρεπτικά συστατικά.  Με το σημερινό μας πιάτο: ...

Διαβάστε περισσότερα

Σάλτσα Harissa με πιπεριές Φλωρίνης

Κατηγορία Συνταγής: , , , Κουζίνα:
forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (5 / 5)

25/2/14 Σάλτσα Harissa με πιπεριές Φλωρίνης η συνταγή μας, που μπορούμε να σερβίρουμε  αξιοπρεπώς δίπλα στην ταραμοσαλάτα, την μελιτζανοσαλάτα και ότι άλλο θα επιλέξουμε να συνοδεύσει την λαγάνα μας και φέτος.

Διαβάστε περισσότερα

Hummus σπανάκι

forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (5 / 5)

24/2/14 Μπήκαμε στη Σαρακοστή φίλοι μου και για άλλη μια φορά θα πω : Χαμπάρι δεν πήραμε!! Άλλοι θα νηστέψουν 40 μέρες, άλλοι την Μεγάλη Εβδομάδα, άλλοι καθόλου. Εδώ δεν θα σχολιάσω κάτι γιατί απλά η νηστεία είναι ένα πολύ προσωπικό θέμα του καθενός. Το δικό μας hummus σπανάκι όμως ...

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτικό φίλτρο

forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (5 / 5)

10/2/14 Ερωτικό φίλτρο ή παντζαρόσουπα βελουτέ με μήλο και φινόκιο! Κατακόκκινη και ζεστή, ένα πρώτο πιάτο που μπορεί να μας ζεστάνει, εντός και εκτός!!

Διαβάστε περισσότερα

Απαγορευμένο ρύζι

forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (5 / 5)

9/2/14 Στην αρχαία Κίνα, λέγεται, ότι το μαύρο ρύζι εθεωρείτω ένα από τα καλύτερα σιτάρια και ως εκ τούτου ήταν τροφή αποκλειστικά για τους αυτοκράτορες και απολύτως απαγορευμένη για τους κοινούς θνητούς. Απαγορευμένο ρύζι και κάθε τι απαγορευτικό, επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, επομένως τολμήστε το άφοβα!

Διαβάστε περισσότερα

Αυτοσχέδιες μπάρες με muesli και μπανάνα

forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (4.3 / 5)

20/1/14 Αυτοσχέδιες μπάρες με muesli και μπανάνα για σήμερα. Ένα γλυκό κέρασμα λόγω των γενεθλίων της μαμάς μου!! Χρόνια πολλά στη μαμά μου και όσους γιορτάζουν σήμερα αλλά και σε όλες τις μαμάδες που τις στεναχωρούμε συχνά πυκνά, χωρίς να το θέλουμε πραγματικά! Υγεία, ψυχική ηρεμία και γλυκές στιγμές!  

Διαβάστε περισσότερα

Βελουτέ σούπα λαχανικών με relish από παντζαρόφυλλα

forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (5 / 5)

29/12/13 Και μια ωραία βελουτέ σούπα λαχανικών με relish από παντζαρόφυλλα για σήμερα, η πρόταση μας και εσείς επιλέγετε να τη σερβίρετε σε κάποιο από τα γιορτινά τραπέζια των ημερών για πρώτο πιάτο ή απλά να την απολαύσετε μόνοι σας, στη ζεστασιά του καναπέ σας με φόντο τα λαμπάκια του ...

Διαβάστε περισσότερα

Pesto με ψητό σκόρδο

forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (5 / 5)

1/1/14 Pesto με ψητό σκόρδο, ένα ορεκτικό πικάντικο αλλά καθόλου ενοχλητικό στη μυρωδιά εξαιτίας του ψησίματος του σκόρδου στα υγρά του. 1 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού 1 κεφάλι σκόρδο ¼ του φλιτζανιού κουκουνάρι καβουρδισμένο Χυμό 1 λεμονιού Αλατοπίπερο ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο Προσαρμογή συνταγής : http://fedandfit.com/2013/05/23/roasted-garlic-paleo-pesto/

Διαβάστε περισσότερα

Χούμους με γλυκοπατάτα και πιπεριά Φλωρίνης

forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (5 / 5)

28/12/13 Λίγες μερούλες πριν τελειώσει και το 2013,σας παρουσιάζουμε ένα χούμους με γλυκοπατάτα και πιπεριές Φλωρίνης, με αφορμή ένα πάρτυ που θα πάμε σήμερα (τι άλλο θα σκεφτόμουνα εγώ, που ακούω πάρτυ και μου έρχεται στο μυαλό στρωμένος μπουφές!!). Το πάρτυ έχει θέμα 60’s και θα πρέπει λέει να ντυθούμε ...

Διαβάστε περισσότερα