Κατηγορίες: Σάλτσες/Dip
Σάλτσες και Dip για να συνοδεύσουμε τα φαγητά μας
Φιλετάκια σε σάλτσα 3 εσπεριδοειδών
14/10/14 Φιλετάκια σε σάλτσα 3 εσπεριδοειδών. Τα πιο αρωματικά φιλετάκια που έχετε φάει τελευταία. Ζουμερά και πραγματικά χυμώδη από τη μαρινάδα των φρούτων, που επίσης θα μαγειρέψετε νόστιμα και με επιτυχία, χοιρινό ή κοτόπουλο.
Διαβάστε περισσότεραΑγγουροσαλάτα με sauce αβοκάντο
13/10/14 Αγγουροσαλάτα με sauce αβοκάντο για σήμερα στο μενού. Γιατί αν δοκιμάσεις μια φορά αβοκάντο, θα αρχίσεις να κάνεις στο μυαλό σου, όλους τους πιθανούς συνδυασμούς με αυτό. Παρότι είναι φρούτο και όχι λαχανικό, το έχουμε συνηθίσει στις σαλάτες, αλλά είναι ιδανικό για άπειρες γλυκές συνταγές, που δεν θα παραλείψω ...
Διαβάστε περισσότεραΤονοσαλάτα σε μπολ αβοκάντο
12/20/14 Τονοσαλάτα σε μπολ αβοκάντο. Σερβιρισμένο μέσα στο μπολ που δημιουργείται από την φλούδα του φανταστικού αυτού καρπού, του δέντρου με την ονομασία βουτυρόδεντρο. Πραγματικά βουτυράτη τονοσαλάτα ,λοιπόν, χωρίς τις θερμίδες και τις τύψεις.
Διαβάστε περισσότεραΦθινοπωρινό μπολ
11/10/14 Φθινοπωρινό μπολ ή χειμερινό αν προτιμάμε. Μια ποικιλία όχι όπως την έχουμε συνηθίσει, αλλά ένας συνδυασμός υγιεινών υλικών, που θα επαναλάβετε. 300gr. Βλίτα ή άλλα χόρτα βρασμένα 5-6 ψητές πιπεριές 2 αυγά βραστά 1 γεμάτο φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα ½ φλιτζάνι ντοματίνια ¼ του φλιτζανιού πλούσια σος ταχίνι Ηλιόσπορος για ...
Διαβάστε περισσότεραΕνεργειακό πράσινο μπολ
10/10/14 Ενεργειακό πράσινο μπολ. Γεμάτο πράσινα λαχανικά, βιταμίνες και πλούσια γεύση. Το πράσινο είναι ένα χρώμα ουδέτερο. Συμβολίζει πέρα από την ενέργεια, τη ζωή, την ελπίδα, την βλάστηση, την ανάπτυξη, την ωριμότητα και τη φύση. Είναι ένα χρώμα κατευναστικό και επουλωτικό. Ξεκουράζει τα μάτια, γι΄αυτό ο πίνακας και τα θρανία ...
Διαβάστε περισσότεραΓλυκοπατάτα με κινόα και κιμά σε μπολ
6/10/14 Γλυκοπατάτα με κινόα και κιμά σε μπολ. Σούπερ νόστιμο, σούπερ υγιεινό, σούπες εύκολο, super food σε ένα μπολ. 180gr. μοσχαρίσιος κιμάς 1 μεγάλη γλυκοπατάτα 2 μέτρια κολοκυθάκια 1 φλιτζάνι κινόα, μαγειρεμένο ¼ του φλιτζανιού σπόρια ροδιού για το σερβίρισμα 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα ...
Διαβάστε περισσότεραΚεφτεδάκια τηγανητά ή ψητά
5/10/14 Κεφτεδάκια τηγανητά ή ψητά. Η επιλογή δική σας. Και στις δυο περιπτώσεις το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Η sauce ασιατικής επιρροής, κάνει επιπλέον την διαφορά από τα υπόλοιπα κεφτεδάκια που έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα. Βουτάμε ένα ένα τα κεφτεδάκια σε κάθε μπουκιά ή απλά περιχύνουμε με αυτήν, για να ...
Διαβάστε περισσότεραΖηλευτή πιπεροσαλάτα
4/10/14 Ζηλευτή πιπεροσαλάτα , μια ακόμα «αξιοζήλευτη» συνταγή του ZannetCooks ,με πιπεριές από το χωριό.
Διαβάστε περισσότεραΚοτόπουλο με μαρινάδα μελιού και πιπεριάς jalapeno
2/10/14 Κοτόπουλο με μαρινάδα μελιού και πιπεριάς jalapeno. Ένα ακόμα κοτόπουλο φούρνου ; Όχι απλά. Ένα κοτόπουλο μαριναρισμένο για πραγματικά γλυκοπικάντικη γεύση. Η φυσική γλύκα από το μέλι και ιδιαίτερη καυτερή αίσθηση από την πιπεριά jalapeno, θα το κάνουν ξεχωριστό. Άλλωστε όσο οδεύουμε προς τον χειμώνα, οι καυτές γεύσεις, ευδοκιμούν ...
Διαβάστε περισσότεραPesto για την όρεξη
28/9/14 Αφού τα ραπανάκια όπως λέει ο λαός μας είναι για την όρεξη γιατί όχι και τα φύλλα τους. Pesto για την όρεξη λοιπόν, με τα φύλλα από ένα πλούσιο ματσάκι ραπανάκια που πήρα χθες από τη λαϊκή. Τίποτα δεν πάει χαμένο, μην το ξεχνάμε.
Διαβάστε περισσότερα