Loader

Κατηγορίες: Σάλτσες/Dip

Σάλτσες και Dip για να συνοδεύσουμε τα φαγητά μας

Πλούσια σος ταχίνι

Κατηγορία Συνταγής: , Κουζίνα: ,
forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (5 / 5)

16/9/14 Πλούσια σος ταχίνι για όλες τις σαλάτες σας και χωρίς να χρειάζεται ψυγείο. Γλυκιά και γεμάτη η γεύση της γι’ αυτό σας προτείνω τα λαχανικά ή οι πρασινάδες ή τα όσπρια που θα χρησιμοποιήσετε να είναι όσο πιο απλά γίνεται. Όλη την ένταση στον ουρανίσκο σας, την αφήνει από ...

Διαβάστε περισσότερα

Άγριο ρύζι σαλάτα με φιλετάκια μοσχαρίσια και ψητά ροδάκινα

forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (5 / 5)

16/9/14 Άγριο ρύζι σαλάτα με φιλετάκια μοσχαρίσια και ψητά ροδάκινα. Ένα πιάτο θησαυρός στα μάτια και τη γεύση μας. Αξιοποιούμε το κρέας που έμεινε, ότι κι αν είναι αυτό και ετοιμάζουμε μια σαλάτα – γεύμα , που εντυπωσιάζει, μα πάνω απ’ όλα χορταίνει υγιεινά. Για τη σαλάτα: 1 φλιτζάνι άγριο ...

Διαβάστε περισσότερα

Αρνί με κρούστα παξιμαδιού και πατάτες ζουληχτές με πουρέ σκόρδου

Κατηγορία Συνταγής: , , , Κουζίνα:
forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (5 / 5)

7/9/14 Αρνί με κρούστα παξιμαδιού και πατάτες ζουληχτές με πουρέ σκόρδου. Κυριακάτικο γεύμα για να μπαίνουμε δειλά δειλά στο κλίμα των κυριακάτικων τραπεζιών που τόσο αγαπώ. Έχει λίγο επιπλέον προσπάθεια, αλλά δείχνει την αγάπη και την φροντίδα σε αυτούς που θα το σερβίρουμε. Αξίζει τον κόπο και τον χρόνο μας. ...

Διαβάστε περισσότερα

Salsa με πεπόνι και αγγούρι

forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (5 / 5)

7/9/14 Salsa με πεπόνι και αγγούρι κι όσο αν σας φανεί παράδοξο για τα ελληνικά δεδομένα είναι από τα πιο συνοδευτικά για ψάρι. Προσωπικά μου αρέσει πολύ αυτός ο συνδυασμός αλλά σαν κάθε άλλη κλασική salsa μπορούμε να τη σερβίρουμε με nachos ή chips. Επιπλέον είναι από μόνη της ένα ...

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτικό pesto με κόλιαντρο και lime

Κατηγορία Συνταγής: Κουζίνα:
forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (5 / 5)

14/9/14 Εξωτικό pesto με κόλιαντρο και lime. Ένα μυρωδικό ελαφρώς παρεξηγημένο στη χώρα μας. Στο εξωτερικό όχι μόνο το χρησιμοποιούν περισσότερο αλλά έχουν κρατήσει και το ελληνικό όνομα coriander που προέρχεται από τα αρχαία ελληνικά. Στην πρώτη μου απόπειρα να το δοκιμάσω στο φαγητό, αντί του μαϊντανού, όπως συνηθίζεται, η ...

Διαβάστε περισσότερα

Ζυμαρικά κίτρινου κολοκυθιού με pesto φινόκιο και μοσχάρι

forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (3.5 / 5)

13/9/14 Ζυμαρικά κίτρινου κολοκυθιού με pesto φινόκιο και μοσχάρι. Πιάτο ισάξιο των πιο εκλεκτών εστιατορίων, φτιαγμένο από τα χεράκια μας. Φθινοπωρινό Σάββατο, νόστιμο φαγάκι και χαλάρωμα. Μαζεύουμε δυνάμεις για τον χειμώνα και ανασυντασόμαστε γενικώς. 2 κίτρινα κολοκυθάκια 300gr. μοσχάρι μαγειρεμένο, κομμένο σε λεπτές φέτες (σε μαρινάδα jalapeno) Ελαιόλαδο και αλατοπίπερο ...

Διαβάστε περισσότερα

Pesto κίτρινου κολοκυθιού

Κατηγορία Συνταγής: , Κουζίνα:
forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (5 / 5)

11/9/14 Pesto κίτρινου κολοκυθιού για ανεπανάληπτες γευστικές διαδρομές που σας προσφέρουμε καθημερινά στο ZannetCooks. Αφού μόλις φέτος ανακάλυψα την πολυχρωμία των λαχανικών και στην ελληνική αγορά. Συνηθισμένη στα κλασικά κολοκυθάκια του κήπου της γιαγιάς, αυτά του ανοιχτού πράσινου χρώματος, ένα κίτρινο κολοκύθι δεν θα μπορούσε να μην είναι δελεαστικό για ...

Διαβάστε περισσότερα

Pesto ντοματοπιπεριάς με jalapenos και lime

Κατηγορία Συνταγής: , Κουζίνα:
forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (5 / 5)

9/9/14 Pesto ντοματοπιπεριάς με jalapenos και lime. Ένα πικάντικο κατακόκκινο pesto που με τη λεία και μαλακή υφή του – ταιριάζει εκτός από τα ζυμαρικά μας-ιδανικά πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι ή σαν άλειμμα σάντουιτς .  

Διαβάστε περισσότερα

Αβοκάντο πεστο με φιστίκια Αιγίνης

Κατηγορία Συνταγής: Κουζίνα:
forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (5 / 5)

10/9/14 Αβοκάντο πεστο με φιστίκια Αιγίνης. Δυο αγάπες μαζί σε ένα βαζάκι. Το πεστο και το αβοκάντο. Έξτρα υγιεινό, με λιγότερα λιπαρά και με επιλογή, για όσους τηρούν χορτοφαγική διατροφή. Αφού είπαμε ότι το ZannetCooks καλύπτει όλα τα γούστα.  

Διαβάστε περισσότερα

Γλυκό ντρέσινγκ άνηθου

Κατηγορία Συνταγής: , Κουζίνα: ,
forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (5 / 5)

23/8/14 Γλυκό ντρέσινγκ άνηθου για κάθε είδους ψητά λαχανικά, ωμές ή βραστές σαλάτες και ότι άλλο βάλει το μυαλό σας. Προσωπικά η γεύση του άνηθου μου θυμίσει λαχανοντολμάδες –σχεδόν πάντα – αλλά όλοι ξέρουμε ότι η χρήση του δεν περιορίζεται μοναχά εκεί. Ταιριάζει απίστευτα με το λεμόνι, το φρέσκο κρεμμύδι ...

Διαβάστε περισσότερα