Κατηγορίες: Σάλτσες/Dip
Σάλτσες και Dip για να συνοδεύσουμε τα φαγητά μας
Φακές σαλάτα με φρέσκο ανθότυρο και μυρωδικά
1 1/2φλ.φακές βρασμένες και σουρωμένες 150γρ.φρέσκο ανθότυρο 4φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να 1/4φλ.φουντούκια χοντροτριμμένα 1κ.σ.δυόσμο Αλατοπίπερο ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ 1/2φλ.λάδι 2κ.σ.ξύδι Αλατοπίπερο 2σκελ.σκόρδο λιωμένες 1/2κ.γλ.κύμινο 1/2κ.γλ.πάπρικα
Διαβάστε περισσότεραΦακές με κολοκυθάκι και dressing μελιού
1 1/2φλ.φακές βρασμένες 1κρεμμύδι μικρό ψιλ/νο 1καρότο κομμένο σε λεπτές ροδέλες 1κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές ροδέλες 1ντομάτα ψιλ/νη 2κ.σ.σταφίδες 2κ.σ.σέλινο ψιλ/νο ΓΙΑ ΤΟ DRESSING 1σκελ.σκόρδο λιωμένη Λάδι 2κ.σ.χυμό λεμονιού 1κ.σ.ξύδι balsamico 1κ.γλ.μέλι 1/2κ.γλ.ρίγανη Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΗ σαλάτα της Νέας Χρονιάς
2φλ.λάχανο ψιλ/νο 2καρότα τριμμένα 1φλ.καλαμπόκι κονσέρβα 1/2φλ.σέλινο ψιλ/νο Λάδι Αλατοπίπερο ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ 100γρ.γιαούρτι 2κ.σ.μαγιονέζα 1κ.σ.μουστάρδα πικάντικη Αλατοπίπερο 2κ.σ.ξύδι
Διαβάστε περισσότεραΗ σαλάτα των Βαλεντίνων
2φλ.ρόκα 10 ελιές Καλαμών 1/2φλ.κρουτόν 1κ.σ.κάππαρη 60γρ.γραβιέρα σε κυβάκια 2φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να ΓΙΑ ΤΟ DRESSING 1/4φλ.λάδι Αλατοπίπερο 1κ.γλ.κουρκουμάς 2κρεμμυδάκια φρέσκα 1κ.γλ.πάπρικα 1/2κ.γλ.ζάχαρη καστανή 4κ.σ.balsamico 1κ.σ.μουστάρδα πικάντικη 3κ.σ.άνιθος και μαιντανός
Διαβάστε περισσότεραΜους μορταδέλας
200γρ.μορταδέλα Αλατοπίπερο 1κ.σ.μουστάρδα πικάντικη 80γρ.τυρί κρέμα Κράκερς για το σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότεραΗ σαλάτα της Πρώτης μέρας του χρόνου 2013
1ματσάκι άγρια ρόκα χοντροκομμένη 2καρότα τριμμένα 1κίτρινη ψιλ/νη πιπεριά 2 ½ φλ.κόκκινο λάχανο ψιλ/νο 1/2φλ.καρύδια χοντροκομμένα 1φλ.παρμεζάνα φλοίδες 1/3φλ.σπόρια ροδιού 15ντοματίνια κομμένα σε ροδέλες ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ 1/4φλ.χυμός λεμόνι 1/4φλ.χυμός πορτοκάλι Αλατοπίπερο 2κ.σ.ξύδι 1/3φλ.λάδι
Διαβάστε περισσότεραΤαραμοσαλάτα με μαϊντανό
100gr.λευκός ταραμάς 150γρ.καλαμποκέλαιο Χυμό 1 λεμονιού Πιπέρι 1κ.γλ.ξύδι 1κρεμμύδι μεσαίο 2κ.σ.μαϊντανός
Διαβάστε περισσότεραΜπακαλιάρος και σκορδαλιά ψητού σκόρδου
ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ 1κιλό παστός ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος κομμένος σε κομμάτια 1φλ.αλεύρι Αλατοπίπερο (κατά βούληση) 1αυγό 1φλ.σόδα ή ανθρακούχο νερό Λάδι για το τηγάνισμα ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ 1κεφάλο σκόρδο Λάδι 4μεγάλες πατάτες βρασμένες 1μέτριο κρεμμύδι 1φλ.σπορέλαιο Την ουρά του μπακαλιάρου Χυμό ½ λεμονιού 1/4φλ.ξύδι Αλατοπίπερο (κατά βούληση)
Διαβάστε περισσότεραΜπακαλιάρος φιλέτο με σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης
4 φίλέτα μπακαλιάρου 1 πιπεριά Φλωρίνης-από βάζο 1κ.σ.ελαιόλαδο 1 συσκ.κρέμα γάλακτος 1/2φλ.κρασί λευκό 1κ.σ.άνηθος αλατοπίπερο πάπρικα-προαιρετικά
Διαβάστε περισσότεραΜπαρμπούνια με σάλτσα αμύγδαλου
Κάτι διαφορετικό από ένα απλό λαδολέμονο ή μια σκορδαλίτσα που θα ταίριαζε με το φαγάκι μας. 6 μπαρμπούνια μεσαίου μεγέθους Αλέυρι Λάδι για τηγάνισμα Για τη σάλτσα 1 κρεμμύδι 3κ.σ. λάδι 1 ντομάτα 3 σκελ.σκόρδο 25 αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα 1 φέτα ξερό ψωμί 2κ.σ. χυμό λεμόνι 1κ.σ. πάπρικα ...
Διαβάστε περισσότερα