Κατηγορίες: Σάλτσες/Dip
Σάλτσες και Dip για να συνοδεύσουμε τα φαγητά μας
Ψάρι φιλέτο με φρέσκια σάλτσα ντομάτας
4φιλέτα λευκού ψαριού (ότι εσείς προτιμάτε) Λάδι αλατοπίπερο 4ντομάτες ψιλ/νες σε κυβάκια 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να 1/2φλ.μαιντανός ψιλ/νος 1 κόκκινη πιπερίτσα καυτερή ψιλ/νη Χυμό από ένα λεμόνι και λίγο ξύσμα
Διαβάστε περισσότεραΠατατοσαλάτα με χταπόδι
2πατάτες βρασμένες 6-7ελιές πράσινες γεμιστές ψιλ/νες 4αγγουράκια τουρσί ψιλ/να 2κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να 2κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος Λάδι Αλατοπίπερο Χυμό από 1 λεμόνι 1κ.σ.μουστάρδα 1κ.σ.ξύδι για τη σαλάτα και 1φλιτζανάκι του καφέ για το βράσιμο 1χταπόδι περίπου 600γρ.
Διαβάστε περισσότεραΣυναγρίδα με σάλτσα πιπεριάς με ρούμι
4συναγρίδες καθαρισμένες Λάδι Αλατοπίπερο 1κόκκινη πιπεριά 1κίτρινη πιπεριά 1κρεμμύδι 2σκελ.σκόρδο 1/2κ.γλ.κόλιανδρο 1ποτ.κρασιού ρούμι λευκό 1κ.σ.μαιντανός
Διαβάστε περισσότεραΜπακαλιάρος τηγανιτός με σκορδάτη σάλτσα
1200γρ.μπακαλιάρος κομμένος σε ροδέλες Αλεύρι Αλάτι Πιπέρι Λάδι για τηγάνισμα Λάδι 4σκελ.σκόρδο ψιλ/νες Χυμό 2 λεμονιών 1κ.σ.κορν φλάουρ 1κ.σ.ρίγανη 1κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
Διαβάστε περισσότεραΜπαρμπούνια τηγανητά με σάλτσα αιολί
8μπαρμπούνια Αλεύρι Αλάτι χοντρό Πάπρικα 4κ.σ.μαγιονέζα 2κ.γλ.μουστάρδα πικάντικη Λάδι για το τηγάνισμα 1κ.σ.χυμό λεμονιού 1μικρό κρεμμύδι ψιλ/νο 2σκελ.σκόρδο λιωμένες 2κ.σ.μαιντανός ψιλν/ος 1κ.σ.εστραγκόν ξερό αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΜπαρμπούνια με πουρέ αρακά
1κιλό μπαρμπούνια καθαρισμένα Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλατοπίπερο Πάπρικα Λάδι για το τηγάνισμα ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ 1/2κιλό αρακάς κατ/νος 1κλαδάκι δενδρολίβανο φρέσκο Λάδι Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΡεγγοσαλάτα
2φιλέτα ρέγγας ψιλ/να 1κρεμμύδι μικρό ψιλ/νο 1πατάτα βρασμένη και ψιλ/νη Πιπέρι 1κ.σ.λάδι 1κ.σ.χυμό λεμονιού 3κ.σ.μαγιονέζα Αγγουράκια τουρσί ψιλ/να για το γαρνίρισμα
Διαβάστε περισσότεραΜπαρμπούνια με σάλτσα σαβόρο
1κιλό μπαρμπούνια ή κουτσομούρες Αλεύρι Αλάτι Λάδι για το τηγάνισμα ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ 2κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 1/2φλ.σταφίδες ξανθές 1φλ.κρασί λευκό 2φύλλα δάφνης 1κ.σ.δενδρολίβανο 1σκελ.σκόρδο κομμένη σε φέτες Αλατοπίπερο 1/4φλ.ξύδι από κόκκινο κρασί 1κ.γλ.κύμινο
Διαβάστε περισσότεραΤηγανιά ψαριών Ελαφονήσου με αρωματικό λάδι
Διάφορα φρέσκα ψάρια για τηγάνι Αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΛΑΔΙ 1/2φλ.λάδι 1/3φλ.χυμό λεμονιού Αλατοπίπερο 1κ.γλ.κουρκουμάς 2κ.σ.μαϊντανός 1/2κ.γλ.κύμινο 1/2κ.γλ.τζίντζερ 1κ.σ.μουστάρδα 1/3κ.γλ.τσίλι σκόνη
Διαβάστε περισσότεραΤσιπούρες με λαδολέμονο κάππαρης
2τσιπούρες 1/4φλ.λάδι και λίγο ακόμα για το ταψί 1κ.σ.κάππαρη Χυμό 1 λεμονιού Αλατοπίπερο 1κ.σ.μαϊντανός 1κ.γλ.μουστάρδα
Διαβάστε περισσότερα