Κατηγορίες: Σάλτσες/Dip
Σάλτσες και Dip για να συνοδεύσουμε τα φαγητά μας
Νισουάζ με καπνιστό τόνο
1κονσέρβα καπνιστό τόνος 1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση 2βραστά αυγά κομμένα σε φέτες 2κ.σ.ελιές διάφορες 2πατάτες βρασμένες και κομμένες σε ροδέλες 1φλ.ανάμικτα κατ/να λαχανικά , βρασμένα ΓΙΑ ΤΟ DRESSING 3κ.σ.λάδι 1κ.σ.ξύδι Αλατοπίπερο 1κ.γλ.βασιλικός 1κ.γλ.μαϊντανός
Διαβάστε περισσότεραΠατατοπρασόπιτα με αλλαντικά
1συσκ.φύλλο σφολιάτας 4μεγάλες πατάτες βρασμένες 2πράσα κομμένα σε ροδέλες 1 1/2φλ.διάφορα αλλαντικά ψιλ/να 1 ½ φλ.διάφορα τυριά τριμμένα 1δόση sauce veloute Αλατοπίπερο 1κ.σ.θυμάρι ΓΙΑ ΤΗ SAUCE VELOUTE 1κ.σ.βούτυρο 1κ.σ.αλεύρι 1 & 3/4φλ.ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών 1κ.σ.κρέμα γάλακτος
Διαβάστε περισσότεραΣουτζουκάκια της γιαγιάς
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ 1/2κιλό κιμάς 2σκελ.σκόρδο λιωμένες 1 1/2φλ.φρυγανιά τρίμμα 1αυγό 1κ.γλ.κύμινο Αλατοπίπερο Λάδι για το τηγάνισμα ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ 2φλ.χυμό ντομάτας Λάδι Αλατοπίπερο 1κ.γλ.κύμινο 1κ.γλ.μπαχάρι 1ποτ.του κρασιού κόκκινο κρασί 1κρεμμύδι τριμμένο 1σκελ.σκόρδο λιωμένη
Διαβάστε περισσότεραΛαγωτό χοιρινό Πελοποννήσου με σκορδαλιά καρυδιού
1 1/2κιλό χοιρινό με κόκκαλο 4κ.σ. λάδι 1φλ. κρασί κόκκινο 1 κρεμμύδι μεγάλο 1 1/2φλ.χυμός ντομάτας Κανέλα Γαρύφαλλο Αλατοπίπερο 1 ποτ.ζεστό νερό Για τη σκορδαλιά 4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο ½ καρυδόψιχα 3 σκελ.σκόρδο 1φλ.κρασί κόκκινο 5κ.σ. λάδι 5κ.σ. ξύδι από καρύδι αρωματικό ή κάποιο άλλο δυνατό ξύδι Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΦτερούγες κοτόπουλου με κρούστα παρμεζάνας
1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου χωρισμένες στα δυο (με ψαλίδι ή με μπαλτά κόβουμε το κόκκαλο και χωρίζουμε τη φτερούγα στα δυο) Για τη μαρινάδα 3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες (χωρίς τις φύτρες) και λιωμένες 4 κ.σ. κέτσαπ 4 κ.σ. ελαιόλαδο 5 Χυμός από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι 6 1 κ.γλ. ...
Διαβάστε περισσότεραΜικρά κεμπάπ σε καλαμάκια με σάλτσα γιαουρτιού
300γρ.χοιρινός κιμάς 300γρ.αρνίσιος κιμάς 5κ.σ.φρυγανιά τριμμένη 1 κρεμμύδι ψιλ/νο 1κ.γλ.κύμινο κοπανισμένο 1κ.γλ.κόλιανδρο κοπανισμένο 1κ.γλ.δυόσμος ξερός 1κ.γλ.κόκκινο πιπέρι ή μπούκοβο Αλάτι 3κ.σ. λάδι ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2κ.σ. λάδι 1κ.σ. δυόσμος 1/2κ.γλ. αλάτι 1/2κ.γλ. σκόρδο ξερό τριμμένο ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ Αραβικές πιτούλες Ντομάτες ροδέλες Μαιντανός ψιλ/νος
Διαβάστε περισσότεραΠικάντικα κεφτεδάκια με σάλτσα από πιπεριά jalapeno
500gr.κιμάς μοσχαρίσιος 1 κρεμμύδι ψιλ/νο 2κ.σ.κόλιανδρο κοπανισμένο 2 αυγά Αλατοπίπερο 1φλ.φρυγανιά τρίμμα Λάδι για το τηγάνισμα ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ 200ML χυμός ντομάτας 1 κρεμμύδι ψιλ/νο 3 σκελ.σκόρδο 1 πιπεριά jalapeno ψιλ/νη 4κ.σ.λάδι Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΛουκάνικα με σάλτσα μουστάρδας με κάππαρη
4 λουκάνικα χωριάτικα ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ 1/3φλ.μουστάρδα Dijon 200gr γιαούρτι 2κ.σ. ξύδι 2κ.σ. λάδι 3κ.σ. μαγιονέζα 1κ.σ. κάππαρη ψιλ/νη Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΚεφτεδάκια με εξωτική σάλτσα
300γρ.κιμάς μοσχαρίσιος Λάδι για το τηγάνισμα και τη σάλτσα 1κ.γλ.κύμινο Αλατοπίπερο 1/2φλ.φρυγανιά τρίμμα 1αυγό 2κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος 1/κ.γλ.κόκκινο πιπέρι 1κ.σ.κόκκινο ξύδι 1κρεμμύδι ψιλ/νο 4-5βερίκοκα ξερά κομμένα στα 4 1ξυλάκι κανέλας 1φλ.χυμό ντομάτας 1σκελ.σκόρδο λιωμένη 1κ.σ.δυόσμος ψιλ/νος
Διαβάστε περισσότεραΚεφτεδάκια με σάλτσα λαχανικών
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ 1/2κιλό κιμάς μοσχαρίσιος 2κρεμμδάκια φρέσκα Αλατοπίπερο Φρυγανιά τρίμα 1αυγό 1/2κ.γλ.πιπέρι καγιέν 2κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος Αλεύρι για το τηγάνισμα αλεύρι ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ 1ντομάτα ψιλ/νη 1/2φλ.χυμός ντομάτας 1κ.γλ.θυμάρι 1κ.γλ.μαιντανός 1φύλλο δάφνης Λάδι Αλατοπίπερο 1πιπερά Φλωρίνης ψιλ/νη 1/3φλ.μανιτάρια σε φέτες 2κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να 1σκελ.σκόρδο λωμένη 1/2φλ.λευκό κρασί
Διαβάστε περισσότερα