Κατηγορίες: Ψάρια
Ψάρια από την μεγάλη ποικιλία των Ελληνικών θαλασσών και όχι μόνο
Μακαρονάδα με αντζούγιες τσίλι και κρουτόν
200γρ.σπαγγέτι Νο6 10αντζούγιες φιλέτο σε λάδι 1κόκκινη πιπεριά τσίλι ψιλ/νη 1σκελ.σκόρδο ψιλ/νη 2κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος Λάδι αλατοπίπερο 2φέτες ψωμί κομμένες σε κυβάκια
Διαβάστε περισσότεραΠένες με μπακαλιάρο σε σάλτσα τσίπουρου
200gr.πένες ή άλλο κοντό ζυμαρικό 1μπακαλιάρος περίπου 400γρ.βρασμένος και καθαρισμένος από τα αγκάθια Λάδι Αλατοπίπερο 3κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να 2ντομάτες τριμμένες 4-5 λιαστές ντομάτες ψιλ/νες 1/2κ.γλ.μπούκοβο 1/3φλ.τσίπουρο 2/3φλ.ζουμί σουρωμένο στο οποίο έβρασε το ψάρι Φρέσκος βασιλικός για το γαρνίρισμα
Διαβάστε περισσότεραΗ φασολάδα που περρίσεψε σαλάτα με μπακαλιάρο
1φλ.φασολάδα που περρίσεψε στραγγισμένη 2κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να Φέτες μπαγιάτικο ψωμί 1κ.γλ.σκόρδο σκόνη Αλατοπίπερο 1φλ.μαρούλι και λόλα ρόσα χοντροκομμένα 2φιλέτα μπακαλιάρου κατ/να Λίγο λάδι ΓΙΑ ΤΟ DRESSING Λάδι Αλατοπίπερο Ξύδι 1κ.σ.πολτός ελιάς 1/2κ.γλ.κύμινο
Διαβάστε περισσότεραΛεμονάτα ρεβύθια με μπακαλιάρο
300γρ.ρεβύθια μουλιασμένα αποβραδίς 1μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο Λάδι 1/2ματσάκι άνιθος ψιλ/νος 3φιλέτα μπακαλιάρου Χυμό 2 λεμονιών 2-3 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες Αλατοπίπερο 1 ½ κ.σ.αλεύρι 1/2λίτρο ζεστό νερό
Διαβάστε περισσότεραΜπακαλιάρος σε κουρκούτι τσίπουρου
2φύλλα μπακαλιάρου 1 ½ φλ.αλεύρι 1πρέζα ζάχαρη 1κ.σ.λάδι 1/2φλ.τσίπουρο Λάδι για το τηγάνισμα
Διαβάστε περισσότεραΜπακαλιαρόπιτα
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ 4φλ.αλεύρι 1/2φλ.λευκό κρασί 1/3φλ.λάδι Μια πρέζα αλάτι Νερό όσο πάρει για να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη ζύμη ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 1φύλλο παστού μπακαλιάρου ξαλμυρισμένο 1φλ.ρύζι γλασέ Λάδι Ελάχιστο αλάτι Πιπέρι 1ματσάκι άνιθος 1ματσακι μάραθος 1/2φλ.μαύρες σταφίδες 2κ.σ.χυμός ντομάτας 1κρεμμύδι τριμμένο 1πατάτα κομμένη σε κύβους 3σκελ.σκόρδο ψιλ/νες Μπακαλιαρόπιτα
Διαβάστε περισσότεραΜπακαλιάρος και σκορδαλιά ψητού σκόρδου
ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ 1κιλό παστός ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος κομμένος σε κομμάτια 1φλ.αλεύρι Αλατοπίπερο (κατά βούληση) 1αυγό 1φλ.σόδα ή ανθρακούχο νερό Λάδι για το τηγάνισμα ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ 1κεφάλο σκόρδο Λάδι 4μεγάλες πατάτες βρασμένες 1μέτριο κρεμμύδι 1φλ.σπορέλαιο Την ουρά του μπακαλιάρου Χυμό ½ λεμονιού 1/4φλ.ξύδι Αλατοπίπερο (κατά βούληση)
Διαβάστε περισσότεραΑρωματικές μπακαλιαροκροκέτες
Ουρά από ξαλμυρισμένο παστό μπακαλιάρο , περίπου 300γρ. 1 ½ φλ.αλέυρι 1 & ? φλ.νερό 1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ 1/3κ.γλ.αλάτι 1ματσάκι μαϊντανός 3σκελ.σκόρδο 1μικρό κρεμμύδι Μια πρέζα μπούκοβο 1πιπεριά Φλωρίνης από βάζο 1κ.σ.κάππαρη 1κ.σ.φρέσκια ρίγανη Πιπέρι 1/4φλ.λάδι Λάδι για το τηγάνισμα
Διαβάστε περισσότεραΜπακαλιάρος φιλέτο με σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης
4 φίλέτα μπακαλιάρου 1 πιπεριά Φλωρίνης-από βάζο 1κ.σ.ελαιόλαδο 1 συσκ.κρέμα γάλακτος 1/2φλ.κρασί λευκό 1κ.σ.άνηθος αλατοπίπερο πάπρικα-προαιρετικά
Διαβάστε περισσότεραΣυναγρίδα με πικάντικη σαλάτα από μαυρομάτικα
2 συναγρίδες (500γρ η κάθε μια) για τη σαλάτα 250γρ.φασόλια μαυρομάτικα 2 πιπεριές φλωρίνης ψιλ/νες 3 κρεμμ.φρέσκα 1/2 ματσάκι μαιντανός ψιλ/νος 1 κ.σ. δυόσμος ξερός 2κ.σ. τυρί εκ Δομοκού-μερακλήδικο * για τη σάλτσα λάδι – λεμόνι αλατοπίπερο μερικές σταγόνες tabasco * τυρί άλειμμα,σαν κατίκι,το βρίσκω σε μεγάλα σούπερ ...
Διαβάστε περισσότερα