Κατηγορίες: Ψάρια
Ψάρια από την μεγάλη ποικιλία των Ελληνικών θαλασσών και όχι μόνο
Ροδέλες μπακαλιάρου στο φούρνο σκορδολέμονο
1μεγάλος μπακαλιάρος (800γρ.) κομμένος σε ροδέλες Λάδι Αλατοπίπερο Ξύσμα 1 λεμονιού Χυμό 1 λεμονιού 3σκελ.σκόρδο 1κ.σ.μουστάρδα
Διαβάστε περισσότεραΣαργοί με σπανάκι και terriyaki sauce
2σαργοί περίπου 400γρ. ο καθένας 1/2κιλό σπανάκι 2φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να 2κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος 2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες Λάδι Αλατοπίπερο Χυμός 1 λεμονιού 2κ.σ.terriyaki sauce
Διαβάστε περισσότεραΚόκκινη ψαρόσουπα με κριθαράκι και τσίπουρο
1μπακαλιάρος περίπου 600γρ. 1φλ.χυμός ντομάτας 2ντομάτες φρέσκιες τριμμένες 4φλ.ζωμός από το ψάρι που έβρασε Λάδι Αλατοπίπερο 1καρότο μεγάλο τριμμένο 1κολοκυθάκι τριμμένο 1/3φλ.τσίπουρο 1μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο 3σκελ.σκόρδο ολόκληρες 1κ.γλ.μπούκοβο 2φύλλα δάφνης 1φλ.κριθαράκι, κατά προτίμηση σπιτικό
Διαβάστε περισσότεραΤονάκια με κόλιαντρο ginger & lime
2τονάκια, γύρω στο κιλό και τα 2 μαζί Λάδι Αλατοπίπερο 4κ.σ.soya sauce 2κ.γλ.ginger σκόνη 4σκελ.σκόρδο 1κ.σ.κόλιαντρος σκόνη Χυμό και ξύσμα από 2 lime
Διαβάστε περισσότεραΦιλέτα τόνου με μαροκινό κουσκούς
2φιλέτα τόνου 1φλ.κουσκούς Λάδι Αλατοπίπερο 1πρέζα κανέλα 1/2κ.γλ.μπούκοβο 3λιαστές ντομάτες ψιλ/νες 1κόκκινη πιπεριά από βάζο ψιλ/νη 1κ.γλ.μέλι 1κ.γλ.μείγμα μπαχαρικών για ψάρι 2φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να 1κ.σ.φρέσκος δυόσμος ψιλ/νος Χυμός 1 λεμονιού
Διαβάστε περισσότεραΜπακαλιάρος φούρνου με ελιές και πιπεριές
1μπακαλιάρος περίπου 800γρ. 5κ.σ.λάδι 1μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο 2κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους 6σκελ.σκόρδο ολόκληρες 4κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος 2μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους 7πράσινες και 7 μαύρες ελιές ,χωρίς κουκούτσι, ολόκληρες 1πιπεριά Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες 5-6 πιπεριές τουρσί ολόκληρες Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΦαγκρί με ανοιξιάτικο ρυζάκι
ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΙ 2φαγγριά περίπου 500γρ.το καθένα Λάδι Αλατοπίπερο ΓΙΑ ΤΟ ΡΎΖΙ 2φλ.μαγειρεμένο ρύζι 1φλ.μανιτάρια 2πιπεριές κέρατο ψιλ/νες 2πιπεριές Φλωρίνης ψιλ/νες 1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 2μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες 5σκελ.σκόρδο ψιλ/νες Λάδι Αλατοπίπερο 1κ.γλ.θυμάρι 1κ.γλ.πάπρικα
Διαβάστε περισσότεραΦιλέτο πέρκας με κουσκούς και σπανάκι
1φιλέτο πέρκας Λάδι Αλατοπίπερο Χυμός λεμονιού Σκόνη μίγμα για ψάρι ή κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας μας (εγώ βάζο από μύλο ένα μείγμα αλατοπίπερου, λεμονιού και δενρολίβανου) ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΣΚΟΥΣ 1φλ.κουσκούς 2κ.σ.λάδι Χυμό 1 λεμονιού Αλατοπίπερο 1/2φλ.λευκό κρασί 2φλ.χοντροκομμένο σπανάκι 1κ.σ.δενδρολίβανο ψιλ/νο 3σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
Διαβάστε περισσότεραΜπακαλιάρος μεζές με ελιές και αυγά
800gr.μπακαλιάρος φρέσκος ή παστός ξαλμυρισμένος 600gr.πατάτες 1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες χοντρές 20 ελιές χωρίς κουκούτσι, ολόκληρες 1/2φλ.λάδι 1/2φλ.μαϊντανός ψιλ/νος Αλατοπίπερο ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ 2αυγά βραστά κομμένα στα 4 Χυμός λεμονιού
Διαβάστε περισσότεραΚαλοκαιρινός μπακαλιάρος φαγάκι
800gr.Μπακαλιάρος κομμένος σε χοντρές ροδέλες 3-4 μέτριες πατάτες χοντροκομμένες 2κολοκυθάκια στρογγυλά κομμένα στα 6 ή στα 8 1μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο 1κ.γλ.ginger σκόνη 1/2κ.γλ.κύμινο 1/2κ.γλ.κόλιανδρος σκόνη 1μεγάλη ντομάτα τριμμένη Μια πρέζα τσίλι σκόνη 1/4φλ.μαϊντανός ψιλ/νος Αλατοπίπερο 1κ.γλ.κουρκουμάς και επιπλέον για το ψάρι 4κ.σ.λάδι
Διαβάστε περισσότερα