Κατηγορίες: Εορταστικά
Συνταγές για κάθε εορταστική εκδήλωση της ζωής μας
Dip ψητού σκόρδου με λιαστές ντομάτες
7σκελ.σκόρδο ολόκληρες με τη φλούδα 2κ.σ.λάδι 10λιαστές ντομάτες 1/4φλ.λευκό κρασί 200γρ.τυρί κρέμα 1φρέσκο κρεμμύδι Αλατοπίπερο 80γρ.παρμεζάνα τριμμένη Crackers ,κριτσίνια και διάφορα αλμυρά σνακ
Διαβάστε περισσότεραΚόκκινη σκορδαλιά
3/4μιας φραντζόλας μπαγιάτικου ψωμιού 1/4φλ.ξύδι 2/4φλ.λάδι Αλατοπίπερο 4σκελ.σκόρδο 1πιπεριά Φλωρίνης από βάζο
Διαβάστε περισσότεραΣκορδαλιά με πατάτα
3μεγάλες πατάτες βρασμένες Αλατοπίπερο 4σκελ.σκόρδο 1φλ.σπορέλαιο Χυμό ½ λεμονιού 2κ.σ.ξύδι Ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότεραΜελωμένη σαλάτα με μανούρι και σουσάμι
1 μεγάλο μπωλ πράσινη ανάμικτη σαλάτα(ρόκα,σπανάκι κλπ) 10 χουρμάδες αποξηραμένους 1/2φλ.σταφίδες μαύρες 250 γρ.μανούρι 2κ.σ.μέλι 2κ.γλ.σουσάμι καβουρδισμένο ελαιόλαδο balsamico αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΧωριάτικη σε φωλιά
2 πιπεριές χρωματιστές-ότι χρώμα σας αρέσει,οι πορτόκαλι και οι κίτρινες,γλυκίζουν λίγο περισσότερο 2 ντομάτες 1 αγγούρι 4 κρεμμυδάκια φρέσκα 150γρ.φέτα 2κ.σ.δυόσμο φρέσκο΄ψιλ/νο ή ξερό αλατοπίπερο ελαιόλαδο 1 αραβική πίτα μεγάλη
Διαβάστε περισσότεραΠικάντικοι ξηροί καρποί στο φούρνο
½ κιλό ανάμικτοι ξηροί καρποί 2κ.σ.λάδι 2κ.σ.μέλι 2κ.γλ.κύμινο 1κ.γλ.πάπρικα 2κ.γλ.ανθό αλατιού ή χοντρό αλάτι Πιπέρι
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με ουίσκι,φουντούκια και ζαμπόν
5κ.σ. ουίσκι 150γρ.φουντούκια καβουρδισμένα 200γρ.ζαμπόν καπνιστό κομμάτι κομμένο σε κυβάκια 150γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ 3αυγά 1/2φλ.λάδι ή βούτυρο λιωμένο 1/2φλ.γάλα 120γρ.ροκφόρ θρυματισμένο 1 1/2κ.γλ.μουστάρδα δυνάτη Αλατοπίπερο Λίγο βούτυρο για τη φόρμα
Διαβάστε περισσότεραΠουτίγκα με λουκάνικα
2 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες 2 αυγά 150γρ.αλεύρι 300ml γάλα 2κ.γλ.μουστάρδα πικάντικη Λάδι Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΑυγά σε κρούστα λουκάνικου
1 αυγά βρασμένα 2 λουκάνικα 2κ.σ.μαιντανό ψιλ/νο Αλατοπίπερο Αλεύρι 1 αυγό ωμό χτυπημένο για το πανάρισμα Φρυγανιά τριμμένη λάδι για το τηγάνι
Διαβάστε περισσότεραΠλακοτηγανίτες
(Λεπτές κρέπες που τις φτιάχνανε πάνω σε «αξίνα» στην φωτιά και έπειτα τις τηγανίζανε σε καυτό λάδι για να τις πασπαλίσουν με ντόπια τριμμένη μυζήθρα. Ακόμα και στιε μέρες μας η παράδοση μας αποδεικνύει ότι τα απλά είναι πάντα νόστιμα.) 2αυγά 1φλ.γάλα 1φλ.αλεύρι 2κ.σ.λάδι για το μείγμα Αλάτι Λάδι ...
Διαβάστε περισσότερα