Κατηγορίες: Ζύμες
Αλμυρές και γλυκές παρασκευές με κύριο συστατικό το αλεύρι
Ιταλικό γιορτινό ψωμί
26/12/16 Ένα Ιταλικό γιορτινό ψωμί με την ονομασία pinza και όχι pizza ( αν και από εκεί προέρχεται) σας προτείνουμε για φέτος. Στην γειτονική μας χώρα καταναλώνεται κυρίως την Πρωτοχρονιά αλλά και σε όλη την διάρκεια των χριστουγεννιάτικων ημερών θα το βρείτε να υπάρχει στα σπίτια και στα μαγαζιά με ...
Διαβάστε περισσότεραΣκορδόψωμα με τυρί και μαϊντανό από ζύμη πίτας
27/5/16 Σκορδόψωμα με τυρί και μαϊντανό από ζύμη πίτας που δεν μένει ποτέ. Αντιθέτως σπίτι μας φροντίζω να περισσεύει πάντα για να έχω μετά την ευκαιρία να βάλω τη φαντασία μου να οργιάσει. Την σκόνη σκόρδου στα υλικά της συνταγής μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με φρέσκο σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένο για ...
Διαβάστε περισσότεραΠικάντικα τυρομπαστουνάκια από ζύμη πίτσας
16/4/16 Πικάντικα τυρομπαστουνάκια από ζύμη πίτσας και θα ανυπομονείτε να βγουν από το φούρνο.
Διαβάστε περισσότεραΠικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης
10/3/16 Πικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης για να αντικαταστήσουμε την παραδοσιακή λαγάνα με ένα ψωμάκι μεσογειακό, νόστιμο και πραγματικά πικάντικο.
Διαβάστε περισσότεραΤυρομπαστούνια με ανθότυρο
5/3/16 Τυρομπαστούνια με ανθότυρο για μια υγιεινή τυρόπιτα από τα χεράκια μας. Θα χρειαστεί λίγο επιπλέον από τον χρόνο σας αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Για τη ζύμη: 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και επιπλέον για το άνοιγμα των φύλλων 1 φακελάκι μαγιά 3 κουταλιές της σούπας ...
Διαβάστε περισσότεραΠλεκτές καρδιές με καπνιστό τυρί
12/2/16 Πλεκτές καρδιές με καπνιστό τυρί για να συνοδεύσουμε το κρασί μας ή μια ωραία βελουτέ.
Διαβάστε περισσότεραPesto focaccia
18/11/15 Pesto focaccia αντικαθιστώντας το ψωμί στο τραπέζι μας με ένα ανάλαφρο αρτοποίημα με την αγαπημένη μας πλέον γεύση.
Διαβάστε περισσότεραΠιτσοστριφτάρια με pesto και γαλοπούλα
14/9/15 Πιτσοστριφτάρια με pesto και γαλοπούλα δεν είναι τίποτα άλλο από αφράτα μπαστουνάκια, αξιοποιώντας τη ζύμη πίτσας που έμεινε. Θα συνοδεύσει τη μπύρα ή το κρασί μας αλλά θα ξετρελάνει και τους μικρούς μας φίλους. Το pesto θα δώσει την αίσθηση του σκορδόψωμου χωρίς την βαριά του γεύση και όλα ...
Διαβάστε περισσότεραΨαρονέφρι με αρωματική πολέντα
2/9/15 Ψαρονέφρι με αρωματική πολέντα για ένα μεσογειακό πιάτο αλλά και άκρως καλοκαιρινό. 1 κομμάτι ψαρονέφρι (330gr.περίπου) Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο Σκόρδο σκόνη Ξερή ρίγανη ή άλλα ξερά μυρωδικά της αρεσκείας μας 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ½ φλιτζάνι κρασί λευκό Για την πολέντα: 1 ½ φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου ½ φλιτζάνι καλαμποκάλευρο ...
Διαβάστε περισσότερα