Κατηγορίες: Λαχανικά
Λαχανικά για χρώμα, βιταμίνες και γεύση στο πιάτο μας
Αυγά en cocotte με ζαμπόν και σπανάκι
4αυγά 100γρ.ζαμπόν ψιλ/νο 1φλ.σπανάκι σωταρισμένο και στραγγισμένο 125γρ.βούτυρο 300ml γάλα 2κ.σ. αλεύρι 1/2κ.γλ.μοσχοκάρυδο 4κ.σ.γραβιέρα τριμμένη 1κ.σ.θυμάρι
Διαβάστε περισσότεραΠράσινες τηγανητές ντομάτες
6πράσινες μεγάλες ντομάτες 200γρ.αλεύρι 150γρ.καλαμποκάλευρο 2αυγά 100γρ,σάλτσα πέστο Αλατοπίπερο Λάδι για το τηγάνισμα Φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισμα
Διαβάστε περισσότεραΕύκολο σουφλέ με κολοκυθάκια και ντομάτα
Μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα, κομμένο σε φέτες 2φλ.γάλα 4αυγά χτυπημένα 2ντομάτες ψιλ/νες και στραγγισμένες 2φλ.γραβιέρα τριμμένη Μαιντανός ψιλ/νος 3κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες Λάδι Αλατοπίπερο 2κ.σ.φρέσκα μυρωδικά ψιλ/να(ρίγανη, θυμάρι, βασιλικός ,ματζουράνα) 1/3φλ.φρυγανιά τρίμμα
Διαβάστε περισσότεραΚρεμμύδια γεμιστά με κιμά
4μεγάλα κρεμμύδια 200γρ.κιμάς μοσχαρίσιος Λάδι 100γρ.σταφίδες ξανθές Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 1κ.σ.άνηθος 1κ.γλ.κανέλα 1κ.γλ..μπαχάρι Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΚρέπες με σπανάκι και 3 τυριά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ 1φλ.αλεύρι 1φλ.γάλα 2αυγά Αλάτι Βούτυρο για το τηγάνι ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 1/2κιλό σπανάκι 250γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο 1σκελ.σκόρδο λιωμένη 2κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να 50γρ.γραβιέρα τριμμένη 50γρ.λαδοτύρι τριμμένο 2κ.σ.άνηθος ψιλ/νος Λάδι ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ 50γρ.βούτυρο 30γρ.αλεύρι 1/2λίτρο γάλα Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΣουβλάκι κολοκυθάκι λουκάνικο
1κολοκυθάκι κομμένο σε ροδέλες 1πιπεριά Φλωρίνης από βάζο κομμένη σε λωρίδες 16ντοματίνια 8λουκανικάκια χωριάτικα κομμένα στη μέση Λάδι Μαιντανός ψιλ/νος Ρίγανη Αλατοπίπερο Καλαμάκια για σουβλάκια
Διαβάστε περισσότεραΣουβλάκι με μπέικον μανιτάρια και ντοματίνια
4φέτες μπέικον 12ντοματίνια 4μανιτάρια μεσαίου μεγέθους κομμένα στη μέση Αλατοπίπερο 2λουκάνικα κομμένα στα 4 Ρόκα για το σερβίρισμα ψιλ/νη Λάδι Ξύδι balsamico
Διαβάστε περισσότεραΚαγιανάς με αλλαντικά
3αυγά Λάδι αλατοπίπερο 1ντομάτα τριμμένη 1φλ.αλλάντικα διάφορα ψιλ/να
Διαβάστε περισσότεραΨητό χαλούμι με πατατούλες
300γρ.χαλούμι κομμένο σε λεπτές φέτες 1/2κιλό πατατούλες μικρές και λεπτόφλουδες 1κ.σ.θυμάρι ξερό 2σκελ.σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες 150γρ.ελιές Καλαμών 250γρ.ντοματίνια 1/2φλ.λευκό κρασί Ρόκα για το σερβίρισμα λάδι
Διαβάστε περισσότεραΑυγοσαλάτα με λάχανο
2φλ.λάχανο ψιλ/νο Λάδι Χυμός λεμόνι Αλατοπίπερο 3κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος 3αυγά βρασμένα και κομμένα στα 6 1/2φλ.μαγιονέζα
Διαβάστε περισσότερα