Κατηγορίες: Λαχανικά
Λαχανικά για χρώμα, βιταμίνες και γεύση στο πιάτο μας
Πατάτες τηγανητές με σκόρδο και μαϊντανό
3πατάτες κομμένες για τηγάνισμα όχι πολύ λεπτές Λάδι για το τηγάνισμα 1κ.σ.βούτυρο 1σκελ.σκόρδο λιωμένη Αλατοπίπερο 2κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος
Διαβάστε περισσότεραΟμελέτα με τηγανητά κολοκυθάκια και γαλοπούλα
3αυγά χτυπημένα Λάδι Αλατοπίπερο 1κολοκυθάκι κομμένο σε ροδέλες και ελαφρά τηγανισμένο σε λίγο λάδι 1/2φλ.γαλοπούλα βραστή ψιλ/νη 1φλ.ένταμ τριμμένο
Διαβάστε περισσότεραΛουκουμάδες μελιτζάνας
2μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες Λάδι για το ψήσιμο της μελιτζάνας Λάδι για το τηγάνισμα των λουκουμάδων 1κ.σ.δυόσμος ξερός 1φλ.γκούντα τριμμένο 1/2φλ.ανθότυρο θρυμματισμένο Αλατοπίπερο 1μεγάλη πατάτα βρασμένη και πολτοποιημένη σε πουρέ 1 ½-2 φλ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ 1μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
Διαβάστε περισσότεραΤραγανά κολοκυθάκια με κουρκούτι από γάλα και μπύρα
2κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες 200γρ.μπύρα 100ml γάλα Αλατοπίπερο 1κ.σ.δυόσμος ξερός 150γρ.αλεύρι Λάδι για το τηγάνισμα
Διαβάστε περισσότεραΠικάντικα μπιφτέκια με ρεβύθια και μελιτζάνες
2φλ.ρεβύθια βρασμένα 1μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα 1κρεμμύδι 1κ.σ.κύμινο Αλάτι 2κ.σ.μαϊντανός 1κ.γλ.πάστα harissa (πάστα καυτερής πιπεριάς) 2κ.σ.χυμό λεμονιού 150γρ.φρυγανιά τρίμμα Πίτες για σουβλάκι, ροδέλες ντομάτας και γιαούρτι για το σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότεραΚεφτεδάκια καρότου
1πατάτα μεγάλη βρασμένη 4μεγάλα καρότα βρασμένα Λάδι για το τηγάνισμα Αλατοπίπερο 1/2φλ.γκούντα τριμμένο 1φλ.αλεύρι 1αυγό χτυπημένο 4κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος 1κ.σ.δυόσμος ξερός
Διαβάστε περισσότεραΣαγανάκι με μελιτζάνες και καπνιστό τυρί
1μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε φέτες μακρόστενες Λάδι 1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1σκελ.σκόρδο ψιλ/νη 1φλ.χυμός ντομάτας 1/2κ.γλ.μοσχοκάρυδο Μαϊντανός ψιλ/νος Αλατοπίπερο 1φλ.καπνιστό τυρί τριμμένο πάπρικα
Διαβάστε περισσότεραΠρασοτηγανίτες με μυζήθρα
1πράσο ψιλ/νο 2-3κ.σ.νερό 2φλ.αλεύρι Αλατοπίπερο 1/3φλ.κεφαλοτύρι τριμμένο 2αυγά χτυπημένα 1κ.γλ.σόδα φαγητού 1/2κ.γλ.κύμινο Λάδι για το τηγάνισμα Μυζήθρα ξερή τριμμένη για το σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότεραΠατάτες τηγανητές για μεζέ
1τηγανιά πατάτες απ’ευθείας από το τηγάνι Αλάτι 1/3φλ.ρεγκάτο τριμμένο 1κρεμμύδι φρέσκο, μόνο το λευκό μέρος ψιλ/νος 1/3κ.γλ.μπούκοβο
Διαβάστε περισσότεραΣκορδάτος πουρές
3πατάτες βρασμένες και λιωμένες 1κ.σ.βούτυρο Αλατοπίπερο 2σκελ.σκόρδο λιωμένες 1/4φλ.κεφαλοτύρι τριμμένο 1/2φλ.γάλα
Διαβάστε περισσότερα