Κατηγορίες: Λαχανικά
Λαχανικά για χρώμα, βιταμίνες και γεύση στο πιάτο μας
Λαδένια Κιμώλου
750 γραμμάρια αλεύρι σκληρό 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 1 φακελάκι ξερή μαγιά ½ κουταλιά γλυκού ζάχαρη 1 κουταλιά γλυκού αλάτι 1 ½ ποτήρι νερό χλιαρό (όσο χρειαστεί από αυτό) 3 ντομάτες ώριμες και σφιχτές 3 ξερά κρεμμύδια 2 χρωματιστές πιπεριές(προαιρετικά) 2/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 1 κουταλιά γλυκού ρίγανη Λίγες ψιλοκομμένες ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα σπανάκι
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 3 κουτ. σούπας μπίρα ελάχιστο αλάτι ΓIA TH ΓEMIΣH 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 500 γρ. σπανάκι φρέσκο ψιλοκομμένο 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 3 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο 2 αβγά 1 ½ φλιτζάνι ανθότυρο ή μανούρι αλάτι, ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με σπανάκι και μανιτάρια
1/4 κούπας λάδι 250 γρ. άσπρα μανιτάρια 250 γρ. μανιτάρια πλευρότους 2 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές μαϊντανό αλάτι πιπέρι 250 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος 250 γρ. σφολιάτα 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο 1 κούπα μοτσαρέλα
Διαβάστε περισσότεραΣπανακόπιτα σουφλέ
1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ½ ματσάκι άνηθο λίγα φυλλαράκια δυόσμου 1 φλιτζάνι κατίκι 6 αβγά (χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια) 2 φλιτζάνια γάλα 2 κουτ. σούπας βούτυρο 2 κουτ. σούπας αλεύρι λίγο αλάτι και πιπέρι ελαιόλαδο για τα φύλλα
Διαβάστε περισσότερα“Γυμνή” τάρτα με σπανάκι
400γρ.σπανάκι 2κ.σ.λάδι 4 φρέσκα κρεμμύδια 3κ.σ. αλεύρι 4κ.σ.φρυγανιά 1 ½ φλ.τυριά τριμμένα 3κ.σ. άνιθος 1κ.σ. βασιλικός 3 αυγά 1/2φλ.γάλα αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με πράσο και τυριά
1 μεγάλο χοντρό πράσο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές ροδέλες 1 κτ της σούπας ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο Αλάτι και πιπέρι 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φέτα ½ φλιτζάνι τριμμένο κασέρι ½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα 1 μεγάλο αβγό ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ½ κτ του γλυκού μοσχοκάρυδο Για την επιφάνεια: ½ φλιτζάνι φέτα ...
Διαβάστε περισσότεραΜαριδόπιτα
Υλικά για τη ζύμη του φύλλου 4 φλυτζάνια αλεύρι 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο Νερό Λίγο ξύδι Υλικά για τη μαριδόπιτα 1 ½ κιλό μαριδάκι πολύ λεπτό 300 γρ. ψιλό πεπονάκι ή ρύζι ή τραχανά ½ φλυτζάνι τσαγιού σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο με μαχαίρι 3-4 ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες 400 γρ. ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με ντομάτες, μουστάρδα και γραβιέρα
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 200γρ.αλεύρι 100γρ.βούτυρο παγωμένο από το ψυγείο 50γρ.παρμεζάνα τριμμένη 1 αυγό ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 1 ντομάτα σε ροδέλες 2κ.σ. μουστάρδα πικάντικη 100γρ.πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη 1 κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες Λίγο λάδι 2κ.σ. ελιές πράσινες σε ροδέλες 1κ.σ. βασιλικός ξερός Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΑναποδογυριστή τάρτα με ντομάτες και εστραγκόν
1 φύλλο σφολιάτας 4 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε χοντρές ροδέλες 2κ.σ. εστραγκόν 1κ.σ. γεμάτη βούτυρο Balsamino Αλάτι χοντρό πιπέρι 4κ.σ. γραβιέρα τριμμένη
Διαβάστε περισσότεραΠεινιρλί σφολιάτας με καπνιστό ζαμπόν
1 φύλλο σφολιάτας κομμένο στη μέση 4κ.σ.κέτσαπ 1 ντομάτα σε ροδέλες 1φλ.γκούντα τριμμένο ή άλλο τυρί που λιώνει 1φλ.ζαμπόν καπνιστό ψιλ/νο Αλατοπίπερο 1 αυγό για το άλειμμα 1κ.γλ.πάπρικα
Διαβάστε περισσότερα