Κατηγορίες: Με ότι περίσσεψε
Με ότι περίσσεψε είναι η πιο σημαντική κατηγορία συνταγών που αξιοποιεί τα πάντα με μεγάλη ευρηματικότητα
Πατατόπιτα της στιγμής
3 πατάτες κομμένες για τηγάνισμα * 1/2 κρεμμύδι & 1/2 ντομάτα ψιλ/να 3 φέτες ζαμπόν 1/2 ποτήρι γάλα 2 αυγά χτυπημένα 1φλ.γκούντα τριμμένο ελαιόλαδο αλατοπίπερο πάπρικα(προαιρετικά)
Διαβάστε περισσότεραΚροκέτες κοτόπουλου
2 ολόκληρα στήθη απο κοτόπουλο 6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες 3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα 1 κούπα διάφορα τριμμένα τυριά αλατοπίπερο Για την μπεσαμέλ: 3 κουταλιές σούπας βούτυρο 3 κουταλιές σούπας αλεύρι 1 κούπα γάλα κρόκους απο 2 αυγά Για το πανάρισμα: αλεύρι φρυγανιά ασπράδια απο 2 αυγά ...
Διαβάστε περισσότεραΣουφλέ με μοσχάρι
1φλ.λαχανικά ανάμικτα κατεψυγμένα 1/2φλ.μοσχάρι βρασμένο ψιλ/νο 3κ.σ.βούτυρο αλατοπίπερο 2φλ.τυρί τριμμένο( 1 φλ.γκούντα και 1 ρεγκάτο έβαλα εγώ) 1/2κ.γλ. πάπρικα 2 αυγά
Διαβάστε περισσότεραΖαμπονοσαλάτα με πατάτες
3 πατάτες μεσαίες 1 φλ. ζαμπόν ψιλ/νο 2κ.σ. σέλινο ψιλ/νο Αλάτι πιπέρι 5κ.σ.μαγιονέζα
Διαβάστε περισσότεραΦοντί τυριών
800 γρ. τυρί που λιώνει, τριμμένο στον χονδρό τρίφτη (γραβιέρα, έμενταλ, γκριγιέρ, ανάμεικτα) 6 ποτ. λευκό ξηρό κρασί 2 σκ. σκόρδο 2 κ.σ.απόσταγμα κερασιού (κιρς) ή αχλαδιού ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο κυβάκια ψωμιού μπαγιάτικου φρυγανισμένα 1 κ.γλ.νισεστέ διαλυμένο σε λίγο κρύο κρασί 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Διαβάστε περισσότεραΣπανακοκεφτέδες με ρύζι
400γρ,σπανάκι ψιλ/νο 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλ/να ½ ματσάκι άνιθος ψιλ/νος 2κ.σ. λάδι 1/2κ.λγ.μοσχοκάρυδο 1φλ. ρύζι βρασμένο 200γρ.γραβιέρα τριμμένη 2 αυγά 1φλ.σιμιγδάλι ψιλό Αλατοπίπερο Αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα
Διαβάστε περισσότεραΠλούσιο πιάτο με τις βραστές πατάτες που έμειναν
2βραστές πατάτες κομμένες σε ροδέλες Λάδι για το τηγάνισμα 1/2πιπεριά κέρατο ψιλ/νη 6ντοματίνια κομμένα στη μέση 1μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1/3φλ.γκούντα τριμμένο 3φέτες σαλάμι αέρος ψιλ/νο Αλατοπίπερο Πιπέρι καγιέν Μαϊντανός ψιλ/νος για το σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότεραΑυγά που έμειναν με περίβλημα κιμά
4βραστά αυγά 2σκελ.σκόρδο λιωμένες 1κρεμμύδι τριμμένο Αλατοπίπερο 350γρ.κιμάς χοιρινός 1καρότο τριμμένο 2φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να 2κ.σ.soya sauce 1κ.σ.κονιάκ 1κ.σ.καστανή ζάχαρη 1/3κ.γλ.μοσχοκάρυδο 1/3κ.γλ.κουρκουμάς 1/3κ.γλ.ginger σκόνη Μια πρέζα κανέλα ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ Κορν φλάουρ Φρυγανιά τρίμμα 2αυγά χτυπημένα Λάδι για το τηγάνισμα ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ Κέτσαπ Φρέσκια σαλάτα
Διαβάστε περισσότεραΑρνάκι πικάντικο ογκατέν
6 πατάτες βρασμένες 1κρεμμύδι ψιλ/νο 2 σκελ.σκόρδο ψιλ/νες Αλατοπίπερο 2φλ.αρνάκι σούβλας ή φούρνου το ψαχνό ψιλ/νο 1.2φλ.λευκό κρασί 2φλ.σάλτσα ντομάτας 1φλ.γάλα 1φλ.ρεγκάτο τριμμένο και λίγο ακόμα για το πασπάλισμα 1/2κ.γλ.τσίλι σκόνη Βούτυρο για το πυρέξ
Διαβάστε περισσότεραΤηγανίτες φακόρυζου
1φλ.ρύζι βρασμένο 2/3φλ.φακές βρασμένες και στραγγισμένες καλά 1κ.γλ.ρίγανη 2κ.σ.άνιθος ψιλ/νος 1 κρεμμυδάκια φρέσκα 1/4φλ.φουντούκια κοπανισμένα 1 1/2κ.σ.λάδι Αλατοπίπερο 2κ.σ.φρυγανιά τρίμμα 1 αυγό χτυπημένο λίγο Λάδι για το τηγάνισμα
Διαβάστε περισσότερα