Κατηγορίες: Χοιρινό
Χοιρινό κρέας
Μαριναρισμένο χοιρινό ψημένο με χυμό πορτοκαλιού
1/1/16 Μαριναρισμένο χοιρινό ψημένο με χυμό πορτοκαλιού για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι ή οποιοδήποτε γιορτινό γεύμα θέλετε να ικανοποιήσετε ανεπιφύλακτα τους καλεσμένους σας. Με έντονη γεύση των μπαχαρικών και του πορτοκαλιού θα ευχαριστήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. 1 κιλό χοιρινό μπούτι, χωρίς κόκαλο, κομμένο σε κομμάτια 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού ...
Διαβάστε περισσότεραΨαρονέφρι σε μαρινάδα μαρμελάδας
28/12/15 Ψαρονέφρι σε μαρινάδα μαρμελάδας για μια εύκολη πινελιά γκουρμεδιάς στο γιορτινό τραπέζι, χωρίς πολλά έξοδα ή κόπο. Εγώ χρησιμοποίησα μαρμελάδα σαμπούκο-νεράτζι από τη θεία μου. Γενικά σας προτείνω μαρμελάδες κίτρινων φρούτων, που ταιριάζουν ιδανικά με το χοιρινό.
Διαβάστε περισσότεραΨαρονέφρι με ρίγανη και πορτοκάλι
28/11/15 Ψαρονέφρι με ρίγανη και πορτοκάλι στην γκριλιέρα που έχει γίνει το αγαπημένο μου σκεύος για γεύματα της δικής μου αρεσκείας αλλά και το άντρα μου. Εύκολα, γρήγορα και πάνω απ’ όλα υγιεινά αφού με ελάχιστο ή καθόλου λάδι και χωρίς καμία σχεδόν προετοιμασία έχουμε πεντανόστιμο , σπιτικό φαγητό στο ...
Διαβάστε περισσότεραΜπριζόλες στο τηγάνι σε 20 λεπτά
12/11/15 Μπριζόλες στο τηγάνι σε 20 λεπτά με sriracha sauce και μέλι. Η sauce sriracha είναι μια πικάντικη σαλτσούλα σαν τον πελτέ αλλά λίγο πιο ρευστή. Περιέχει πιπεριές τσίλι, ξύδι, σκόρδο, ζάχαρη και αλάτι. Αν δεν έχετε αντικαταστήστε την με μια καυτερή κέτσαπ αλλά αν βρεθεί μπροστά σας, προμηθευτείτε μια, ...
Διαβάστε περισσότεραΚρασάτο ξινολάχανο με φασόλια και μπριζόλες στο τηγάνι
4/11/15 Κρασάτο ξινολάχανο με φασόλια και μπριζόλες στο τηγάνι για ένα γεύμα βορειοευρωπαικό και ιδανικό για χαμηλές θερμοκρασίες. 2 μεγάλες χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο 1 ½ κουταλιά της σούπας μουστάρδα Αλατοπίπερο ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο ½ φλιτζάνι κρασί λευκό Για το ξινολάχανο: 2 φλιτζάνια ξινολάχανο 1 φλιτζάνι μπαρμπουνοφάσουλα ή άλλα ...
Διαβάστε περισσότεραΑρωματικό ψαρονέφρι με κρύα sauce σταφίδας
26/10/15 Αρωματικό ψαρονέφρι με κρύα sauce σταφίδας στο σημερινό μας μενού. Πολύ εύκολα και ας φαντάζει σαν ένα άλλο τύπου γκουρμέ πιάτο. Δοκιμάστε το αμέσως. Τα μυρωδικά, το πορτοκάλι, οι σταφίδες, κάνουν όλα μαζί ένα συνδυασμό που θα λατρέψετε. Όσο για τη sauce ήδη σκέφτομαι τρόπους αξιοποίησης , σε περίπτωση ...
Διαβάστε περισσότεραΓλυκοπικάντικα μπριζολάκια φούρνου
13/10/15 Γλυκοπικάντικα μπριζολάκια φούρνου, για το γεύμα μας ή για μεζέ μπύρας; Θα δείξει.
Διαβάστε περισσότεραΧοιρινό φούρνου μελομυρωδάτο
11/9/15 Χοιρινό φούρνου μελομυρωδάτο που όπως σωστά καταλάβατε από τον τίτλο περιέχει μέλι και μυρωδικά που το κάνουν κάτι παραπάνω από απολαυστικό.
Διαβάστε περισσότεραΨαρονέφρι με αρωματική πολέντα
2/9/15 Ψαρονέφρι με αρωματική πολέντα για ένα μεσογειακό πιάτο αλλά και άκρως καλοκαιρινό. 1 κομμάτι ψαρονέφρι (330gr.περίπου) Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο Σκόρδο σκόνη Ξερή ρίγανη ή άλλα ξερά μυρωδικά της αρεσκείας μας 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ½ φλιτζάνι κρασί λευκό Για την πολέντα: 1 ½ φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου ½ φλιτζάνι καλαμποκάλευρο ...
Διαβάστε περισσότεραΚότσι κοκκινιστό κατσαρόλας
1/8/15 Καλό μήνα με κότσι κοκκινιστό κατσαρόλας για καλοφαγάδες !
Διαβάστε περισσότερα