Κατηγορίες: Ψωμιά
Ψωμιά όλως των ειδών και όλων των χωρών αλλά και διάφορα παρασκευές με ζύμη για ψωμί
Ψωμάκια με ξινόγαλα και κρεμμυδάκια φρέσκα
6κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να 1/2φλ.βούτυρο και 1 κουταλιά επιπλέον 3φλ.αλεύρι 400γρ.ξινόγαλα Αλάτι
Διαβάστε περισσότεραΟι λαγανίτσες της Ζαννέτ
300γρ.αλεύρι 1κ.σ.μαγιά σκόνη Μια πρέζα ζάχαρη Μια πρέζα αλάτι 3κ.σ.λάδι Νερό χλιαρό Σουσάμι για το πασπάλισμα ΣΙΡΟΠΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΣΙΜΟ 2/3φλ.νερό 1κ.γλ.ζάχαρη 1κ.σ.αλεύρι 3κ.σ.λάδι
Διαβάστε περισσότεραΚρεμμυδοτυρόψωμο
250γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Λάδι 1κρεμμύδι ψιλ/νο 1/2φλ.παρμεζάνα τριμμένη 1πρέζα αλάτι 1κ.σ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 2κλωνάρια δενδρολίβανο τα φύλλα του 1/2ποτήρι χλιαρό νερό 2κ.σ.γάλα
Διαβάστε περισσότεραΕλιόψωμο με λιαστές ντομάτες και ρίγανη
300γρ.αλέυρι για όλες τις χρήσεις 1κ.σ.μαγιά ξερή 20ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι ψιλ/νες 10λιαστές ντομάτες ψιλ/νες 2κ.σ.ρίγανη 2/3φλ.γάλα χλιαρό 1φλ.νερό χλιαρό 1πρέζα ζάχαρη Αλατοπίπερο 1/3φλ.λάδι
Διαβάστε περισσότεραΕλιοτυρόψωμο
3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να 1κ.σ.λάδι Αλάτι 200γρ.γιαούρτι 2φλ.αλεύρι 1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ 200γρ.φέτα θρυμματισμένη 15 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι ψιλ/νες 1/2φλ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Διαβάστε περισσότεραΕλιόψωμο με γραβιέρα
2φλ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/2φλ.ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι , ολόκληρες 3/4φλ.γάλα & 2κ.σ.για την επιφάνεια 1/3φλ.γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια 2κ.σ.βούτυρο 1πρέζα αλάτι Σουσάμι και μαυροκούκι για το ψήσιμο
Διαβάστε περισσότεραΚουλούρα με pesto και σαλάμι αέρος
1/2φακελάκι μαγιά ξερή 300ml χλιαρό νερό 2κ.σ.λάδι 1κ.σ.μέλι 1πρέζα αλάτι 2φλ.αλεύρι 4κ.σ.pesto έτοιμο ή σπιτικό 1 1/2φλ.γκούντα τριμμένο 6-7 φέτες σαλάμι αέρος
Διαβάστε περισσότεραΦαγάκι μέσα σε ψωμάκι
Τις γωνίες από ένα ψωμί φόρμας μήκους 5 δάχτυλα περίπου η κάθε μια Λάδι 1φλ.μανιτάρια σε φέτες 1φλ.κοτόπουλο βρασμένο ή ψητό ψιλ/νο 2κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να 1κ.σ.μουστάρδα 2κ.σ.άνιθος ψιλ/νος Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΣκορδόψωμο πίτα με μοτσαρέλα
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 2φλ.χλιαρό νερό 1/2φακελάκι μαγιά σκόνη 1πρέζα αλάτι 1κ.γλ.ζάχαρη 4φλ.αλεύρι ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 2κ.σ.πάστα σκόρδου ή 6σκελ.σκόρδο λιωμένες 1πρέζα αλάτι 1κ.σ.βασιλικός 2/3φλ.μαγιονέζα 1/2φλ.παρμεζάνα τριμμένη 1κ.σ.λάδι 2φλ.μοτσαρέλα τριμμένη
Διαβάστε περισσότερα