Κατηγορίες: Ψωμιά
Ψωμιά όλως των ειδών και όλων των χωρών αλλά και διάφορα παρασκευές με ζύμη για ψωμί
Πατατοτυροψωμάκια σε ένα καρβέλι
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 2φλ.γιαούρτι 2φλ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 4κ.σ.βούτυρο λιωμένο Λάδι για τη φόρμα ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ 3μεγάλες πατάτες φρεσκοβρασμένες 1/2φλ.ξινόγαλα 1/2φλ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1κ.γλ.κύμινο 1κ.γλ.σκόρδο σκόνη Αλατοπίπερο 1/4κ.γλ.μπούκοβο ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: Πιπεριά Φλωρίνης από βάζο ψιλ/νη Μοτσαρέλα τριμμένη Λίγο λάδι για το άλειμμα και μαυροκούκι
Διαβάστε περισσότεραΤο ψωμί του Αγίου Βαλεντίνου 2013
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 1φλ.χλιαρό νερό 2κ.γλ.μαγιά σκόνη 2κ.γλ.ζάχαρη 2κ.γλ.σκόρδο σκόνη 1κ.σ.μυρωδικά ψιλ/να της αρεσκείας μας 1/4φλ.βούτυρο λιωμένο 1/4φλ.λάδι 3φλ.αλεύρι Μια πρέζα αλάτι ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 3κ.σ.pesto έτοιμο ή σπιτικό 3/4φλ.μανιτάρια σε φέτες 4λιαστές ντομάτες ψιλ/νες 200γρ.μοτσαρέλα τριμμένη 1/4φλ.ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι ψιλ/νες + βούτυρο και παρμεζάνα τριμμένη για την επιφάνεια ...
Διαβάστε περισσότεραΨωμορολάκια με μπέικον λιαστή ντομάτα και πιπεριά
2κ.γλ.μαγιά σκόνη `φλ.χλιαρό νερό 3κ.σ.ζάχαρη 2κ.σ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1αυγό Μια πρέζα αλάτι 3-3 ½ φλ.αλεύρι ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 1πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, ψιλ/νη 3-4 λιαστές ντομάτες ψιλ/νες 4φέτες μπέικον ψιλ/νες 100γρ.μοτσαρέλα τριμμένη 1κ.σ.διάφορα φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας μας, ψιλ/να Μια πρέζα αλάτι 1/3κ.γλ.μπούκοβο Μια πρέζα πιπέρι 2κ.γλ.βούτυρο λιωμένο για ...
Διαβάστε περισσότεραΡολοψωμάκια με λουκάνικο και δενδρολίβανο
1κ.γλ.λάδι για το τηγάνι & 1κ.γλ.λάδι για το ταψί 200γρ.λουκάνικα χωριάτικα πολύ ψιλ/να 1μικρό κρεμμύδι ψιλ/νο ½ πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη Αλατοπίπερο 1κ.γλ.δενδρολίβανο 1δόση ζύμη για πίτσα Αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου 1αυγό χτυπημένο για το άλειμμα 1/2φλ.γκούντα τριμμένο
Διαβάστε περισσότεραPull apart σπανακοτυρόψωμο
1/2φλ.νερό 2/3φλ.ξινόγαλα 1/4φλ.βούτυρο 1κ.σ.ζάχαρη Μια πρέζα αλάτι 2κ.γλ.μαγιά 3-4φλ.αλεύρι 1αυγό χτυπημένο για τα άλειμμα 2φλ.σπανάκι χοντροκομμένο 1/2φλ.φέτα θρυμματισμένη 3κ.σ.λάδι 3σκελ.σκόρδο λιωμένες 4φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να αλατοπίπερο 1/2ματσάκι άνιθος ψιλ/νος 1/2φλ.μοτσαρέλα τριμμένη
Διαβάστε περισσότεραMuffins καλαμποκόψωμα με pesto
1φλ.καλαμποκάλευρο 1φλ.αλεύρι 1κ.σ.ζάχαρη 2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ 1/2κ.γλ.σόδα 2αυγά 1φλ.ξινόγαλα 3μεγάλες κουταλιές της σούπας pesto 3κ.σ.λάδι
Διαβάστε περισσότεραΦωλιές croque monsieur
2 ½ φλ.αλεύρι και λίγο ακόμα για την επιφάνεια που θα ανοίξουμε τη ζύμη Αλατοπίπερο 2κ.σ.βούτυρο λιωμένο Μια πρέζα ζάχαρη 1 ½ κ.γλ.μαγιά 1/2φλ.χλιαρό γάλα 2κ.σ.βούτυρο 2κ.σ.αλεύρι 1 φλ.γάλα Αλατοπίπερο 1/2κ.γλ.μουστάρδα Μια πρέζα μοσχοκάρυδο 1φλ.γκούντα τριμμένο 1 ½ φλ.ζαμπόν πολύ ψιλ/νο 1αυγό χτυπημένο Λίγη πάπρικα
Διαβάστε περισσότεραΠίτσα με τόνο σε μπαγκέτα
1μπαγκέτα κομμένη στα 3 και μετά κατά μήκος στη μέση 1φλ.κέτσαπ 250γρ.τόνος σε νερό στραγγισμένος 1πιπεριά Φλωρίνης από βάζο ψιλ/νη 1πράσινη πιπεριά κέρατο ψιλ/νη 1/2φλ.καλαμπόκι βρασμένο ή από κονσέρβα 2φλ.τσένταρ τριμμένο
Διαβάστε περισσότεραΣαλιγκαροψωμάκια γεμιστά με λαχανικά
3φλ.αλεύρι και λίγο ακόμα για την επιφάνεια που θα την ανοίξουμε 1 ½ κ.γλ.μαγιά 2κ.σ.ζάχαρη 1 & 1/4φλ.νερό Μια πρέζα αλάτι 3κ.σ.σογιέλαιο 1μεγάλο κολοκυθάκι ψιλ/νο 1μελιτζάνα μέτρια κομμένη σε κυβάκια 2πιπεριές Φλωρίνης ή ότι έχουμε κομμένες σε λωρίδες 2κ.σ.λάδι αλατοπίπερο 100γρ.τυρί κρέμα 1/2φλ.μοτσαρέλα τριμμένη Λίγο λάδι και Παπαρουνόσπορος ή σουσάμι ...
Διαβάστε περισσότεραΚουλούρα με αυγά ζαμπον λιαστές ντομάτες
1/2kg.αλεύρι και επιπλέον για το άνοιγμα της ζύμης 300Ml Νερό χλιαρό 10γρ.μαγιά σκόνη 2κ.σ.ζάχαρη Μια πρέζα αλάτι 200γρ.ζαμπόν τριμμένο στον τρίφτη (ζητάμε να μας το κόψουν σε κομμάτι για να μπορεί να τριφτεί) 5βραστά αυγά 1 ½ φλ.μοτσαρέλα τριμμένη 1/4φλ.φρέσκος βασιλικός ψιλ/νος ή άλλο μυρωδικό της προτίμησης μας 4-5 λιαστές ...
Διαβάστε περισσότερα