Αβοκάντο με αυγό μάτι
2014-04-01- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
1/4/14
Καλό μας μήνα, φίλες και φίλοι. Πρωταπριλιά σήμερα και προσέξτε (όπως δεν ξεχνούσε ποτέ να μου λέει η γιαγιά μου κάθε τέτοια μέρα) μη σαν γελάσουν σήμερα! Από τότε, το είχα πάντα μεγάλο άγχος , σε σημείο που και τα μικρά πειράγματα να φτάσω σε σημείο να τα θεωρώ μεγάλη ντροπή. Η αλήθεια είναι όμως, ότι ετούτη τη μέρα, όλα συγχωρούνται. Το θέμα είναι τι γίνεται με τις υπόλοιπες 364 και γενικά την ψευτιά και την υποκρισία γύρω μας. Στα δικά μας ωστόσο, η σημερινή συνταγή θα την έλεγε κανείς fake , δηλαδή Πρωταπριλιάτικη- ψεύτικη, μιας και το συγκεκριμένο αυγό σε αντίθεση με το σύνηθες είναι μάτι, ψημένο με πρωτότυπο τρόπο. Αβοκάντο με αυγό μάτι, ψημένα στο φούρνο λοιπόν και καλή μας όρεξη!
Συστατικά
- 1 αβοκάντο
- 2 αυγά
- Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο
- Θρουμπί ξερό για το σερβίρισμα ή θυμάρι ή ρίγανη
- Ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Το ακουμπάμε με τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω σε αντικολλητικό ταψί ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Με ένα κουτάλι πιέζουμε ελαφρά το σημείο που έχει δημιουργηθεί κενό και σπάμε σε κάθε κενό από ένα αυγό.
Βήμα 2
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15- 17 λεπτά ή ανάλογα πόσο σφιχτό ή όχι θέλουμε το αυγό μας.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε τα αβοκάντο σε πιάτο μόνα τους ή πάνω σε πράσινη σαλάτα ή ψητά λαχανικά. Τα σερβίρουμε ζεστά αφού πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και θρουμπί και ραντίσουμε με λίγο λάδι.