Loader

Αλμυρά biscotti με cheddar

2014-03-02
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

2/3/14

Η Κυριακή της Τυροφάγου, η τελευταία μέρα που τρώμε τυροκομικά πριν την έναρξη της νηστείας. Σήμερα κοινώς «καθαρίζουμε» ότι απέμεινε από κάθε είδους γαλακτοκομικά προϊόντα άντε και λίγο από κρέας για τους πιο δύσκολους της παρέας. Άκρως προσωπική μου επιλογή και προτίμηση τα σημερινά αλμυρά biscotti με cheddar, γιατί αγαπώ τα τυριά (εκτός από κάποια γαλλικά με έντονη γεύση)όλων των ειδών και σε όλες τις μορφές. Εσείς;

cheddarbiscotti (4)

Συστατικά

  • 1 & ¼ του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι cheddar τριμμένο
  • ½ κουταλιά του γλυκού baking powder
  • Αλατοπίπερο
  • ¼ του φλιτζανιού γάλα
  • Από μια πρέζα πιπέρι καγιέν, κύμινο, πάπρικα
  • Μπόλικο σουσάμι
  • 1 κουταλιά της σούπας μυρωδικά της αρεσκείας μας, ψιλοκομμένα φρέσκα ή ξερά

Οδηγίες

Βήμα 1

Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη, αλείφοντας τα χέρια μας με αλεύρι για να κυλάει καλύτερα.

Βήμα 2

Κάνουμε μια μπάλα και την χωρίζουμε στη μέση. Πλάθουμε κάθε κομμάτι σε μακρόστενο κομμάτι και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αφού πρώτα το πασαλέιψουμε τριγύρω με μπόλικο σουσάμι.

Βήμα 3

Με την παλάμη μας πιέζουμε κάθε κομμάτι να πλατύνει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά.

Βήμα 4

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τα κομμάτια της ζύμης να κρυώσουν για 10 λεπτά. Τα κόβουμε σε φέτες, όσο ένα δάχτυλο περίπου, πάνω σε επιφάνεια κοπής, πολύ προσεχτικά να μην διαλύσουν και τα ακουμπάμε με μια κομμένη πλευρά προς τα πάνω.

Βήμα 5

Ψήνουμε άλλα 15 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως για να γίνουν πιο τραγανά και για να τα αποθηκεύσουμε σε αεροστεγή συσκευασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *