Αλμυρό κέικ σιμιγδαλιού με λαχανικά
2015-08-31- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 6-8
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 1:05 ω
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
31/8/15
Αλμυρό κέικ σιμιγδαλιού με λαχανικά για να βάλουμε περισσότερες βιταμίνες στη διατροφή μας και να δελεάσουμε τους μικρούς μας φίλους να κάνουν το ίδιο.
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι (ψιλό ή χοντρό)
- ½ φλιτζάνι καρότα τριμμένα
- ½ φλιτζάνι αρακάς
- 1/3 της κουταλιάς του γλυκού ginger σκόνη ή φρέσκο τριμμένο
- Τσίλι σκόνη, κατά βούληση
- Αλατοπίπερο
- 1/3 της κουταλιάς του γλυκού κουρκουμάς
- ¾ του φλιτζανιού γιαούρτι
- ½ φλιτζάνι νερό
- 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
- 1/3 της κουταλιάς του γλυκού κάρυ
- 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι και λίγο ακόμα για το ψήσιμο
- ½ κουταλιά του γλυκού σόδα φαγητού
- Λάδι για τη φόρμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το γιαούρτι και το κρατάμε για 5 λεπτά στην άκρη.
Βήμα 2
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά( εκτός από τη σόδα), με τελευταίο το νερό, για να δούμε μήπως χρειάζεται περισσότερο ή λιγότερο ώστε να αποκτήσουμε ένα παχύ αλλά ρευστό μείγμα.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τη σόδα, ανακατεύουμε ελαφρά και μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένη φόρμα για κέικ της επιλογής μας.
Βήμα 4
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε αμέσως ώστε να μην κάτσει το κέικ, σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 40-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε φέτες για να σερβίρουμε.