Ανάμικτη σαλάτα με γιαουρτοτυράκια
2013-07-03- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 κιλό γιαούρτι σακούλας
1κ.σ. αλάτι
Μυρωδικά για το πασπάλισμα (πάπρικα,δυόσμος,βασιλικός,κουρκουμάς)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
1 φλ.μαρούλι ψιλ/νο
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
5-6 ραπανάκια κομμένα στα 4
2κ.σ. κάππαρη
1 πιπεριά κόκκινη
1 ντομάτα
2κ.σ.balsamico
Αλάτι
Λάδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύω το γιαούρτι με το αλάτι και του προσθέτω αν θέλω κάποιο μυρωδικό. Εγώ έβαλα κύμινο. Βρέχω 2 τούλια και βάζω μέσα το μείγμα που ετοίμασα. Το κρεμάω σε κάποιο δροσερό μερός και τοποθετώ από κάτω κάποιο σκεύος να στάζουν τα υγρά του γιαουρτιού. Το αφήνω 2 βράδια και την επόμενη μέρα το πλάθω σε μπαλάκια και το πασπαλίζω καλά απ΄όλες τις μεριές με όποιο μυρωδικό επιλέξω. Αν δεν τα χρησιμοποιήσω αμέσως μπορώ να τα βάλα σε βαζάκι που θα γεμίσω με λαδάκι και θα τοποθετήσω μέσα σκελίδες σκόρδου , δάφνη ή καυτερή πιπεριά ή ότι άλλο αρωματικό εσείς θέλετε. Για να φτιάξω τη σαλάτα, τοποθετώ όλα τα υλικά της σαλάτας μέσα σε μπωλ κομμένα, αλατίζω και ρίχνω το λάδι και το balsamico. Σερβίρω με τα τυρομπαλάκια πάνω στη σαλάτα.