Loader

Αραβική πιπεροσαλάτα muhammara

2015-02-05
  • Ποσότητα: 2 1/2 φλιτζάνια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

5/2/15

Αραβική πιπεροσαλάτα muhammara, βελούδινη και πεντανόστιμη για να την φάτε ακόμα και με το κουτάλι.

muhammara (3) muhammara (6)

Συστατικά

  • 450gr. Πιπεριές Φλωρίνης από βάζο ή ψημένες σπιτικές
  • 1 ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα
  • ½ φλιτζάνι ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • Χυμό ½ λεμονιού
  • 1 ½ κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • ½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • ½ κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Αλατοπίπερο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Σπόρια ροδιού και μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε στο multi τις πιπεριές, τα καρύδια, το ψωμί, το μέλι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και τα μπαχαρικά και τα χτυπάμε 1-2 φορές.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το λάδι και αλατοπίπερο ανάλογα τα γούστα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αν μας βγει πολύ πηχτό συμπληρώνουμε λίγο λάδι, ενώ αν βγει πολύ αραιό προσθέτουμε λίγο ψωμί ή καρύδια.

Βήμα 3

Για να σερβίρουμε, μεταφέρουμε σε μπολ και διακοσμούμε με σπόρια ροδιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό, αν θέλουμε. Φυλάμε την πιπεροσαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *