Αρνάκι γιουβέτσι
2013-06-15- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 κιλό αρνάκι
2-3 ντομάτες ώριμες
2-3 κουταλιές πελτές
Αλάτι, πιπέρι, κανέλα
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 πακέτο κριθαράκι
Τυρί τριμμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε το αρνάκι σε μερίδες, το πλένουμε καλά και το βάζουμε σε ταψί. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε στο ταψί μαζί με τον πελτέ, αλατοπίπερο, την κανέλα, το λάδι και μια κούπα νερό. Ψήνουμε στους 180ο για 1 ώρα περίπου. Μόλις το κρέας μαλακώσει αρκετά προσθέτουμε 2 κούπες ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε λίγο ακόμα αλατοπίπερο και αφήνουμε να ψηθεί για 10' περίπου. Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα ή κάποιο τυράκι της αρεσκείας μας.