Αρνίσια κεφτεδάκια με αραβικές πίτες
2013-06-14- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1/2κιλό αρνίσιο κιμά
2κρεμμύδια(1τριμμένο και 1 σε λεπτές φέτες)
1κ.γλ.κύμινο σκόνη
1σκελ.σκόρδο λιωμένο
1/2κ.γλ.γαρύφαλλο σκόνη
2κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
Μερικά φύλλα μαρούλι
Αλατοπίπερο
Λάδι για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
200γρ.γιαούρτι
3κ.σ.ταχίνι
1πρέζα κύμινο
Λίγο χυμό λεμονιού
Λίγη σάλτσα τσίλι
Αραβικές πίτες μικρές
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι, το κύμινο, το γαρύφαλλο, το σκόρδο, τον μαιντανό, αλατοπίπερο και ζυμώνουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε καυτό λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι, να ψηθούν και από τις 2 πλευρές. Ετοιμάουμε το ντιπ ανακατεύοντας καλά το γιαούρτι, το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το κύμινο και το αλάτι. Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο από μια αραβική πίτα, μερικά κεφτεδάκια, μαρούλι, λίγο από το ντιπ γιαουρτιού, τη σάλτσα τσίλι και μερικές φέτες κρεμμυδιού.