Αρνίσια μπριζολάκια στο τηγάνι
2014-12-21- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 3-4
- Χρόνος προετοιμασίας: 2:15 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 2:35 ω
Μέση βαθμολογία:
(4.5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
30/12/14
Αρνίσια μπριζολάκια στο τηγάνι για ένα γιορτινό γεύμα, με πολύ γεύση και χωρίς κόπο.
Συστατικά
700gr. Αρνίσια μπριζολάκια
Για τη μαρινάδα:
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές του γλυκού καστανή ζάχαρη
Αλατοπίπερο
½ κουταλιά του γλυκού γλυκάνισο
¼ του φλιτζανιού soya sauce
Για το ψήσιμο:
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλιά του γλυκού τσίλι σκόνη ή αποξηραμένη , πολύ ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας κύμινο
2-3 σκελίδες σκόρδο , ψιλοκομμένες
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και περιχύνουμε με αυτήν τα μπριζολάκια. Τα φυλάμε στο ψυγείο από 2-3 ώρες ως και όλο το βράδυ, αν υπάρχει δυνατότητα.
Βήμα 2
Για το ψήσιμο, ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το κύμινο και το τσίλι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε για 2 λεπτά και ακουμπάμε τα μπριζολάκια.
Βήμα 3
Ψήνουμε 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύουμε άλλα 5-6 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.