Αρνί ριγανάτο κατσαρόλας
2013-06-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 1:15 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
800γρ.μπούτι από αρνί σε κομμάτια
Λάδι
2κ.σ.φρέσκια ρίγανη
Χυμός 2λεμονιών
Αλατοπίπερο
1κ.σ.μουστάρδα πικάντικη (προαιρετικά)
4σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του αρνιού να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το σκόρδο και ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό να το μισοκαλύψει. Προσθέτουμε την μουστάρδα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σιγοψηθεί περίπου 1 ώρα γυρίζοντας το από την άλλη πλευρά κατά διαστήματα. Διασκορπίζουμε τη φρέσκια ρίγανη, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.