Αρωματικά λαδοκούλουρα
2013-07-26- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.λάδι
600γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2ξυλάκια κανέλας
1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
Χυμό 2 πορτοκαλιών
Χυμό 1 λεμονιού
1κ.γλ.σόδα
1/3φλ.τσίπουρο
1 1/2φλ.ζάχαρη
Σουσάμι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε 1/2φλ.νερό με τα ξυλάκια της κανέλας μέσα για 10 λεπτά. Το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και του λεμονιού διαλυμένοι με τη σόδα. Συνεχίζουμε με το τσίπουρο και το ζουμί από την κανέλα που κρατήσαμε. Συμπληρώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη απαλή και λαδερή. Με το κουτάλι ρίχνουμε σε μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα ζύμη μεγέθους ενός καρυδιού περίπου. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 30 λεπτά.